E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMorgan Stanley: Tahviller al sinyali veriyor---

Morgan Stanley: Tahviller al sinyali veriyor

Morgan Stanley: Tahviller al sinyali veriyor
20 Ekim 2023 - 10:09 borsagundem.com

Hazine tahvillerinin yüzde 5 ve üzeri seviyelere yükselmesi, Morgan Stanley için alım fırsatı anlamına geliyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD Hazine tahvili getirilerindeki yükseliş sürüyor. Yatırımcılar ise daima güvenli liman olarak görülen Hazine tahvilleri için alım fırsatı olup olmadığını merak ediyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, dev yatırım bankası Morgan Stanley, 10 yıllık ABD Hazine tahvil getirilerinin yüzde 5 ve üzerinde bir seviyede olmasının alım fırsatı olduğunu söylüyor.

Tahvil getirileri daha ne kadar yükselebilir?

Bloomberg’den Ruth Carson’un haberine göre, Morgan Stanley Investment sabit gelir ekibi eş başkanı ve para yöneticisi Vishal Khanduja, “Bunlar, mevcut koşullar altında portföyünüzde süre açısından daha uzun süre kalmak için harika seviyeler” diyor.

ABD tahvil getirileri hızlı bir şekilde yüzde 5 sınırına yaklaşıyor ve Amerikan Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin faiz oranlarını daha uzun süre yüksek tutacağına dair öngörüsüyle birlikte bu getirilerin daha ne kadar yükselebileceğine dair tartışma da alevleniyor. Orta Doğu’da yaşanan çatışmaların doğurduğu jeopolitik riskleri ve ABD'nin artan borç açığının menkul kıymet arzını artırması nedeniyle piyasaya giriş zamanını ayarlamaya çalışan yatırımcılar, karşıt faktörleri tartmak zorunda kalıyor.

2007’den bu yana en yüksek seviye

ABD 10 yıllık tahvil getirileri bu hafta 30 baz puanın üzerinde yükseldi ve dün yüzde 4,98 ile Temmuz 2007'den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Fed Başkanı Jerome Powell'ın New York Ekonomi Kulübü'nde yaptığı güvercin konuşmanın para politikasına daha fazla ışık tutması sonrası ise tahvil getirilerinde bir miktar düşüş gözlendi.

Khanduja iyi bir giriş noktası olarak yüzde 5'i hedeflerken, Morgan Stanley Investment, 2 ila 10 yıllık tahviller arasındaki getiri eğrisinin dikleşmesi yönünde konumlanıyor ve bu yatırım, 10 yıllık tahvil getirilerinin artmasıyla meyvesini vermiş gözüküyor. 2 yıllık tahvillerdeki negatif spread’in 100 baz puandan eksi 28 baz puana kadar daraldığı görülüyor.

Fed ne zaman faiz indirimine gidecek?

Khanduja, “Kesinlikle tersine döneceğini düşünüyoruz. Ancak zaman çizelgesinin biraz daha uzun olacağını düşünüyorum” diyor. Khanduja, Morgan Stanley’nin, Fed’in faiz oranlarını ancak 2024'ün sonunda veya 2025'in başında düşürebileceğini düşündüğünü de sözlerine ekliyor.

Khanduja, yine de Fed'in 1980'lerden bu yana en agresif faiz artırım döngüsünün muhtemelen sona erdiğini, çünkü daha dik bir eğrinin ve vade priminin sıkılaştırma politikasında bu işi zaten yerine getirdiğini ifade ediyor.

Goldman Sachs: Petrol yükselişi Hazine tahvilini etkileyecek

 

BofA: Borsalar tahvil baskısından kurtuluyor

 

Siegel: Tahviller enflasyona karşı korumuyor

 

Güvercin Fed mesajlarıyla tahvil getirileri geriledi

 

Tahvil kralından yatırımcılara kriz stratejisi

 

Jeff Gundlach: Tahvil getirileri resesyon işareti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ TEL20 Ekim 2023 10:44

    Tahvil neden alayım ki salakmıyım gider altın gümüş petrol bakır alırım bunların getirileri patlayacak.