E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemModerna CEO’su: Gelecek altı ayda yeni varyantlar görebiliriz---

Moderna CEO’su: Gelecek altı ayda yeni varyantlar görebiliriz

Moderna CEO’su: Gelecek altı ayda yeni varyantlar görebiliriz
07 Mayıs 2021 - 14:03 borsagundem.com

Moderna CEO’sundan Kovid-19’a ilişkin ürkütücü bir açıklama geldi. Kovid-19 aşısı üreten şirketin CEO’su güney yarımkürenin sonbahar ve kış aylarına girmesiyle yeni varyantların ortaya çıkabileceği konusunda uyardı.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Moderna CEO’su Stephane Bancel Perşembe günü yaptığı açıklamalarda gelecek aylarda güney yarımkürenin sonbahar ve kış dönemine girmesiyle daha fazla Kovid-19 varyantının ortaya çıkacağını öngördüğünü belirtti.

Bancel Moderna’nın ilk çeyrek bilanço paylaşımının ardından yaptığı konuşmada virüsün tüm dünyaya yayıldığı bir ortamda insanların iki dozlu Kovid-19 aşısını mutlaka yaptırmaları gerektiğini söyledi.

Moderna CEO’su, “Endişe veren yeni varyantlar dünya çapında ortaya çıkmaya devam ediyor. Gelecek altı ayda güney yarımkürenin sonbahar kış dönemine girmesiyle dikkat edilmesi gereken yeni varyantlar görebiliriz” açıklamasında bulundu.

Güney Yarımküre ülkeleri arasında Afrika, Avustralya, Güney Amerika’nın büyük çoğunluğu ve Asya’nın bazı bölümleri bulunuyor. Bancel açıklamasında, “Bağışıklığı destekleyen aşılara ihtiyaç olduğuna inanıyor, virüsün hiçbir yere gitmediğini düşünüyoruzifadelerine yer verdi.

CEO'nun yorumları, Moderna aşısının ilk olarak Güney Afrika ve Brezilya'da tanımlanan B.1.351 ve P.1 varyantlarına karşı umut verici bir bağışıklık tepkisi yarattığını duyurmasından bir gün sonra geldi. Söz konusu varyantlar o zamandan beri ABD de dahil olmak üzere birçok ülkeye yayılmıştı.

Borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre, Moderna’nın söz konusu varyantlara ilişkin denemeleri başlangıç niteliğinde olduğundan aşının yeni varyantlara karşı koruyucu olduğuna yenilik kesin bir yargı taşımıyor.

Moderna aşısı 4 hafta aralıkla 2 doz uygulanarak gerçekleştiriliyor. Pfizer-Biontech ve Johnson & Johnson (J&J) aşılarında olduğu gibi Moderna aşısı da Kovid karşısında son derece başarılı sonuçlar verdi. Ancak şirket yöneticileri ve yetkililer Kovid’e karşı bu güçlü korumanın zamanla azalmasını beklediklerini belirtiyorlar. Türkiye’de de uygulanan Pfizer aşısı iki doz olarak uygulanırken J&J aşısı tek dozda etknlik gösteriyor.

Perşembe günü açıklanan bilanço rakamlarında Moderna aşının başarısı sayesinde satışların üç aylık kârı arttırmaya yardımcı olduğunu açıkladı.

Bilanço rakamlarına göre Moderna’nın Kovid-19 aşısı 1,7 milyar dolarlık satış rakamı yakaladı. Şirket ayrıca 2021 satış beklentilerini aşının etkinliği sayesinde 19,2 milyar dolara çıkardıklarını açıkladı. Şirketin 2021 yılı için daha önceki satış beklentileri 18,4 milyar dolardı. Bancel, şirketin tedarik sağladığı tüm ülkelerin 2022 için pazarlık ve anlaşma süreçlerine “aktif olarak” dahil olduklarını açıkladı.

Hafta başında Moderna’nın rakibi Pfizer de aşıların satış beklentilerini arttırdığını açıklamıştı. Pfizer 2021 için 26 milyar dolarlık aşının satılmasını bekliyor.

Kovid-19 tedbirleriyle kılınacak bayram namazının saatleri belli oldu

 

Tam kapanma 19 Mayıs'a uzatılacak mı? Soylu, yanıt verdi

 

THY’nin ilk çeyrekte hisse performansı nasıl gerçekleşti ?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vatandaş07 Mayıs 2021 21:03

    Sisi ile barışacak mısınız? O adam darbeci, hain, katil, gevurların uşağı değil miydi?

  • Sedat07 Mayıs 2021 19:34

    Bu anayasada gercekten toplumun ihtşyaçları varsa, demokrasi varsa, insan hakları varsa destekkenmeli! Ama daha önceki gibi sadece cumhurbaşkanlığı secimi işlerine ayar esas alınıp diğerleri önemsiz rutuşlar ise diyecek bir şey yok!

  • Vadandaş07 Mayıs 2021 15:30

    Reis önce kanal istanbul işini bitirin, yavaş yavaş.

  • çakmaa virus07 Mayıs 2021 15:29

    NERDEN BİLİYORSUN P.ZO VURISLE ORTAKMI ÇALISİYON.Vurısın anasımısın babasımısın yenı kuluçkaya yatırdın.aşı satmak için ne lazım vuris.ALLAH cc   hesabınızı durecek merak etmeyin kurselciler sonunuz yakın.HALK INANMIYOR ARTIK YALANLARINIZA..

  • Ne acaip07 Mayıs 2021 14:32

    Bir kıskançlık türküsüdür gidiyor mozambikden tutuna zaireye kadar herkes kıskanıyor

  • Nobut 07 Mayıs 2021 15:08

    Hainler korosu bir sussa herşey daha kolay olacak ama!!!