E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMısır'da 4 yıldır devam eden OHAL kaldırıldı---

Mısır'da 4 yıldır devam eden OHAL kaldırıldı

Mısır'da 4 yıldır devam eden OHAL kaldırıldı
25 Ekim 2021 - 22:44 borsagundem.com

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah el Sisi, ülkede ‘istikrar ve güvenliğin’ sağlandığını belirterek, 4 yıldır devam eden olağanüstü hali (OHAL) bitirdiğini açıkladı.

Mısır'da, IŞİD tarafından düzenlenen ve onlarca Kıpti Hristiyan'ın öldürüldüğü saldırının ardından Nisan 2017'den bu yana yürürlükte olan olağanüstü hal sona erdi.

Bugün Facebook hesabından açıklama yapan Sisi, “Ülkenin büyük insanları ve sadık adamları sayesinde Mısır'ın bölgede bir güvenlik ve istikrar vahası; Bu nedenle, yıllar sonra ilk kez ülke genelinde olağanüstü halin uzatılmasını iptal etmeye karar verdim” ifadelerini kullandı.

ABD: Büyükelçi görev süresi boyunca Türkiye'de kalacak

Oktay'dan KKTC eski Cumhurbaşkanına sert tepki!

Vahim iddia: Krala ölüm planı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR TANRIKULU25 Ekim 2021 22:57

    Türkiye şöyle biraz daha güçlense, savaş uçağı hava savunma sistemleri diğer askeri cihazlar üretebilse birazda ekonomisi güçlü olsa şu mısır ın düşmanlarına bir yardım edebilse.şuan mısırın düşmanı etipya olup, nil nehri üzerine baraj yapınca mısır su sıkıntısı yaşayacaktır.belkide savaşacaklar.bizimkiler etipyo ya şimdi askeri yardımlar yapmaktadırlar.siha tiha verecekler belkide diğer silahları intikam günlerimiz yakından.bize dost olan kazanacak düşman olanlar kayıp edecektir.