E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMilyonlar, açlıktan ölme tehlikesiyle karşı karşıya---

Milyonlar, açlıktan ölme tehlikesiyle karşı karşıya

Milyonlar, açlıktan ölme tehlikesiyle karşı karşıya
20 Nisan 2021 - 13:43 borsagundem.com

200’ü aşkın insani yardım örgütü, dünya çapında 34 milyon insanın açlıktan ölme tehlikesi ile karşı karşıya olduğuna dikkat çekti. Yardım örgütleri, hükümetlere açlıkla mücadeleye acil destek verme çağrısında bulundu.

Dünya genelinde 200'ü aşkın yardım örgütü, hükümetleri küresel çapta milyonlarca insanın karşı karşıya olduğu ölümcül açlık tehlikesi konusunda uyardı. Aralarında Save the Children, World Vision, Care ve Islamic Relief gibi örgütlerin bulunduğu yardım kuruluşları, kaleme aldıkları açık mektupta hükümetleri yoksullara ve açlık çekenlere daha fazla destek vermeye çağırdı.

Mektuba imza koyan örgütler, açlık çekenlerin sayısının giderek arttığına dikkat çekti. Önü alınacak adımlar atılmayan silahlı çatışmalar, iklim krizi ve eşitsizlik problemlerine eklenen korona pandemisinin dünyanın birçok yerinde kıtlığa neden olduğunun belirtildiği mektupta, aralarında çocuk ve gençlerin de bulunduğu 34 milyon kişinin açlıktan ölme tehlikesiyle burun buruna olduğu kaydedildi.

58 ülkede 174 milyon kişinin yeterli gıdayı temin edemediği belirtilirken, Birleşmiş Milletler (BM) tahminlerine göre bu rakamın, yıl içinde 270 milyona çıkabileceği ifade edildi.

Yemen, Afganistan, Etiyopya, Güney Sudan, Burkino Faso, Kongo, Honduras, Venezuela, Nijerya ve Haiti’de insani yardım çalışanlarının insanları her gün hayatta tutmak için bir mücadele verdiğine dikkat çeken mektupta, insanların yaşamlarını idame ettirmeleri için gerekli imkanların ellerinden alındığı vurgulanarak, "Bu insanlar açlık çekmiyor, bu insanlara açlık çektiriliyor" denildi. En çok kadınların ve kız çocuklarının durumdan muzdarip olduğu belirtildi.

Geçen Şubat ayında BM’ye bağlı örgütler, ihtiyaç sahipleri için 5 milyar 500 milyon dolar ek yardım çağrısında bulunmuştu. Mektupta, bu miktarın dünya çapında ülkelerin bir güne denk gelen askeri harcamalarının toplamından az olduğuna dikkat çekildi.

Bir yıl önce BM’nin bu yönde ihtiyaç duyulan meblağ olarak açıkladığı 7 milyar 800 milyon Doların ise, içinde bulunduğumuz yıl içinde yalnızca yüzde beşinin temin edildiği belirtiliyor. 2019 Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü’nün 2019 raporuna göre, yıllık küresel askeri harcama 1 trilyon 900 milyarı bulmuştu.

32 ünlü şirkete soruşturma açıldı

'Batıçim babamın en büyük hayaliydi'

Borsada satışlar hızlandı, düşüşe sanayi öncülük ediyor

İBB'nin kayıp atları MHP'de istifa getirdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nedim20 Nisan 2021 15:14

    Dünyada fakirlik lobisi böyle istiyor!  Afrika da  40 binden  fazla su kuyusu açan Türk yardım kuruluşları ve Kızılay sayesinde bir nebze önlenmiştir.   BM Avrupa  Amerika  mütemadiyen insanlık ve barış çığlıkları atarken  Irak ve  Suriye deki  BM  kamplarının pkk üssüne çevirmekte sakınca görmemiştir. Yani hepsi bir tek üst aklın İngiliz derin  devletinin emrindedir!  İçimizdeki  kaset komplosu ile  parti başına geçen  Kripto Kemal ve avanesi de buna dahildir.  Bu dengesiz yaratık nerede 128 milyar derken  Mrkz Bankasını ve kayıtlarını  yok hükmünde sayarak  aslında küfür ehlinin son hedefi olan Türkiye Cumhuriyeti devleti ve hükümetini  parçalamak  ve meşrebi bozuk niyetlerini  gerçekleştirmektir. 

  • Erol g.20 Nisan 2021 14:04

    İNSANLARIMIZIN DA AÇLIKTAN ÖLMEYE BAŞLAMAMALARI İÇİN MERKEZ BANKAMIZ 900 MİLYAR TL BASARAK HER VATANDASIMIZA 10 BİN TL BIR AN ÖNCE DAĞITMALIDIR

  • Oğuz20 Nisan 2021 13:53

    Şu lanet doları basan kişiler dünyayı silahlandıracağına milleti sömüreceğine insanlığa ve doğaya yatırım yağsa dünyamız daha güzel bir yer olacak ama şeytan işte güzelliklerden ne anlar nalet olsun yeşil 1 dolarcılara.....