E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıMilyarder yatırımcı tahvil yerine Bitcoin dedi---

Milyarder yatırımcı tahvil yerine Bitcoin dedi

Milyarder yatırımcı tahvil yerine Bitcoin dedi
25 Mayıs 2021 - 10:43 borsagundem.com

20,3 milyar dolarlık servetiyle finans dünyasının önemli isimlerinden birisi olan hedge fonu yöneticisi Ray Dalio tahvil yatırımı yerine Bitcoin’i tercih edeceğini açıkladı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Hedge fonu şirketi Bridgewater Associates'in Kurucusu Ray Dalio, tahvil yerine Bitcoin'e sahip olmayı tercih ettiğini açıkladı. Finans dünyasının önemli figürlerinden birisi olan Dalio’nun Forbes verilerine göre 20,3 milyar dolar kişisel serveti bulunuyor.

Bloomberg’in haberine göre, Pazartesi günü CoinDesk'in Consensus 2021 konferansındaki bir röportajında Dalio, kripto para birimlerinin ilgi görmeye devam etmesi durumunda yatırımcıların devlet tahvilleri yerine onlara yatırım yapmaya karar verebileceğini söyledi. Bunun sonucu ise hükümetlerin para sağlama yeteneği üzerindeki kontrollerini kaybetmesi gerçekleşebilir.

Dalio bir süredir açıklamalarında tahvil piyasasına ilişkin ayı piyasası fikirleri paylaşıyor. Milyarder hedge fonu yöneticisi Mart ayında yaptığı bir açıklamada tahvil yatırımı ekonomisinin enflasyondan daha aşağıda getiri sağlaması nedeniyle bu yatırımı “aptalca” olarak tanımlamıştı. Dalio’nun söz konusu fikirlerine karşın yönettiği yatırım fonu şirketindeki 151 milyar doların büyük bir kısmı ABD Hazinesi’nde ve diğer devlet tahvillerinde değerleniyor.

Dalio yakın tarihli röportajında ise kripto paralara ilişkin daha iyimser fikirler paylaştı. Milyarder hedge fonu yöneticisi bir miktar Bitcoin sahibi olduğunu belirterek “Bitcoin’in en büyük riski başarısı” ifadelerine yer verdi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre hedge fonu yöneticisi daha önce Bitcoin'i "olağanüstü bir icat" olarak adlandırmış ve Bitcoin'e yatırım yapmayı birikimin yaklaşık %80’ini kaybetme potansiyelini göze almak anlamına geldiğinden dijital varlıklara yatırım yapmayı zorlu bulduğunu söylemişti.

Dalio Ocak ayında yaptığı bir açıklamada fiat para birimlerindeki değer kaybına karşı müşterilerini korumak için yeni fonlarda kripto para birimlerini yatırım olarak düşündüğünü açıklamıştı. Dalio Coindesk’in konferansında ise fiat para birimleri ile kripto paralar arasında seçim yapmayı reddettiğini belirterek, “Neden birinin yerine diğerini seçmek zorunda olalım ki? dedi.

Bridgewater Associates ana makro fonunda getiri sağlamak konusunda son dönemde zorlanıyor. Geçtiğimiz yıl şirketin Pure Alpha II fonu %12,6 kayıp verirken, bu yıl aynı fon Nisan ayına kadar %4 kazandırdı. Brigewater şirketi makro stratejiler biriminde 73 milyar dolarlık varlığı yönetiyor.

Borsa rallisi sona ererken hangi strateji izlenmeli?

 

Risk iştahı baskı altında kalmaya devam edebilir

 

Elon Musk: İnsanlık yok olacak!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nedim25 Mayıs 2021 16:18

    20 milyarlık fon ama bir Müslüman ülkeye 1 krş luk katkınız yok. Var sa da  başka amaçlar içindir. 

  • Gercekler 25 Mayıs 2021 12:54

    Geleceğin paraları imiş! Bunu dşyen yatırım uzmanları ekonoöi profesyonerş hepsi soytarı! Ne üdüğü belirsin insanlar paranüreyip bunun üzerinden köşeyi dönecek, parayı tekellerinde tutacak, devletler ve insanlar buna izin verecek! Devletler açıklamaya başladı ülkelerşnde asla kullanılmayacağını. Bu her gün ekranda geleceğin parası parada devrşn falan diyen okumuş sosytarılar bu coinlerin gercek tanımını yapmakı “ sadece sanal fşnansal oyun tezgahı! Ponzi oyununyezgahı, kasa her zamsn kazanır insanlar çok kaybeder oyunu! “

  • Crp25 Mayıs 2021 12:51

    Crşpto paralar cripto çünkü criptoluk üzerinden insanlar soyulunca kimse sorumlu olmaz. Gecirmece criptosu

  • Gercekler 25 Mayıs 2021 12:49

    Sahtekarların elinde coinler var. Hepsini insanlara çaktılar mı cripto coinlerin işi biter! Bu cripto paralar ne gercek para olabilşr ne de varlık. Sanal fşnansal oyın araçları! ! Üretip üretip insanlara yediriyorlar. Kendşlerine maliyet sıfır, insanların eline veriyprlar, dolarları euroları topluyorkar .

  • DFX25 Mayıs 2021 11:31

    Hepsi yalancı hepsi sahtekar bir dedikleri bir dediklerini tutmuyor alayı Tanrının şerefsiz olarak yarattığı beş para etmez cehennemlik mikroplar

  • VS25 Mayıs 2021 11:10

    bu zibidi elon kask vs .bu şerefsizlerin fotolarını her ALLAH'IN gününde insanların suratına çarpmasanız olmazmı? insanlık yok olucakmış.sanki bu şerefsizler dünyaya direk kalacak.