E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıRisk iştahı baskı altında kalmaya devam edebilir---

Risk iştahı baskı altında kalmaya devam edebilir

Risk iştahı baskı altında kalmaya devam edebilir
25 Mayıs 2021 - 09:24 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Küresel piyasaların ana gündemi ABD enflasyonu olmaya devam ediyor. Fed Guvernörü Brainard yaptığı açıklamada yüksek enflasyonun geçici olduğu, enflasyon hedefleri üzerinde kalıcılık görülmesi halinde de Fed’in elinde enflasyonu aşağı çekebilecek araçları olduğunu ifade etmesi risk iştahını destekledi. Bugün ABD tarafında 16:00’da son dönemde balon tartışmalarının da yaşandığı konut fiyat endeksi açıklanacak ve 17:00’da Fed’den Quarles’in konuşması olacak.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler
• 10:00 Türkiye – Kapasite Kullanım Oranı Önem: Orta
• 10:00 Türkiye – Reel Kesim Güven Endeksi Önem: Orta

Dün günün büyük bölümünde zayıf bir görünüm sergileyen BIST 100 Endeksi’nde Fed’den gelen açıklamalar sonrası toparlanma görüldü ve endeks günü yatay bir şekilde 1.452 seviyesinden kapattı. Endeks gün içinde en düşük 1.442 en yüksek 1.458 seviyelerini gördü. Dün Fed sonrası toparlanan ABD endekslerinin vadelileri bu sabah da hafif alıcılı seyrediyor. Dün Almanya’nın kapalı olmasının da etkisi ile ABD’ye nazaran daha sınırlı yükselen Avrupa endekslerinde bu sabah da hafif alıcılı açılış beklentileri mevcut. Asya tarafı ise bu sabah Çin öncülüğünde yükselişte. Dün endeks kapanışında 8,3850 civarında bulunan Dolar/TL bu sabah 8:45 itibari ile 8,40’ın hemen üzerinde bulunuyor. Bu görünüm altında BIST 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Dün günün büyük bölümünde kararız zayıf bir görünüm sergilenirken, Fed Guvernörü Brainard’dan gelen açıklamalar sonrası yurtdışında oluşan iyimser havaya rağmen tepki vermekte zorlanıldı. Endekste bir süredir bahsettiğimiz 1.462 seviyesi kritik olmaya devam ediyor. Bu seviye geçilemediği ve üzerinde kapanış olasılığı oluşmadığı sürece risk iştahı baskı altında kalmaya devam edebilir. Geçtiğimiz haftanın ardından bu hafta da buranın aşılamaması endekste zayıflamaya neden olabilir. Bu nedenle burayı referans olarak izlemeye devam ediyoruz. 1.462 seviyesinin aşılması durumunda ise 100 günlük ortalamanın bulunduğu 1.480 civarı ve devamında TCMB Başkanı değişimi sürecinde oluşan boşluğun dolacağı 1.511 seviyesi gündeme gelecektir. Aşağıda ise ilk destek 1.440’ta.

Günün önemli şirket haberleri 25/05/2021

 

Yabancılar hangi hisselerde işlem yapıyor

 

Oyak Çimento ve Bayrak Taban sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)