E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMilyarder borsa uzmanından 16 milyar dolarlık açığa satış kararı---

Milyarder borsa uzmanından 16 milyar dolarlık açığa satış kararı

Milyarder borsa uzmanından 16 milyar dolarlık açığa satış kararı
21 Ağustos 2020 - 10:06 borsagundem.com

Mart ayı sonunda boğa piyasası yatırımına geçerek korona virüs süreci kazananlarından olan milyarder yatırımcı Jeffrey Talpins 16 milyar dolarlık şirket yatırım fonunu açığa satış pozisyonuna geçirdiğini açıkladı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Servet danışmanlığı şirketi Element Capital'in Kurucusu Jeffrey Talpins, bu yıl küresel borsalarda rallinin çok ileri gittiğini ve yatırımcılara bu hafta 16 milyar dolarlık yatırım fonunu baş göstermesi beklenen düşüşlerden yararlanmak için taşıdığını söyledi.

Financial Times’ın haberinde Talpins’in 18 Ağustos'ta yatırımcılara gönderdiği bir notta, Element'in başta Avrupa hisse senetleri olmak üzere hisse senetlerinde önemli bir açığa satış pozisyonuna geçtiği belirtildi. Yatırım uzmanı kıtada sağlanan daha sınırlı agresif mali ve parasal desteği göz önüne alarak fonun Avrupa Hisse senetlerinde diğer bölgelere göre daha fazla açığa satış kararını verdiğini de sözlerine ekledi.

Forbes’in milyarderler kulübünde bulunan borsa uzmanının bu hamlesi makro riskli yatırım fonunun Mart ayındaki boğa piyasası pozisyonundan geri döndüğünü gösteriyor. Talpins’in son yatırımcı notu ABD borsasının beş aylık güçlü bir ralliyle korona virüs dönemindeki tüm kayıplarını telafi ederek rekor seviyeye ulaştığı gün paylaşıldı.

Talpins notunda, "Rallinin artık ekonomik durumu açsından haklılaştırılabilecek seviyelerin çok ötesine geçtiğine ve ufukta beliren sayısız risk faktörünün pek dikkate almadığına inanıyoruz" dedi. Ünlü yatırımcı, "Bu ortam, fonun 15 yılı boyunca gördüğü en büyük takip riskleri kümesini sunuyor ve bu olaylardan bir veya daha fazlasını gerçekleştirme olasılığı arttı" ifadelerine yer verdi.

Yatırım uzmanı, hisse senetlerindeki artışın 20 yıl önceki dotcom balonundan bu yana görülmemiş seviyelerde fiyat-kazanç oranlarını zorladığını da sözlerine ekledi.

Talpins ABD’nin en başarılı riskli fon yöneticileri arasında yer alıyor. New York merkezli yatırım danışmanlığı şirketi Element kurulduğu 2005 yılından itibaren hiç kayıp vermedi ve riskli yatırım fonunun ortalama kazancı %19 seviyesinde. Talpins’in kişisel serveti Temmuz 2019’da 1,7 milyar dolar olarak kayda geçmişti.

S&P500 Vadeli Sözleşmeleri'nde nasıl işlem yapılır?

 

Endeksin yükseliş eğilimini devam ettirmesi bekleniyor

 

Borsa, Erdoğan'ı bekliyor, gözler müjdede

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)