E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriMicrosoft, LSEG hisselerinden satın alacak---

Microsoft, LSEG hisselerinden satın alacak

Microsoft, LSEG hisselerinden satın alacak
13 Aralık 2022 - 08:12 borsagundem.com

Microsoft, LSEG ile 10 yıllık anlaşma imzaladı. Buna göre şirket, LSEG hisselerinin yaklaşık yüzde 4'ünü satın alacak. Anlaşma kapsamında LSEG, Microsoft'un bulut teknolojisine yönelik yüklü miktarda harcama yapacak.

Amerikalı teknoloji şirketi Microsoft, Londra borsasını işleten London Stock Exchange Group (LSEG) ile imzaladığı anlaşma kapsamında LSEG hisselerinin yaklaşık yüzde 4'ünü satın alacağını duyurdu.

LSEG'in açıklamasına göre, 10 yıllık anlaşmayla birlikte LSEG, veri platformlarını Microsoft'un bulut veri depolama sistemine taşıyacak. Microsoft, Blackstone ile Thomson Reuters konsorsiyumunun hisselerinden satın alacak. Anlaşma kapsamında LSEG, Microsoft'un bulut teknolojisine yönelik en az 2.8 milyar dolarlık harcama yapacak.

Microsoft'un yaptığı açıklamada, “Dünya lideri bir finansal piyasalar altyapısı ve veri sağlayıcısı olan London Stock Exchange Group (LSEG) ile stratejik ortaklığı gerçekleştirdik. Firmaların tüm finansal piyasalar değer zinciri boyunca bağlantı kurma, araştırma, analiz etme, işbirliği ve işlem yapma biçimlerini dönüştürüp, birlikte finansal piyasaların geleceğini güçlendirmeyi dört gözle bekliyoruz” denildi.

JPMorgan: S&P 500'de ralli olabilir

 

Asya borsaları Fed öncesi yükselişte

 

Londra'da halka arzlarda geride kaldı

 

Microsoft CEO'su yatırım için Çin ve Hindistan konusunda iyimser

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)