E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMiçotakis: Türkiye ile görüşmeye hazırız---

Miçotakis: Türkiye ile görüşmeye hazırız

Miçotakis: Türkiye ile görüşmeye hazırız
15 Eylül 2020 - 13:44 borsagundem.com

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, "Deniz yetki alanları konusunda Türkiye ile en kısa sürede görüşmeye hazırız" ifadelerini kullandı.

Akdeniz'deki gerilim konusunda Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis'ten yeni bir açıklama geldi.

Miçotakis "Türkiye'den somut adım gördüğümüz durumda istikşafi görüşmelere derhal başlamaya hazırız" ifadelerini kullandı.

Selanik'te düzenlediği basın toplantısında konuşan Miçotakis, Oruç Reis'in Antalya'ya dönüşünü olumlu bir gelişme olarak değerlendirdi. Ankara'nın gerginliğin pratikte azalması için net bir tavır sergilemesini beklediklerini kaydetti.

"Göç ve mülteci sorunu Türk-Yunan ilişkilerini olduğu gibi Türkiye-AB ilişkilerini de zehirledi" diyen Miçotakis, Yunanistan'daki zorunlu askerlk hizmetinin de uzatacağını açıkladı.

Ülkede askerlik süresinin 9 aydan 12 aya çıkartılması planlanıyor. Askeri uzmanlarsa kararın Yunan ordusundaki asker sayısında yüzde 25-30 luk bir artış sağlayacağını belirtiyor. Yunan ordusunda 90 bini profesyonel olmak üzere toplam 136 bin asker bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yürü bre borsa15 Eylül 2020 19:30

    Olumlu haber borsaya yansır borsa doğu Akdeniz gündemi sebebiyle duraksıyor borsanın önünü açacak haberlerden biri

  • Yorum15 Eylül 2020 17:04

    Eğer darbe gerçekleşmiş olsaydı bu gün kürt devleti kurulmuş olacaktı ve Yunanistan'ın egede ve Doğu akdeniz de tüm istedikleri gerçekleşmiş olacaktı ayrıca kıbrısta kktc rumların insiyatifine geçecekti tüm bunları iyi okuyun bu gün sisi abd ve batıya nasıl eyvallah çekiyorsa aynı pozisyona biz düşecektik çok şükür bunların hiç biri gerçekleşmedi

  • Yorum15 Eylül 2020 16:58

    Neyi görüşeceğiz si.. Gi... Kendi hakkımı sana vermeyi mi al ben yiyemiyorum sen mi ye bunu mu görüşecek bak olum seni sinek gibi ezeriz Kıbrıs'ı unutmuşsun sen anlaşılan bu sefer adalardan olursun tüm Türk kara sularına 60 km mesafedeki tüm adaları alırız aklını başına al ciyakladığınla kalırsın ortada Yunanistan da asarlar seni ülkeyi soktuğun pozisyondan dolayı öyle macroya da fazla güvenme Bi anda arkasını döner anlayamazsın

  • manyak herif15 Eylül 2020 14:59

    komşumuz yunanlılar yerden göğe kadar haklı.mevcut sorun ancak dialog yoluyla yada diplomasi diliyle çözülür.yiğit lider gelecek partisi başkanı sayın davutoğlu eski bir diplomat ve akademisyen olarak çözüm yolunu göstermiştir.

  • manyak herif15 Eylül 2020 17:44

    Ben burada komşumuz yunanlıların haklı olduğu hususun dialog yada diplomasi Yapmalarını söylüyorum.komşumuz yunanlıların haklı olduğunu söylemiyorum.lafı nerenizden anlıyorsunuz.ne fetöcülüğümüz ne de pkk lılığımız kaldı.bari bir de rus ajanı deseydin.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU15 Eylül 2020 15:44

    bu fetöcü veya pkk vatanhani.umarım cumhuriyet başsavcılığı hakkında inceleme başlatır.

  • AHMET TURGUT15 Eylül 2020 15:18

    sen ne ayaksın. 

  • Tuhaf15 Eylül 2020 13:56

    Yunanistan'ın istediği bu zaten. Diğer konuları konuşmam diyor. Onlara göre tek sorun deniz yetki alanları sınırlandırılması. 

  • Metallica 15 Eylül 2020 13:52

    Yunan tembel bir millet, istedikleri kadar silah alsinlar, sadece gunu kurtarip gunden gune fakirlesecekler. Turkiye uretimdeki kararliligini devam ettirirse yunan ne kadar para harciyorsa onun birkac katini kazanacak. 50 yil sonra yunanistan nufusu 15 milyon, Turkiye nufusu 150 milyon, Turkiye adalara ve bati trakyaya dogru genisleyecek, bu kacinilmaz bir durum.

  • Metallica 15 Eylül 2020 14:15

    Turkiye nin guneyine somurge devletleri nasil toprak verip Pyd den bir ulke kurmayi planliyorlarsa, zamaninda Turkiyenin batisini boylu boyunca kusatmasi icin Yunan a topraklari hediye etmisler.

  • Metallica'ya15 Eylül 2020 13:57

    Hep boş konuşuyorsunuz. Tembel membel bilmem ben onu. 1830'dan beri 5 kez savaşmadan bu adamlar sınırlarını genişletmiş mi? Evet genişletmiş. Öyleyse akıl her zaman üstündür. Otur, başaramadıklarınla hesaplaş. Yunan devlet adamları halkını hep mitoloji ile kandırıyor. Ya Türkiye'dekiler? Milleti kandırmayı, uyutmayı bırakın. Vatan millet sakarya diyerek... Her zaman AKIL AKIL AKIL.

  • TEK VATAN15 Eylül 2020 13:48

    Şike şike görüşeceksiniz.

  • TEK VATAN'a 15 Eylül 2020 13:59

    görüşmek iyi birşeydir de, Yunanistan'ın istediği şekilde bir görüşme mi bu yoksa? Biraz saksıyı keşke çalıştırsanız. Ege'deki diğer konular ne oldu?