E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMHP’den TBMM Başkanlığı Seçimi kararı ---

MHP’den TBMM Başkanlığı Seçimi kararı

MHP’den TBMM Başkanlığı Seçimi kararı
26 Haziran 2020 - 16:54 borsagundem.com

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “TBMM Başkanı Seçimi’nde Cumhur İttifakı’nın gereği neyse o yapılacaktır” dedi.

BORSAGUNDEM.COM-ANKARA

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin milletvekilleriyle yaptığı toplantının ardından yazılı açıklama yaptı. MHP’nin Cumhur İttifakı’nın içinde yer alsa da Meclis’te muhalefet göreviyle mesul olduğunu söyleyen Bahçeli, “Cumhuriyet tarihinin en büyük sistem reformu çok şükür kök salmış, maksat hasıl olmuştur. Bilhassa korona virüs hastalığıyla mücadele döneminde yeni hükümet sisteminin bütün özellikleri tezahür etmiş, seri ve etkili halde alınan kararlar salgına karşı Türkiye’nin mukavemetini diri tutmuştur. Güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönmekten bahsedenler suya yazı yazan, ipe un seren, cüretleri cehaletlerinden doğan siyaset düşkünleridir. Türkiye eskiye dönmeyecektir. Zillete ömür ve omuz veren siyasi garabetlerin bunu anlayıp kabul etmesinde sayısız yarar vardır” dedi.

MHP’nin takip ettiği iki stratejik hedeflerinden birisinin Cumhur İttifakı, diğerinin de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin daimi başarısı olduğunu ifade eden Bahçeli, yürürlükteki yasal ve idari mevzuatın Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle uyumlaştırılması, terslik ve tenakuzların demokratik sabır ve uzlaşmayla telafisinin samimi arzuları olduğunu kaydetti.

SİYASİ ETİK KANUNU ERTELENEMEZ BİR İHTİYAÇ

Siyasi Partiler Kanunu, Seçim Kanunu ve TBMM İç Tüzüğü’nün yeniden ele alınması gerektiğini ifade eden Bahçeli, “Özellikle Siyasi Partiler Kanunu, Seçim Kanunu ve TBMM İç Tüzüğü’nü yeniden ele alarak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle çelişmeyecek içerik netliğiyle ve ifade niteliğiyle perçinlemek zarurettir” dedi.

Siyasi Etik Kanununun ertelenemez bir ihtiyaç olduğunu ifade eden Bahçeli, şunları kaydetti:

“Siyaseti yozlaştıran çarpık zihniyetlerin artan etik sorunları Türkiye’yi zora sokmakta, ayak bağı olmaktadır. Türk siyaseti kirlenirken, milli irade kösteklenmektedir. TBMM’de sipariş grup kuran ve kurduranlar, milletvekili borsasında alım satım yapanlar, milletin vermediği yetkiyi korsanca ve kurnazca kullanmaya heveslenenler, marjinal partilere belirli süreli ve belli amaçlara matuf milletvekili verip iş bitiminde tekrar iade alanlar Türkiye’nin imaj ve prestijini zedeleyen köhne ve kötürüm zihniyetlerden başkası değildir. CHP bu gaflet ve rezalet kervanının başını çeken çıbanbaşıdır. Demokrasi demek dalavereyle ipotekli ve icazetli partilerin grup kurmalarının önünü açmak demek değildir. CHP, demokrasiyi zillet çamuruyla ziyan etmenin peşindedir.”

ANTİ DEMOKRATİK AÇMAZIN SONUNA GELİNMİŞTİR

Baroların Ankara’ya yürüyüşünü de sert bir dille eleştiren Bahçeli, sözlerine şöyle devam etti:

“Millete tepeden bakan, fildişi kulelerinde keyif süren bazı baroların devam edegelen saltanatları riske girince çareyi gerilim ve kavga ikliminde bulmaları skandal bir ayıptır.

Türkiye’nin ve dünyanın bugünkü nazik ve kırılgan döneminde hırslarından dolayı sosyal mesafeyi bile ihlal eden bazı baro yöneticilerin sahneledikleri davranışlar demokratik bir eylem değil, densizlik ve despotik bir utanmazlıktır. Ortada taslak bile yok iken, tekli-çoklu baro yönetimi kapsamında cepheleşmek yanlış ve sakat bir vehimdir.

Kaldı ki, demokrasinin çoğulculuğunu isteyenlerin, sıra çoklu baro düşüncesine geldiğinde bir kaşık suda fırtına koparması çözülmesi imkânsız bir çelişkidir. Artık bu anti demokratik açmazın sonuna gelinmiştir.

Gündemdeki baroların hiçbirisi milli haklarımızın müdafaa amacıyla yollara düşmemiş, ses vermemiş, tepki göstermemiştir. Bu gayri milli ve gayri ahlaki yapı milletimizin tertemiz iradesinden gücünü alan saygın milletvekilleri eliyle değiştirilmelidir. Cumhur İttifakı bunu başarmaya muktedirdir.”

CUMHUR İTTİFAKI’NIN GEREĞİ NEYSE O YAPILACAK

MHP’li milletvekillerinin tam kadro halinde katıldığı bugünkü toplantıda hem Meclis faaliyetleri, hem iç ve dış siyasi gelişmeler, hem de MHP’nin gündem ve önceliklerinin değerlendirildiğini belirten Bahçeli, “TBMM Başkan Seçiminde Cumhur İttifakı’nın gereği neyse o yapılacaktır” dedi.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR TANRIKULU27 Haziran 2020 00:21

    Sayın Bağbuğ un adını ağzınıza alacağınız zaman BESMELE çekiniz.bugün bu ülkede rahat yaşıyor, hür hareket ediyorsanız BAHÇELİ nin akıllı ve dirayetleri sayesinde dir.eğer BAHÇELİ ve RTE olmasa idi bu ülke çart diye ikiye ayrılmış idi.

  • Mucise Reis ;)26 Haziran 2020 19:32

    mhp ne idi, ne oldu ? hey gidi günler hey, ne saygınlık kaldı, ne delşkanlılık. menfaati olanlar mhp de etrafında duruyor. millet vatandaş kişiler bireyler kaça kaça gitti. yüzde 5 oy alamaz. iyi parti 3 e katlar. gen.ler iyi partiye gitti. üyelik listeleri bunları desteklıyor. anketlerde öyle.  Sayın bahçeli istifa edip gitmeden, mhp eski tüzel maddelerine göre şekillenemez. mhp rayından çıktı sadece kankası tayyip için ortak iç yağacam diye. mhp çizgisine gelmezi, bahçelının istifa etmesi ile gerçelşeir. sohbetlerımzıde bu çıkıyor ortaya.

  • TARIK26 Haziran 2020 19:12

    Ne boş beleş adamsin

  • Boş iş26 Haziran 2020 18:49

    He he anlat

  • duyamadım26 Haziran 2020 17:36

    ney ney neymiş

  • bu dünyadan biri26 Haziran 2020 17:16

    hadi apo yu da asın. siyaset=lağım