E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-Magazin"Mevlana'yı Kuveyt'e sokmayın"---

"Mevlana'yı Kuveyt'e sokmayın"

Mevlana'yı Kuveyt'e sokmayın
11 Ocak 2014 - 02:41 borsagundem.com

Kuveyt parlamentosunda söz alan milletvekili Muhammed el Cebri, 741 yıl önce vefat eden Mevlana ile ilgili sözleriyle kendisini alay konusu yaptı

Kuveytli milletvekili Muhammed el Cebri, parlamentoda söz alarak, “Mevlana Celaleddin Rumi’ye ülkeye giriş izni verilmemesini” istedi.

Mevlana’nın yaklaşık 741 yıl önce öldüğünü bilmediği anlaşılan tasavvuf karşıtı milletvekili, “Rumi kendi felsefesini ve kaynağını bilmediğimiz tuhaf fikirlerini yaymak üzere Kuveyt’e gelecek. Gece yapılacak dansa da (semah) da sadece kadınları alacaklarını söylüyorlar. Rumi’nin bu sempozyumu düzenlemesini İçişleri Bakanlığı engellemeli” dedi.

‘KABAHAT SEÇENDE’

El Cebri sosyal medyada alay konusu oldu. Nasır El Deşti adlı kullanıcı, “Milletvekili olmak için okuma-yazma bilmek yetiyor. El Cebri’den o zaman ne bekliyoruz” diye sordu. Reval el Musavi de vekili, “Kabahat sende değil, seni seçende” dedi. El Cebri ise “Rumi derken organizatörleri kastediyordum” diye kendisini savundu. (Hürriyet)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tunc 14 Ocak 2014 18:27

    Ya hemen Turk vatandasligi verilmeli, ya da uluslararasi bir mahkemde dava edilmeli. Tanimadigi insanlar hakkinda konusup karalamak bizim milli adetimiz ve hatta servetimizidir. Yedirtmeyiz.

  • Doğrucu11 Ocak 2014 11:44

    İlk defa bu kadar saçma bir şey içinde çok doğru bir şey gördüm. Adam bilmediğimiz şeyi içeri sokmayın demiş. Öğrendikten sonra kendisi gelir Mevlanaya.

  • bu kadar11 Ocak 2014 11:37

    Araptan baska ne beklenirki..dun neydiki bu gun ne olsun

  • can11 Ocak 2014 11:18

    ne gunlere kaldık.Tanımadıgı bılmedıgı kısıye laf atmıs.Amaç ne o bıle bellı degıl