E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMevduat zaman aşımı süresi uzatıldı---

Mevduat zaman aşımı süresi uzatıldı

Mevduat zaman aşımı süresi uzatıldı
28 Nisan 2023 - 06:28 borsagundem.com

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), asrın felaketi olarak adlandıran Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşları korumak amacıyla zaman aşımına uğrayan tasarruflarla ilgili hak sahiplerine ek süre tanıdı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) 2022 yılı itibariyle zaman aşımına uğrayan mevduat, katılım fonu, emanet ve alacağı bulunan hak sahipleri veya mirasçıların hak mahrumiyeti yaşamamaları amacıyla zaman  aşımı süresinin uzatılmasına ilişkin aldığı kurul kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre Mevduat ve Katılım Fonu Yönetmeliği kapsamında, zaman aşımı süresi, 15 Haziran tarihinde dolan mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklar için başvuru süresi 15 Eylül tarihe kadar uzatıldı.

Hak sahipleri ve mirasçılar tarafından aranmayan 2022 yılına ilişkin tutarlar, faiz ve kar payları ile birlikte 30 Eylül tarihine kadar Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun Merkez Bankası'ndaki veya Fon Kurulu tarafından belirlenecek bankalar nezdindeki hesaplara devredilebilecek.

BDDK'dan yerli elektrikli otomobil için kredi düzenlemesi

 

BDDK'dan konut kredisi kararı

 

BDDK'dan hisse geri alımlarında bankalara kolaylık

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )28 Nisan 2023 08:02

    Tv lerde duyarız ya, geçmişte oldu. insanlar bankalarda xxx tl unutmuş. Hayret ettık, insan banka hesabı açarda unutur mu ? diye... malum Düzce depremi olduktan sonra sahiplerinin paralarının unutulması doğal demiştir bi rkaç yazar... şimdi o geldi aklıma. bankalarda acabane kadar para unutulacak ve devletımıze kalacak... Allah sabır versın geride kalanlara... 

  • Baran28 Nisan 2023 11:52

    o ZAMANLAR İKTİDARDA KİM VAR İDİ ŞİMDİ KİM VAR SEN ROTAYI ŞAŞIRTTIN GALİBA.ONLARDAN BU ÜLKEYE ZIRNIK KADAR FAYDA GELMEZ.