E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıMetallerde oynaklık---

Metallerde oynaklık

Metallerde oynaklık
22 Aralık 2021 - 09:41 borsagundem.com

Bakır fiyatları, sıkı tedarikin Omikron endişelerini dengelemesi ile yatay seyrediyor. Çin'de demir cevheri ve çelik, Kovid-19 engellemeleri ve talep endişeleriyle düşüş yaşadı


Londra'da bakır fiyatları, sıkı tedarik ve yenilenen risk iştahının hızlı artan Omikron endişelerini dengelemesi ile bugünkü işlemelerde yatay seyrediyor.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır, TSİ 05.45'te yatay seyrederek 9.351 dolar/ton ile 10 Aralık'tan beri en yüksek seviye olan 9.570 dolar/tona yakın işlem görüyor.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda Ocak vadeli bakır kontratı, %0,6 artarak 69.440 yuan/tona (10.898 dolar) çıktı.

Asya piyasaları yeni yıla girerken risk iştahının artmasıyla yükseldiler. LME'de bakır stokları Ekim'deki 14.150 ton tarihi düşük seviyesinden 81.425 tona çıktı ancak zirvenin gerisinde.

ShFE'de stoklar ise 2009'dan beri en düşük seviyesinde.

LME'de alüminyum %0,2, nikel %0,3 arttı, kurşun %0,2, çinko %0,4 geriledi.

Çin'de demir cevheri ve çelikte düşüş

Gösterge Dalian ve Singapur demir cevheri vadeli işlemleri, Çin'de Covid-19 engellemeleri ile ilgili endişe ve inşaat aktiviteleri için sezon sonuna yaklaşılması nedeniyle düşüş yaşadı.

Çin'de yerel Covid-19 vakalarına sıfır toralans yaklaşımı nedeniyle CCTV'nin bildirdiğine göre, Vietnam ile Çin sınır kenti Dongxing sakinlerine bugünden itibaren evde kalmaları ve toplu taşımayı durdurmaları talimatı verildi.

Dalian Emtia Borsası'nda Mayıs vadeli demir cevheri, sabah senası sonrasında %0,9 düşerek 690 yuan/tona (108,27 dolar) geriledi ve dört günlük ralliye son verdi.

Singapur Borsası'nda Ocak vadeli kontrat, %0,5 düşerek 126,65 dolar/tondan işlem gördü.

Analistler, inşaat faaliyetinin yavaşladığı önümüzdeki soğuk günlerde Çin'deki çelik talebinin yeniden zayıflamak üzere olduğu konusunda uyardı.

Shanghai Vadeli İşlemelr Borsası'nda inşaat demiri ve sıcak haddelenmiş rulo %1,3'er düştü ve altı günlük artıştan geri döndü.

Avrupa doğalgaz fiyatları rekor tazeledi

 

Omikron endişeleri petrol fiyatlarını baskılıyor

 

Metalik cevherlerde 5 yılın en yüksek ihracatı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)