E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıMetaller, haftalık kayba hazırlanıyor---

Metaller, haftalık kayba hazırlanıyor

Metaller, haftalık kayba hazırlanıyor
02 Eylül 2022 - 08:48 borsagundem.com

Shanghai'de temel metaller, talep görünümünün kararmasıyla haftalık kayba hazırlanıyor. Demir cevheri, Çin'de Covid engellemeleri talebi düşürmesiyle keskin olarak geriledi


Çin'de son Kovid kısıtlamalarının talep endişelerini artırması ve ABD'deki agresif faiz artırım beklentilerinin güven üzerinde baskı oluşturmasıyla Shanghai'de temel metaller haftalık olarak düşüşe hazırlanıyor.

Shnaghai Vadeli İşlemler Borsası'nda Ekim ayı kalay kontratı, bu hafta şimdiye kadar %13 düşerek 172.510 yuan/ton (24.994,20 dolar) ile bugün 23 Haziran 2021'den bu yana en düşük seviyesine ulaştı.

ShFE'de nikel bu hafta şimdiye kadar %6,9 düşüşle 161.750 yuan/tonda, bakır %5,8 düşüşle 59.660 yuan/tondan ve çinko %5,8 düşüşle 23.875 yuan/tondan işlem gördü.

Bu hafta, Chengdu 21,2 milyon sakininin karantinaya alındığını duyururken, güneydeki Guangzhou şehrinin bazı kısımları ve Shenzhen'in teknoloji merkezi de Kovid artışı ile mücadelede kısıtlamalar getirdi.

Perşembe günü yayınlanan veriler, Fed'e enflasyonu düşürmek için agresif şekilde faiz artırması için daha fazla alan verdi.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli alüminyum, dün 16 ayın en düşük seviyesini gördükten sonra bugün %0,9 artışla 2.316 dolar/tona yükseldi.

Analistlere göre piyasa katılımcıları Avrupa'daki enerji krizinin talebi etkileyeceğinden giderek daha fazla endişe duyuyor.

LME'de bakır %0,4 düşüşle 7.563,50 dolar/tondan, çinko %0,2 düşüşle 3.253 dolar/tondan işlem gördü. Kalay %1,7 düşüşle 20.710 dolar/ton ile 19 ayın en düşük seviyesine geriledi

Demir cevherinde keskin düşüş

Dalian'da demir cevheri bugün beş haftadan fazla bir sürenin en zayıf seviyesine düşerken, Singapur'da kontratın en düşük seviyesini gördü.

Çin'de yaygın Kovid karantinaları ve emlak sektöründeki gerileme ile merkez bankalarının enflasyonu düşürmek için agresif şekilde faizleri artırmasıyla artan küresel durgunluk beklentileri, metal talebine ilişkin endişeleri artırdı.

Dalian Emtia Borsası'nda Ocak vadeli demir cevheri, %5,1 gerileyerek 652 yuan/ton (94,46 dolar) ile 26 Temmuz'dan bu yana en düşük seviyesini gördü. Kontrat, Temmuz ortasından bu yana en büyük haftalık düşüşüne hazırlanıyor.

Singapur Borsası'nda, Ekim ayı vadeli demir cevheri %2,8 düşüşle 92,75 dolar/tona geriledi.

Bu hafta, güneybatı Çin metropolü Chengdu 21,2 milyon sakininin karantinaya alındığını duyururken, güneyde Shenzhen ve kuzeydoğuda Dalian da dahil olmak üzere diğer büyük şehirler de Kovid kısıtlamalarını artırdı.

Analistler, Eylül ve Ekim aylarında karantinaların normal inşaat sezonunu körelttiğinden, hükümetin teşvik paketinin etkisiz olacağına dair artan bir endişe olduğuna işaret ediyorlar.

Dalian'da koklaşabilir kömür %4 ve kok kömürü %2,9 düşüş gösterdi.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri %3, sıcak haddelenmiş rulo %3,8 düştü.

Gözler tarım dışı istihdam verisinde

 

Yuan, dolar karşısında daha da zayıflayabilir

 

Altı haftanın dibinde olan altında gözler ABD istihdam verisinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)