E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMerkez faizi 2018'de de değiştirmeyecek mi?---

Merkez faizi 2018'de de değiştirmeyecek mi?

Merkez faizi 2018'de de değiştirmeyecek mi?
26 Ekim 2017 - 16:43 borsagundem.com

Goldman Sachs, Merkez Bankası'nın faiz kararını değerlendirdi

TCMB Para Politikası Kurulu toplantısından çıkan kararları ve yapılan açıklamayı değerlendiren Goldman Sachs, açıklamanın öncekilere göre daha şahin göründüğünü ifade etti.
Bununla birlikte TCMB açıklamasında politikanın hangi şartlar altında daha fazla sıkıaştırılacağı konusunda bilge verilmediğini belirten Goldman Sachs, piyasaların TCBM'nin politikayı sıkılaştırmak için yeterli politik alanının olup olmadığını sorgulamaya başlamaları riski olduğunu da vurguladı. Goldman Sachs, "Bunun sonucu olarak TL baskı altına girebilir ve TCMB'nin harekete geçip geçemeyeceği test edilebilir" dedi.
Temel senaryosunda TCMB'nin yılın geri kalanında ve 2018'de politika faizlerini değiştirmeyeceğini öngören Goldman Sachs, TCMB'nin enflasyon yavaş yavaş düştükçe politikada bir gevşetmeyi fonlama karışımı yoluyla ve ortalama fonlama maliyetini düşürerek yapmasını beklediklerini vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)