E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMerkez Bankası politikasını sürdürecek---

Merkez Bankası politikasını sürdürecek

Merkez Bankası politikasını sürdürecek
23 Temmuz 2015 - 15:19 borsagundem.com

JP Morgan'a göre likidite önümüzdeki haftalarda da sıkı olmaya devam edecek

TCMB Para Politikası Kurulu'nun bugünkü toplantısından çıkar kararları değenlendiren JP Morgan, TCMB'nin genel beklentiye paralel olarak statükoyu koruduğunu bildirdi.
PPK açıklamasında herhangi bir kayda değer değişiklik olmadığını ifade eden JP Morgan, küçük değişiklikler olduğunu da belirtti.PPK'nın gıda fiyatlarındaki kısmi düzeltmenin etkisi ile enflasyonda bir düşüş beklentisine vurgu yaptığını belirten JP Morgan, gıda ve
eherji fiyatlarındaki aşağı hareketin kısa vadede enflasyonu olumlu etkiyeyeceği havası oluştuğunu vurguladı. 
Bunların dışında PPK açıklamasının geçtiğimiz ayla aynı olduğunu ifade eden JP Morgan, TCMB'nin kurlardaki hareketlerin çekirdek göstergelerde iyileşmenin gecikmesine yol açtığına bir kez daha işaret ederek, bu gecikmenin global piyasalarda belirsizlik, enerji ve gıda fiyatlarında oynaklıkla biraraya gelmesinin para politikasında ihtiyatlı duruşun devam ettirilmesini gerektirdiği aktardı. 
JP Morgan, TCMB'nin cari politikasını önümüzdeki aylarda devam ettirmesini beklediklerini de ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • nakde geçmek artık şart bence23 Temmuz 2015 15:39

    csr nin rusyanın notunu düşürmesi bizim ihracatımız ve rusyadan gelecek turizm kapasitemizi düşürebilir bugünkü csr haberi borsaları da olumsuzlaştırabilir ağustos borsalar için düşüş sinyalleri üretmekte artık.