E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMerkez Bankası kredi kartı faizlerini düşürdü---

Merkez Bankası kredi kartı faizlerini düşürdü

Merkez Bankası kredi kartı faizlerini düşürdü
28 Eylül 2019 - 04:10 borsagundem.com

Merkez Bankası’nın kredi kartı işlemlerinde uygulanacak faiz oranlarının düşürülmesiyle ilgili tebliği Resmi Gazete’de yayımlandı. TL cinsinden kredi kartı faizi yüzde 2'den yüzde 1.60'a indirildi

Merkez Bankası (MB), kredi kartı işlemlerinde uygulanacak faiz oranlarını düşürdü. MB'nin kredi kartı faizleriinin düşürülmesiyle ilgili tebliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Türk Lirası cinsinden yapılan kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami faiz oranı yüzde 2'den yüzde 1,60'a indirildi. Yüzde 1,60 olarak uygulanan yabancı para cinsinden yapılan kredi karşı işlemlerinde ise aylık azami faiz oranı yüzde 1,28 olarak belirlendi.

Ayrıca aylık gecikme faizi oranları ise Türk Lirası cinsinden işlemler için yüzde 2,40'tan yüzde 2'ye indirilirken yabancı para cinsinden işlemlerde de yüzde 2'den yüzde 1,68'e indirildi. Merkez Bankası'nın aldığı faiz indirimi kararları 1 Ekim'den itibaren geçerli olacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Fordtransit.30 Eylül 2019 03:07

    Hayvan gibi araba sürerken drift atarken.birbirinize saygisizca sopa ve silahla saldirirken kadin kiza saldiran,eşcinselleri bati hayatini yüceltici biraz refaha ulaşinca kendini 3 kuruşla üstün görenlere din ahlak kültür saygi sevgi nerde kaldi.bati 40 çeşit halkini soyar polise el deyse hapistesin,siz hayasnida geçtinizä yaziklar olsun.neydiniz ne oldunuz.trafikcanavari,israfci tecavüzcü,eşcinsel,uyuşturucu,alkolik,iflas toplum

  • ve...28 Eylül 2019 12:33

    düşen faziler, devlet tarafından ödenecek belliki..devlet bu nakit parayı nereden bulacak ?  dolaylı vergiler, trafik cezaları, elektrik, doğalgaz vb. den çıkacak... halk fakirleşmeye devam ediyor. bunlar pansuman adımlar. gelir arttıran, üretim arttıran, projeler hala göremedik. kredi çeken batmasın, alışveriş yapsın deniyor. ama farkı millet vergilerle zamlarla ödüyor. dolaylı vergi değil, gerçekten kazanlardan alsanalar bu paraarı ozaman sorun yok. ama sorun dolaylı vergilerin hep artması, batanların, çökenlerin bu vergilerle kurtalılması ... bunlar pansuman hala... gelir arttıran bir unsur yok. kredile tüketim arttırılıyor, iç piyasa dönsün deniyor. millet harcasın deniyor. koskoca devletin modeli bu olmamalı. kalkınma modeli bu ise , battık akrdemiş. tıkanır bu iş..

  • Volkan28 Eylül 2019 11:14

    Son dönende artan tek kredi türü "kredi kartı borçları". Artık teknoloji oturdu, süreçler (başvurudan, ekstreye, limit artırımına, kart yenilmeye, fraud önlemeye, reklam ve harcama kampanyalarına kadar) tamamen otomasyon üzerine, yani bankaların artık çok masrafı yok. Mesela 1988 de gece kart operasyonda çalışan arkadaşım vardı. Bankalar aynı gemideyiz der ve olaya olumlu bakar. Zaten çalışmayana veya düzenli geliri olmayana limit vermiyorlar.