E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıMerkez Bankası faiz indirmeye devam edebilir---

Merkez Bankası faiz indirmeye devam edebilir

Merkez Bankası faiz indirmeye devam edebilir
20 Nisan 2016 - 14:59 borsagundem.com

Merkez Bankası'nın faiz kararını İş Yatırım'dan Serhat Gürleyen yorumladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (Kurul), Merkez Bankası bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı yüzde 7.5 düzeyinde sabit tutarken, marjinal fonlama oranını yüzde 10.50’den yüzde 10’a indirdi.

İş Yatırım'dan Serhat Gürleyen faiz indirimini yorumladı. İşte o açıklamalar

Nereye kadar?

Merkez Bankası’nda Murat Çetinkaya başkanlığındaki yeni dönem marjinal fonlama oranı ve geç likidite penceresi borç verme faiz oranında 50bp indirim ile başladı. Merkez Bankası borçlanma faiz oranı ve bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı beklentilere uygun bir şekilde sabit tutuldu.

Para Politikası Kurulu yaptığı kısa açıklamada marjinal fonlama faizinde yaptığı indirimi küresel oynaklıkta görülen düşüşe ve küresel finansal koşullarda yaşanan iyileşmeye bağlıyor. Geçen aydan farklı olarak Merkez Bankası kısa vadede manşet enflasyonun gerilemeye devam etmesini beklediğini vurguluyor. Ancak çekirdek enflasyondaki iyileşmenin sınırlı olması nedeniyle likidite politikasındaki sıkı duruşun korunacağını vurguluyor.

Para Politikası Kurulu açıklaması önümüzdeki aylarda faiz indirimine devam edileceği hakkında hiçbir ipucu taşımıyor. Asgari ücretteki artış ve görece güçlü iç talep nedeniyle enflasyon görünümü ilave faiz indirimini desteklemiyor. Ancak geçmiş tecrübemiz Merkez Bankası’nın küresel risk iştahındaki artışı kullanarak faiz indirim döngüsünü 50-75bp daha devam ettireceği yönünde.

Serhat Gürleyen - İş Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)