E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMerkel bırakacağını açıkladı, Dax yükselişe geçti---

Merkel bırakacağını açıkladı, Dax yükselişe geçti

Merkel bırakacağını açıkladı, Dax yükselişe geçti
29 Ekim 2018 - 16:48 borsagundem.com

Almanya Başbakanı Angela Merkel`in Hristiyan Demokrat Birlik`in (CDU) liderliğine yeniden aday olmayacağı yönündeki iddialara tepki vermezken Alman borsası DAX`ta büyük yükseliş yaşandı

Avrupa'nın en büyük ekonomisi Almanya'nın Başbakanı Angela Merkel'in Hristiyan Demokrat Birlik'in (CDU) liderliğine yeniden aday olmayacağı yönündeki iddialar euro üzerinde hiçbir etki yapmadı.

İtalya'daki endişelerin bir miktar da olsa geride kalması İtalya borsasına güç kazandırdı ve yüzde 2 civarında yükseliş gerçekleştirdi. İtalya'nın bütçesi AB Komisyonu tarafından onaylanmamıştı ve bu Avrupa Birliği tarihinde bir ilk olmuştu.

Alman borsası DAX'ta ise İtalya'ya paralel yükseliş yaşanıyor. Endeks şu sıralar yüzde 2,09'a varan artışla 11.436 puan seviyesinde bulunuyor. 17 Avrupa ülkesinin büyük, orta ve küçük ölçekli 600 şirketinin hisselerinden oluşan STOXX Europe 600 endeksi ise aynı dakikalarda yüzde 1,66 artışla 358,20 puana yükselmiş durumda.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)