E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakMerdiven altı üretim ihbar edilmeli---

Merdiven altı üretim ihbar edilmeli

Merdiven altı üretim ihbar edilmeli
17 Haziran 2014 - 05:40 borsagundem.com

İnder toplantısında konuşan Durbakayım, kimsenin gelişi güzel bina yapmaya hakkı olmadığını belirterek, merdiven altı imalatın ihbar edilmesini istedi

İnşaat sektörünün önde gelen isimlerinin bir araya geldiği İstanbul İnşaatçılar Derneği’nin (İnder) toplantısında, sektörün sorunları masaya yatırıldı. Yavuz Karaman'ın Milliyet'teki haberine göre İnşaat dünyasındaki son gelişmeleri değerlendiren İnder Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, müteahhitlik mesleğinin bir güven müessesesi olduğunu vurguladı.

Durbakayım, “Eğer bu müesseseye güvenilmiyorsa, bu işi yapan kişiler muteber kişiler değilse, insanların barınma hakkı ihlal ediliyor demektir. Ancak otomotivcilerin yaptığı gibi ihbar etmek suretiyle, merdiven altı imalatların önüne geçerek haksız rekabeti önlediğimiz taktirde netice alabiliriz” dedi.

Bugün inşaat sektörünün başka birçok konuda otomotiv sektörünü örnek alması gerektiğini belirten Nazmi Durbakayım, “Çünkü en organize olmuş olanlar onlar. Bir distribütörlük almak için bile bir servis ağı olması lazım, bir stoku olması lazım. Ama bugün inşaat yapacağım diyen bir müessese veya kişi bunu yapabiliyor ve bundan hoşnut kalmazsa çekip gidebiliyor. Yaptığı ürün de ortada kalıyor” diye belirtti.

Türkiye’ye girecek olan otomotiv markalarını devletin denetlediğini ifade eden Durbakayım, “Hurdaya çıkacak olan otomobil markalarını Türkiye’ye sokmuyor. Ama hurda olacak inşaatların yapılmasına hâlâ izin veriliyor. Bugün altyapısı olmayan kişilerin bu işi yapmasına izin veriliyor. Parası olan herkesin Türkiye’de gelişigüzel bina yapmaya hakkı yok” dedi.

MASTER PLANSIZ ŞEHİR VAR

Türkiye’de hâlâ master planları olmayan şehirlerde yaşandığını ifade eden Durbakayım, planların yapılması konusunda en çok inşaatçıların istekli olması gerektiğini vurguladı. Geçtiğimiz dönemde derneklerle müşterek raporlar hazırladığını ve yetkililere sunduğunu anlatan Durbakayım bunların yetersiz olduğunu, hâlâ kentsel dönüşümün karşısında duran bir zihniyetin bulunduğunu söyledi.

HERKES İNŞAATÇI OLAMAZ

İNDER Onursal Başkanı ve Aşçıoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu da İstanbul’daki deprem riskine rağmen kentsel dönüşüm çalışmalarının gerektiği kadar hızlı ilerlemediğini belirtti. Aşçıoğlu, “Bu konuda başta başkanımız olmak üzere derneğimizin ilgili mercilere, bakanlıklara gerekirse başbakana konuyu arz etmek noktasında, bilgilendirmek noktasında, yardımcı olmak noktasında müracaatları olması lazım” dedi.
Türkiye’de her önüne gelenin inşaat işiyle ilgilenebildiğine de dikkat çeken Aşçıoğlu, şöyle konuştu:
“Her önüne gelen inşaatçı olamaz. İnşaatçı olmak tecrübe, bilgi, birikim ve şirket aklı gerektirir. Yüzlerce çeşit kalemi uyum içerisinde çalıştırmak her yiğidin harcı değildir. Şimdi önüne gelen herkes inşaat yapmaya başladı.”

‘Vur abalıya olmamalı’

Türkiye’de istihdamın yüzde 20’sini sağlayan inşaat sektörüne herkesin gözü gibi bakması gerektiğini savunan Nazmi Durbakayım, buna karşılık belediyeler başta olmak üzere birçok kurumda inşaatçıların gördüğü muameleyi eleştirdi. Nazmi Durbakayım, şunları söyledi:
“Vur abalıya misali herkes bu sektöre vurursa, bu iş olmaz. Belediyeye gittiğinde rantçı muamelesi görüyor. Böyle bir şey olabilir mi? Biz mevkileri, makamları el üzerinde tutuyoruz, saygımız sonsuz. Biz bu makamlara bu kadar saygı gösterirken bu makamları işgal eden kişilerden de saygı görmeliyiz. Onlardan icazet ya da borç para almaya gitmiyoruz. Olması gereken şekilde, bir işimizin görülmesi için geliyoruz. Bizim dernek olarak, meslektaşlar olarak belli şekilde tepkimizi göstermemiz lazım.”

DASK’TAN DEPREME DAYANIKLI BİNA YARIŞMASI

Türkiye’de ilk kez Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından düzenlenen Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması’nın finali başladı. Yarışmada, 39 takım kendi tasarladıkları bina maketleriyle depreme meydan okuyor. Birinci olan takım, üniversitesine depremi simüle eden sarsma masası kazandırırken, dereceye giren her üç takımın üyeleri para ödülü alacak.
Yarışmanın amacı, geleceğin inşaat mühendislerinde depreme dayanıklı bina tasarımı becerisini geliştirerek dayanıklı bir yapı stoğunun oluşmasına katkı sağlamak.
DASK Yönetim Kurulu Başkanı Selamet Yazıcı, yarışmadaki amaçlarının, güvenli yapılaşmaya dikkat çekmek, deprem farkındalığını artırmak ve sigorta yaptırmayı teşvik etmek olduğunu söyledi.

Bulvar İstanbul hasılatta birinciliği yine kaptırmadı

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın (GYO) her ay düzenli olarak yayınladığı bağımsız bölüm raporunun mayıs ayı listesi açıklandı. Toplam 901 bağımsız bölüm satışının gerçekleştiği mayıs ayında hasılat birincisi 57 milyon 135 bin 998 lira ile Bulvar İstanbul oldu. Mayıs ayı içerisinde projede 124 bağımsız bölüm satışı gerçekleşti. Bulvar İstanbul daha önce de Emlak Konut’un hasılat birincisi olmuştu. Bulvar İstanbul İş Ortaklığı tarafından Başakşehir’de hayata geçirilen projede 1555 daire yer alıyor.
Mayıs boyunca en yüksek hasılat elde edilen ikinci proje ise Bahçetepe İstanbul oldu. 73 bağımsız bölüm satılan projeden 51 milyon 598 bin 328 lira gelir sağlandı. Projeyi Makro İnşaat ve Akyapı Ortak Girişimi inşa ediyor.

En fazla satış Soyak’ta

Hasılat üçüncüsü olan proje 39 milyon 219 bin 527 lira ile Soyak Park Aparts oldu. Projede 214 konut satışı gerçekleştirildi. Mayıs ayı hasılat dördüncüsü 37 milyon 410 bin 296 lira ile Ağaoğlu My Towerland olurken, projede 47 adet satış elde edildi. Beşincilik ise 36 milyon 491 bin 949 lira ile Nidakule Ataşehir’in oldu. Projede satılan bağımsız birim sayısı 30 oldu.
Mayıs ayı içerisinde satışı gerçekleştirilen 901 bölümden Emlak Konut GYO’nun kasasına 380 milyon 787 bin 878 lira girdi. Hasılatta birinciliği Bulvar İstanbul’un aldığı listede en fazla satış ise 214 bağımsız birimle Soyak Park Aparts projesinde oldu.
2014 yılının ilk 5 aylık döneminde 2 bin 970 bağımsız bölüm satışından toplamda Emlak Konut GYO’nun kasasına KDV hariç 1 milyar 318 milyon 450 bin 708 lira girdi.

Yeni uygulama dekorasyonu kolaylaştırıyor

AkzoNobel Marshall, tüm dünyada ilk kez ‘Arttırılmış Gerçeklik Teknolojisi’ adıyla anılan AR, Augmented Realty Teknolojisi ile desteklenen Marshall Visualizer uygulamasını tanıttı.
Bu uygulama sayesinde kullanıcılar ilk defa tek bir boya damlası dahi kullanmaksızın, evlerinin duvarlarını renklendirerek odadan odaya geçerken, sonucu gerçek zamanlı olarak görme imkânına sahip oluyor.
Bir mobil teknoloji uygulaması olan Visualizer, iTunesAppStore ve Android üzerinden ücretsiz temin edilebilecek. Uygulama, kullanıcılarının güvenle renk seçimi yapabilmeleri için geliştirildi.

Müteahhitler Birliği’nin binasına yeşil sertifika 

Avcı Architects tarafından tasarlanan Ankara’daki Türkiye Müteahhitler Birliği Merkez Binası, uzun bir değerlendirme sürecinin ardından, LEED Platinum Sertifikası’nı resmi olarak almaya hak kazandı.
Türkiye’de bugüne kadar genellikle ticari yatırımların aldığı Platinum Sertifikası ilk kez bir dernek bünyesinde inşa edilmiş yeşil binaya verilmiş oldu.

Yüzde 50 tasarruf

Türkiye Müteahhitler Birliği’nin, Ankara Çankaya’daki yeni genel merkez binası için düzenlediği davetli proje yarışmasında birinci seçilerek inşa edilen binanın Avcı Architects imzalı tasarımının Sürdürülebilirlik Danışmanlığı’nı Londra merkezli danışmanlık firması Atelier Ten yaptı.
Binada, Ankara merkezli Okutan Mühendislik’in kurucusu, Mekanik Tesisat Uzmanı Mehmet Okutan ile yapılan işbirliği sayesinde bünyesindeki çok çeşitli ekolojik uygulamalar ile standart binalara oranla yüzde 50'ye yakın enerji tasarrufu sağlanıyor.

‘En iyi’ mimari tasarıma Venedik seyahati ödülü

Türk Ytong, birçok başarılı projeye imza attığı ‘Ytong Akademi’ çatısı altında, ‘Kültürel Süreklilik Aracı Olarak Mimarlık’ konulu 2014 Ytong Mimari Fikir Yarışması’nı başlatıyor. Türk Ytong fikir yarışması, bilgiye kapı açan, kültürel ve yaratıcı endüstrileri destekleyen, dönüşüm sürecinde kültürel ortamı ve mimarlığın temel alanlarını sahiplenen öncülüğüyle, geçmişten bugüne, bugünden geleceğe mimarlığın özgün temellerini ortaya çıkarmayı ve bu konuya dikkat çekmeyi hedefliyor.

Bienale katılacaklar

Yarışmanın tüm süreçleri dijital bir platform üzerinden yürütülecek ve her türlü medya türünden sunuma açık olacak. Sınırlayıcı bir yer tarifi yapılmayan yarışmada, katılımcılar isterse bir mekân, bir sokak, bir meydan vs. ele alarak yarışma konusunu yorumlayabilecek ya da fikirlerini kavramsal biçimde ele alabilecek.
Derece alan proje sahipleri, 14. Uluslararası Mimarlık Bienali’ne seyahat ödülü kazanacak.  Kazananlar 3 gün süreyle Bienali ziyaret edecek ve jüri üyeleri ile birlikte Venedik kentinde mimarlık deneyimlerinin paylaşılacağı bir gezi yapacak.

18 ayda tamamlayıp sonra görücüye çıkardı

Çeyrek asırı aşkın sanayicilik geçmişine sahip Sarıoğlu Ailesi, Sateks Tekstil firmalarının da gücünü arkalarına alarak inşaat sektörüne girdi. İnşaat Grubu Başkanı Eren Sarıoğlu, mevcut arsa stoklarının planlaması ve proje geliştirme sürecini ESSA Yapı markası altında yönetiyor.
Son yıllarda İstanbul Anadolu yakasında art arda projelere imza atan ESSA Yapı, şimdi de Çekmeköy’ün ormana komşu son değerli arazisi üzerinde hayata geçirdiği ESSA Flora’yı görücüye çıkardı. 59 adet konuttan oluşan butik proje, anahtar teslim satışa çıktı. Projenin 18 ayda tamamlandığını belirten Eren Sarıoğlu, “Projeyi bitirdikten sonra satma taraftarıydık fakat hiç reklam ya da tanıtım çalışması yapmadığımız halde, bölgede konut araştırırken bize ulaşanlar ilk daireleri inşaat sürecinde satın aldılar” dedi.

KDV oranı yüzde 1

16 dönüm arazi üzerine kurulan ESSA Flora, az katlı bloklardan oluşuyor. Projede fiyatlar 4100 TL/ m2’den başlıyor. Daireler 645.000 TL- 1.645.000 TL fiyat aralığında satışa sunuluyor. Anlaşmalı bankalarla 120 aya kadar vadelendiriliyor. Projede KDV oranı yüzde 1.

Bakırköy’ün süit projesi ‘Palace’ satışa sunuldu

Bakırköy sahil yolu üzerindeki deniz cepheli merkezi konumu ve sınırlı sayıda özel suit daire seçenekleriyle Ottomare Palace satışa çıktı. Ottomare Suites’in yanı başında yer alan Ottomare Palace’ta 62 özel suit daire bulunuyor.  
1+1’den 4 + 1’e kadar farklı süit seçenekleri olan projede istendiğinde tek katta 232 metrekare tek özel suit sahibi olunabiliyor.

Deniz limuzini hizmeti

Ottoman Gayrimenkul tarafından hayata geçirilen projede her biri kendine ait teraslı farklı suit seçenekleri bulunuyor. Bunlar dışında deniz manzaralı bahçeli süitler ve loft süitler olmak üzere özel suit seçenekleri de projede yer alıyor.

Ottomare Suites’le aynı hizmetleri ve sosyal donatıları paylaşacak olan Ottomare Palace’ta, Türkiye’de ilk kez yaşama geçecek olan deniz limuzininden yararlanmak mümkün olacak.
Ottomare Palace’ta, daire fiyatları 1.038.000 ile 3.995.700 TL arasında değişim gösteriyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • YORUMCU19 Haziran 2014 10:53

    Teknik yapının yaptığı inşaatlar gerçektenh kaliteli ve tüm müteahhitlerin örnek alması gereken bir firma, bu yüzden Sn. Durbakayım a katılıyorum, parası olan müteahhitliğe soyunmaya başladı, kentsel dönüşüm projesi adı altında elinde çantalarla simsarlar ortalıkta dolaşarak bina almaya çılışıyorlar, belediyelerin bu konuda çok titiz ve denetimlerini çok sıkılaştırması gerekli, bu yüzden belediyelere büyük görevler düşüyor, her parası olan inşaata soyunursa bu işin sonu hüsran olur.

  • krn-i18 Haziran 2014 10:03

    Baturayersin doğru söylüyor kimi kime ihbar edeceksin ben size yorum yazıyorum onu bile işinize gelmediği için yayınlamadınız bunu inşallah yayınlarsınız

  • baturayersin17 Haziran 2014 12:07

    YAŞADIĞI YERİ UNUYUYOR GALBA BURASI TURKİYE BURDA HERŞEY OLUR HER ŞEY İÇİN GEÇERLİ SALDIM ÇAYIRA MEVLAM KAYIRA