E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem"Menzil Tarikatı, Sağlık Bakanlığı’nı ele geçirdi mi?"---

"Menzil Tarikatı, Sağlık Bakanlığı’nı ele geçirdi mi?"

Menzil Tarikatı, Sağlık Bakanlığı’nı ele geçirdi mi?
27 Ekim 2019 - 09:05 borsagundem.com

Sözcü'den Aytunç Erkin, bugünkü köşesinde Menzil Tarikatı olarak bilinen grubun Sağlık Bakanlığı ile ilişkisini yazdı

Sözcü gazetesi yazarı Aytunç Erkin, köşe komşusu Saygı Öztürk'ün “Menzil: Bir tarikatın iki yüzü” isimli kitabından bilgileri bugünkü köşesine taşıdı. Öztürk’ün görüştüğü tarikatın lideri Saki Erol  “Menzil, Sağlık Bakanlığı’nı ele geçirdi mi?” sorusuna “Doğru, Recep Akdağ'ı tanıyorum. Buraya (Menzil'e) gelmiş gitmiş. Sağlık Bakanlığı Menzil cemaatine bağlı diye liyakatsız bir insanı almışsa vallaha o doğru değildir” yanıtını verdi.

"Keşke laiklik olsaydı"

Erol, “Devlet işine baksın. Devlet devletliğini yapsın. Cemaat de cemaatliğini. Türkiye'de cemaatler sivil toplum örgütü gibi, herkes bir yere bağlıdır. Aşiret, cemaat vs… Batılılar gibi yürüyeceğiz ama yürüyemedik. Ortadoğu bu, aşiretsiz gitmez. Peygamber gelmiş. Yüzde 99 insanlık tarihi burada başlıyor. Almanya'daki insanları gördüm, sağına soluna bakmıyorlar. Resmen adamlar bizim dinimizi yaşıyor. Biz de onların dini gibi yaşıyoruz. Fransa da öyle. Gittim, devlet kiliseye bir şey yapmıyor. Keşke laiklik olsaydı. Devlet de kendine çekidüzen vermelidir” ifadelerini kullandı.

Tarikat liderlerinden  Feyzeddin Erol ise “On bakanın evimize geldiği günler oldu.Ne olacak… Enerji eski Bakanı Taner Yıldız da Sağlık eski Bakanı Recep Akdağ da bizim evimizde büyüdüler. Her hafta yanımda olan insanlardı. Şimdi selam vermiyorlar. Biz, Menzil'den kopunca bizden koptular. Biz değil, Menzilciler Türkiye'nin her yerinde güçlüdür. Bilmiyorum, devlette her yerde adamları var” dedi.

Aytunç Erkin'in köşesinde yer alan yazının tamamı şu şekilde:

"Menzil Tarikatı, Sağlık Bakanlığı’nı ele geçirdi mi?"

Saygı Öztürk bu soruyu Menzil şeyhi Saki Erol'a sordu, şeyhin yanıtı açıktı: DOĞRU

Aynı soruyu Menzil'den kopan şeyh Feyzeddin Erol'a sordu, şeyh 2 bakanın adını verdi

1 – Gazeteciliğin temeli muhabirliktir… Aramak, sormak, koklamak ve yürekli bir şekilde ateşin içine atlamak… Kaba tabiriyle ‘deli' olmak gerekir! 20'li yaşlarımda bir istihbarat aldığımda ilk aradığım isimlerden birisi o dönem Hürriyet'te yazan Saygı Öztürk olurdu. Saygı ağabey eğer bu bilgi kendisine de gelmişse ‘Bilmiyorum' derdi… Gelmemişse… Arşivini açardı ya da bilebileceklerin telefonlarını verirdi! 20 yıl önce de bugün de SÖZCÜ Gazetesi'nin Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk, muhabirlikten kopmadı, heyecanın hep diri tuttu.

Kitap daha yeni çıktı ama şanslı bir gazeteci olarak daha önce okuma fırsatı buldum. Gündemi değiştirecek bir konuyla karşımıza çıkan Öztürk, ‘Menzil-Bir Tarikatın İki Yüzü' adlı kitabıyla bir ilki gerçekleştirdi.

15 Temmuz 2016'daki darbe girişimin ardından sonra sıkça tartışılan “FETÖ gitti METÖ geldi” yani Menzil tarikatı devleti ele geçiriyorlar iddialarını araştırmak için Adıyaman'daki Menzil Köyü ve Eskişehir'deki Buhara'ya gitti.

Saygı Öztürk, burada şeyhler ile konuştu… O zaman hemen başlayalım…

Menzilciler neden ikiye bölündü?
– Menzil'e gidenin uyuşturucuyu bırakması için neler yapılıyor?
– Menzil niçin ikiye bölündü? Şeyhler arasında nasıl bir mücadele sürüyor?
– Menzil şeyhi niçin zehirlenmek istendi? Yargı ve Emniyet neden kapıştı?
– Alparslan Türkeş, Menzil için kime hangi görevi verdi? Sonunda ne oldu?
– Tarikat, Bilgin Balanlı'nın Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nı nasıl önledi?
– Menzil, bürokrasi ve siyasette nasıl bir yol izliyor?
– Holding kuran tarikatın ticari işleri nasıl yürütülüyor?
– Kılıçdaroğlu'nun danışmanı Menzil'e niçin gitti?
– Menzil 15 milyon lirayı kurtarmak için kimden yardım istedi?

“Sağlık Bakanlığı Menzil cemaatine bağlı diye liyakatsız insanı almışsa doğru değil”

2 – “Beni, şeyhin yanına götürmek için Menzil Köyü Muhtarı Yücel Özkan ile Adıyamanlı iş insanı Erkan Çakmak geldi. Şeyh Saki Erol, gelmemden dolayı son derece memnun olduğunu, zaman zaman dini konularda gazeteci Ruşen Çakır'la sohbet ettiğini, ikinci görüştüğü gazetecinin de ben olduğumu söyledi. Tabii ki bu sözleri ve herkesin merak ettiği tarikatın içyüzüyle ilgili tepedeki isme sorular yöneltecek olmak beni de mutlu etmişti.” Saygı Öztürk, Menzil tarikatını yöneten Şeyh Saki Erol'la ilk dakikalarını böyle anlatıyor…

İHALEYE GİRDİĞİNİ NASIL ANLATTI?

Öztürk soruyor: “40'ı aşkın şirketiniz olduğu biliniyor. Neyiniz var?” Şeyh anlatmaya başlıyor: “ Semerkand Holdingimiz var, hastanemiz var, Semerkand TV var, radyo, dergi… O kadarını da bilmem yani tam altını, ne yapıyorlar filan. Kanunlar elverdiği müddetçe her ticareti yaparız. Bu ihale meselesine geliyorum. İhaleye de girdim ben, ama senin hakkının yenilmesine hayır.

Senin programın daha iyiyse, buna rağmen ben aldıysam o haramdır. İşi liyakat sahibine, vatanına bağlı olana vermek lazım. Şimdi bazı bakanlıklarda kadrolaştığımız yazılıyor, söyleniyor. Şimdi sizinle tanıştık. Bu durumda benim sizin gazetenizde kadrom mu oldu? İnsanın arkadaşının, dostunun olması
kadro mu şimdi?”

“ORTADOĞU BU, AŞİRETSİZ OLMAZ”

İşte röportajın can alıcı yeri! SÖZCÜ yazarı şu soruya yanıt istiyor: “Menzilcilerin Sağlık Bakanlığı'nı ele geçirdiği biliniyor.”

Şeyh Erol'un cevabı ise açık:

“… Doğru, Recep Akdağ'ı tanıyorum. Buraya (Menzil'e) gelmiş gitmiş. Sağlık Bakanlığı Menzil cemaatine bağlı diye liyakatsız bir insanı almışsa vallaha o doğru değildir. Bir genelleme yapıyorlar. Devlet işine baksın. Devlet devletliğini yapsın. Cemaat de cemaatliğini. Türkiye'de cemaatler sivil toplum örgütü gibi, herkes bir yere bağlıdır. Aşiret, cemaat vs… Batılılar gibi yürüyeceğiz ama yürüyemedik. Ortadoğu bu, aşiretsiz gitmez. Peygamber gelmiş. Yüzde 99 insanlık tarihi burada başlıyor. Almanya'daki insanları gördüm, sağına soluna bakmıyorlar. Resmen adamlar bizim dinimizi yaşıyor. Biz de onların dini gibi yaşıyoruz. Fransa da öyle. Gittim, devlet kiliseye bir şey yapmıyor. Keşke laiklik olsaydı. Devlet de kendine çekidüzen vermelidir.

“On bakanın evimize geldiği günler de oldu”

3 – “… 2019 yılının Ramazan ayıydı. Eskişehir'e bağlı Sivrihisar İlçesi'ni geçtikten sonra ‘Buhara' tabelasını gördük. Yanımdaki arkadaş, ‘Ben seviyorum abi, onun için fırsat buldukça yanına gidiyorum. Orada kendimi huzurlu hissediyorum' diyordu.”

Saygı Öztürk'ün görüştüğü diğer şeyh de Menzil'in Buhara kolunun başındaki Feyzeddin Erol
Öğreniyoruz…

Şeyh Erol'a medrese öğrencileri “Sultanım”, “Şeyhim”, “ Seydam” diyor. Öztürk, “Ramazanda Feyzeddin Erol'la konuşmaya gitmiştim. Oruçlu olmadığımı öğrenince önce çay ikram etti, arkasından da yemek. Erol, ‘Ben sosyal bir insanım, yadırganacak bir şey yok' dedi..” diye anlatıyor görüşmeyi.

Peki Feyzeddin Erol neler anlattı?

Kitaptan okuyalım: “…Rahmetli babam (Şeyh Muhammed Raşit Erol) hakikaten çok büyük ahlakı olan bir insandı. Hiçbir zaman başkasının parasında gözü olmamıştır. Ne vakfımız, ne dergimiz, ne radyomuz, ne televizyonumuz, ne de okulumuz vardı. Bazen on tane bakanın evimize geldiği günler de oldu. Hiçbir zaman devlette, ‘Şunu bu işe al, şu kişiyi işe al, bunu buraya koy' demedik. ‘Bugünkü Menzil' diyeceksin. Teyp kapandıktan sonra izah ederim.”

“DEVLETTE HER YERDE VARLAR”

Saygı Öztürk, Menzil'in Buhara kolunun şeyhine net bir soru yöneltiyor: “Sağlık Bakanlığı'nda Menzilcilerin gücü ne?” Cevap da net:

“… Ne olacak… Enerji eski Bakanı Taner Yıldız da Sağlık eski Bakanı Recep Akdağ da bizim evimizde büyüdüler. Her hafta yanımda olan insanlardı. Şimdi selam vermiyorlar. Biz, Menzil'den kopunca bizden koptular. Biz değil, Menzilciler Türkiye'nin her yerinde güçlüdür. Bilmiyorum, devlette her yerde adamları var.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (98)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Şaban 17 Ekim 2023 23:03

    Kara cahillerin coğrafyası anadolu. Kuran ı kerime göre şeriatla yönetilmeyen bir ülkede tarikat şirktir. Diyanete gelince anayasa madde 136 ya göre laikliğe göre çalışır, laikliğin dışına çıkamaz diyor, yani diyanette şeriat tan vaaz vermek yasak, oysa Allah casiye suresı ayet 18 de açıktan şeriatı emrediyor. Dolayısıyla tüm diyanet personeli de hükmen müşrik oluyor. Fetonun peşine gidenler zaten cehenneme gitti. Şimdi de meto, zırto, muridleri ile seks yapan münafıklar v.s. Allah hepsinin belasını versin. Cemaat ve tarikatlara devlet niye müdahale etmiyor, üstelik anayasa laik ve tekke zaviye kanunu var, bunun cevabı çok basit, partiler tarikatlara para gönderiyor, sahte tarikatlarda o partiye oy atıyor. Sonra devlet kadrolarına yerleşiyorlar.

  • Şaban 17 Ekim 2023 23:02

    Kara cahillerin coğrafyası anadolu. Kuran ı kerime göre şeriatla yönetilmeyen bir ülkede tarikat şirktir. Diyanete gelince anayasa madde 136 ya göre laikliğe göre çalışır, laikliğin dışına çıkamaz diyor, yani diyanette şeriat tan vaaz vermek yasak, oysa Allah casiye suresı ayet 18 de açıktan şeriatı emrediyor. Dolayısıyla tüm diyanet personeli de hükmen müşrik oluyor. Fetonun peşine gidenler zaten cehenneme gitti. Şimdi de meto, zırto, muridleri ile seks yapan münafıklar v.s. Allah hepsinin belasını versin. Cemaat ve tarikatlara devlet niye müdahale etmiyor, üstelik anayasa laik ve tekke zaviye kanunu var, bunun cevabı çok basit, partiler tarikatlara para gönderiyor, sahte tarikatlarda o partiye oy atıyor. Sonra devlet kadrolarına yerleşiyorlar.

  • Ahmed ben21 Kasım 2019 22:21

    Çok yakında hz muhammed as tarikat diyanet ve benzeri gruplardan intikam alıcak din değil kim kimi kazıkliyor bakim

  • Ahmed ben 21 Kasım 2019 16:09

    Ne diyanet nede tarikat ikiside islam dininde geri kalmış bence herkes özgür olsun

  • 00828 Ekim 2019 22:09

    Sözcğ gazetesinin haberine ne kadar güvenebilir. Sözcü gazetesinde dini ve dindarı öven bir tane haber gösterebilir misiniz. ,,Bizim Erdoğana yapamadığımızı Cemaat yaptı. Diyip ,17 25den sonra destek veren yazıları kim yazdı

  • Adana28 Ekim 2019 19:47

    Kötü söz sahibinindir.

  • Afyonlu28 Ekim 2019 15:03

    Burda bilmediği şeyler hakkında araştırmadan yorum yapanlar; hayatınızda kaç kişinin namaza başlamasına sebep oldunuz? Günah bataklığında yüzen kaç kişinin tövbe edip istikametinin değişmesine vesile oldunuz? Cenabı Allah (c.c.) ın "sadıklarla beraber olun" emri sizin için ne ifade ediyor? Ahir ömrünüzde bir evliyaullah görüp duasını almak nasib olsun İnşaAllah! İnsan bilmedigi şeyin cahilidir lütfen görmeden bilmeden yorum yapmayın!

  • Misafir28 Ekim 2019 19:56

    Evet cennet vaadiyle kandırılıp tecavüze uğrayan kadın ve çocukları da gördük. Sen bunları araştırıp gördün mü bilemiyoruz. Tabii namaza durup devlet ihalelerini vizesiz götürenleri de gördük. Kerameti kendinden menkul insanların kılavuzluğuna gerek mi var? Biraz aklın varsa kalbinde de fitne fesat yoksa doğru yolu bulmuşsun demektir.

  • Yakup KIZIL28 Ekim 2019 12:18

    Korku filminden çıkmış gibi !!!

  • Ali28 Ekim 2019 11:09

    Yunus Emre bir mürşidi kamile varmadan olmaz demiş, Menzil de böyle varıp olmak lazım.Allah yoluna girmek lazım

  • Hasan28 Ekim 2019 09:54

    Dinle yaşam tarzı uygulayan ülkelere bakın perşanlık dız boyu sürünüyorlar bagansızlıklarını kaybetmişler birer manda olmüşlar

  • ...28 Ekim 2019 09:42

    3 kuruş menfaat için onun bunun peşinden koşanlar, müslüman olamaz... 

  • mali 28 Ekim 2019 08:07

    Din ve siyaset ayrılmalı. Yoksa canı yanmadık kalmayacak. Dini gruplar devlet işlerinde emri şeyhlerinden alıyorsa orada devlet değil tarikatın devleti olur. Çözüm mülakat değil, sınav sonuçlarına göre liyakatı esas alan atama ve yükselme. 

  • Ahmet Kara 28 Ekim 2019 06:48

    Menzil e bağlı tanıdıklarım var.Çok temiz insanlar.Güzel ahlak sahibiler. İnsanlar birşeyler bulmuş ki otobüs dolusu insan gidiyor.

  • Türkoğlutürk!..28 Ekim 2019 11:10

    Hiç Menzil'e gittin mi?! Bilmediğin şeyler hakkında yorum yapmıyorsun inşallah ;)

  • Türkoğlutürk 28 Ekim 2019 08:56

    Her tarikat için söylerler, sonra KANDIRILDIK derler. Banker faciasından beri.

  • Sonrasi28 Ekim 2019 07:28

    Sonra badeleniyorlar ama. Belki bu hoslarina gitmistir

  • Seyfullah 28 Ekim 2019 05:41

    Artık eğitim sağlık hukuk polis kurumları üniversiteler hepsi cemaatlerin eline geçti. Artık iktidar ve devir onların. Ne isteseler veriliyor “ne istedikte vermedik”

  • Ahmet sağlam 28 Ekim 2019 00:48

    O ipten tövbe isteyenler bence kiliseye gidin papaz direkt günah çıkartıyor...Bu cemaatlere giren insanların en büyük sorunu inandıkları dinin cahili olmalarıdır.Şirk’in tam anlamını bilseler önünden geçmezler.acaba Fatiha suresinde hergün okudukları bu ayetten ne anlıyorlar acaba”İyyake na’budu ve iyyake neste’in” bir tek sana inanır ve bir tek sana kulluk ederiz

  • Sen hiç28 Ekim 2019 14:52

    Nasuh tövbesi diye birşey duydun mu? Bi araştır insan bilmediği şeyin cahilidir.

  • Yakup Akgün 28 Ekim 2019 00:00

    Benim tavsiyem cemaatleri hepsini devlet kapatması yoksa sonun da bunların hepsi başımıza bela olacaklar devletim izin diyanet işleri başkanlığı diye bir kurumu var dini öğrenmek isteyen kuran kurslarında öğrene bilir tabiki bu benim görüşüm

  • infinity27 Ekim 2019 23:08

    korku filminde oynasa da olur

  • Batıkborsacı27 Ekim 2019 22:29

    Yahu insaf edin Osmanlıda peygamber (s.a.v.) torunları askerlikten ve vergiden muaftı! Şimdi seyyidlerim vergisini veriyor askerliğini yapıyor! Ticaret yapsalar din adamları başka şeylerle uğraşıyor diye eleştiriliyor; yapmasalar din üzerinden para kazanıyorlar deniyor! El insaf diyorum!

  • Dünya boş28 Ekim 2019 14:56

    Burda peygamberimizin neslini sorgulayanlar; Allah (c.c.) peygamberimizin (s.a.v.) ehli beytini korumuş ve özel kılmıştır. E devlet olmasa idi soyunu göremeseydin "soysuz mu" oluyordun? Tabi ki hayır! Önce okuyun araştırın!

  • Misafir28 Ekim 2019 10:54

    Ne kadar çokmuş torun🤣🤣🤣🤣

  • Ahmet sağlam 28 Ekim 2019 00:38

    O holdingler hangi para ile oldu önce onu anlatsalar.Oturdukları yerden olmadı heral

  • Pino z28 Ekim 2019 00:28

    La e-devlette 4 nesil öteni zor görüyon kim sokuyor kafanıza peygamber torunuymuş yok şeyhmiş yok mubarek insanmış...harbi bu toplum uçmuş..

  • Normal 27 Ekim 2019 22:28

    Zamanında laikci tarikatı, her yeri ele geçirip doğuda ab-d nin planlarına biat edip devletin her kademesinde yer aldılar ve dahası bölgede pkk'nın yeşermesine katkı sundular. Her şey etki tepki olayıdır...

  • Türkoğlutürk 28 Ekim 2019 10:57

    Yunan gelince kaçan tarikat şıhu savaşan bizlerdik. Öğren. Üstelik bunu sadece kendi kaynaklarımız değil yabancı kaynaklarda yazıyor. Rusyadan gönderilen şıh kılıklı ajanlar ile abd nin gönderdiklerini unutmadık.

  • Miroğlu 27 Ekim 2019 21:48

    Menzile degil, Türkiyede Islama Müslümanlara baski yapan zihniyeti takib edin. Islamiyet düsmanlari israilden bile daha tehlikeli. .bu kisileri takibe alin. Menzile giden bilirki. Menzilde devlet isleri konusulmaz, Kimse ye taraf asilanmaz.

  • Türkoğlutürk 28 Ekim 2019 09:00

    Din düşmanımı arıyorsun, o zaman tarikatlara bakacaksın. Kutsal kitabını öğrenmen kim engel oluyor, dini duygularını kim istismar ediyor. Bilime kim karşı çıkıyor. Kim satranç a karşı çıkıyor.

  • H28 Ekim 2019 04:01

    Ya tabi müslümana ziyet yapılıyormuş onun içinmi 13000 tane cami var zındık

  • Çemişgezek28 Ekim 2019 00:36

    Sana mı anlatacaktı ne yaptığını, neyi konuştuğunu, kimden ne aldığını ne verdiğini.. zurnanın son deliği olduğun için sen işte böyle sanarsın. Tabanı ibadet kısmından bu kadar görürsün.

  • Tarık 27 Ekim 2019 21:47

    Ne diyorsunuz siz! Artık en milli onlar, en milli hareketleri onlar yapıyor!! En milli Tarikatlara laf söyleyenler diş mihrakçı vatan haini!!

  • Türkoğlutürk 28 Ekim 2019 09:02

    Milli tarikat neymiş. Seni cahil seni.

  • Acaba 27 Ekim 2019 21:45

    Cemaatin Sınav sorularını çaldığına dair gelen şikayete cevap “boşver alnı secdeye gelenden zarar gelmez miş”

  • Ebubekir 27 Ekim 2019 21:42

    Ne istediler de vermedik..... Devir artık tarikatlar devri..... Hoca efendi hepsi.....

  • Seçmen27 Ekim 2019 21:39

    Bunların dini imanı para, ha fetö ha bu yobazlar farketmiyor, ortak paydaları paradır, paradır bunları birarada tutan, iktidar ve para hırsı için cahil insanları dinle kandırıyorlar, bu yobazlar ın beslendikleri yegane kaynak cehalettir, Cehalettir bu ülkenin başındaki en büyük bela...

  • Eser27 Ekim 2019 21:37

    Her başkanlık bir tarşkatta. Tarikatlarla “yola devam” Zaten tarikat “yol” demek

  • As27 Ekim 2019 21:33

    Allah topunuzun belasını versin, bu memleketin başına belasınız.. kabahat size tapanlarda,

  • AHMET ÖZBİR27 Ekim 2019 21:29

    "Eskiden hak tarikatlar vardı. Oralarda dinimizin emir ve yasakları anlatılır, dine uymanın yolları ve tasavvuf ilmi öğretilirdi. Zamanla, bunlar çok azaldı, belki de hiç kalmadı. Aslı olmayınca da taklitleri çoğaldı. Her köşe başında bir şeyh türedi. Şu anda hak tarikat olsa bile, bir tarikata girmek gerekmez. Sapık tarikatçiler çok olup hak olanını ayırmak zordur, çünkü hak zannederek bâtıl yola girilirse bundan kurtulmak çok zor olur. Yoksa hak tarikat, adından da anlaşıldığı gibi haktır. En sağlam yol ise, evliya zatların kitaplarından öğrenmektir."

  • enes türkiye27 Ekim 2019 21:10

    menzil sağlık bakanlığında güçlenmesi türk halkının lehinedir. tüm menzilciler birbirini kollamalı menzilin güçlenmesi ülkemizin güçlenmesidir. gerek mitteki menzilciler gerekse diğer kurumlardaki menzilciler tüm sofileri karşı düşmanlık edenleri tespit etmelidir. 

  • Ryu ken 28 Ekim 2019 00:43

    Bak işte bu! Çok güzel...duyun millet! Nasıl da gerçek yüzünüz ortaya çıkıyor... Demek ki güç olsa elinde yapacağı şeyler kendilerinden olmayana zülüm etmek, ortadan kaldırmak ve kim bilir daha neler...alın mürit, al İslam ahlakı ile yetişen cemaatçi müsveddesi..cemaat olayının özü budur niyet budur..

  • Buvda mantık 27 Ekim 2019 21:25

    Olum sayınız kaç ki ? Biz geriye kalanlar tukursek ne olur acaba ? Suriyeye gidip terörist temizleyin o zaman asker polis uğraşmasın. Öyle bedava ihale yok, tüm menzilciler tesbit edilip eğitim verilip pkk ile mücadeleye gönderilmelidir

  • GÜN OLA HARMAN OLA .27 Ekim 2019 20:29

    Sizler  acaba  HARAMI  HELALİ   biliyormusunuz.ALLAHIM  hepinizin   belasını  versin.müslümanlığı  öne  alarak  hepiniz  bu  ülkenin  milletini  ALDATTINIZ  ama  birgün gelecek  hepiniz  ALLAH  huzurunda  hesap vereceksiniz  ben şimdiden  sizin  gibilere haklarımı   HARAM  ediyorum  hem  bu  dünyada  hemde   AHİRETTE.

  • Yazıklar olsun 27 Ekim 2019 19:59

    Önce sağlık bakanlığı,sonra diğer bakanlıkları ve de son hemle devleti ele geçirmek.Klasik tarikat,ticaret siyâset yoluyla devletin kurumlarına sızma taktiği. Uyuyanlara ne demeli...

  • Taha GENÇOSMANOĞLU 27 Ekim 2019 18:38

    Sözcü şu haberi de yine dini kötü yönden katarak yapıyor, bu grup kötü bişey yapıyorsa bunu dine mağletmeyin. İnançsızsınız anladık...

  • misafir27 Ekim 2019 18:45

    onu dine maletmeyin, bunu dine maletmeyin. gerçek islam da hiçbiri değil. nerde kardeşim bu gerçek islam, kim yaşıyor bir göster hele

  • ...27 Ekim 2019 18:10

    din iman kuran diyip.. ne kadar maddi gelir ve para kazancı varsa oraya giriyor simsarlar.. bu siyasiler deilmidi feto kurumları elegeçirirken görev başında olan * hiçde şaşmam. bir savcı kendi başına hareket edemiyor. sirkecideki ihaleye bir savcı işlem başlatamıyorsa. devletin frenleme ve engelleme mekanizmaları kapalı adanına göre çalışıyor demektır. o bakımdan menzilde gelir zencilde gelir bengil de gelir. ergeekon balyoz kozmık oda vb.. hatta inceleme yasagı olan denız feneri ..kımın zamanında geldi başımıza bu belalar..

  • Atakan27 Ekim 2019 17:08

    Tarikatlar din işini bırakıp ticarete siyasete el atıyorsa kadrolaşmaya başlıyorsa öğrenci yurtları yapıyorsa o tarikatların önü alınmalıdır

  • bir yorum.27 Ekim 2019 16:55

    Bana tarih bilgin sıfırdır diyen yorumcu.Aslında senin tarihten hiç anlamadığın besbelli. Araştır bak Selçuklunun yıkılmasında çıban başı tarikatçi tasavvufçulardı yine Osmanlının yıkılmasında da yine bu tasavvufçu tarikatçiler çıban başıydı. Eğer Atatürk tekke ve zaviyeleri zamanında kapatmasaydı Türkiye Cumhuriyeti Devleti de daha kurulmadan 6 -7 parçaya ayrılacaktı. Biz Atatürk ü seviyoruz. Maalesef onun yakınında bulunan menfaatperest insanlar onu harcadılar.Bu da tarihi kayıtlada açıktır. En yakınarkadaşı görünen inönü bunlardan biriydi. O Atatürk ün resimlerini paramızdan ve devlet dairelerinden kaldırmış olması bunun en önemli göstergesidir. Tarihi iyi analiz etmek lazım.

  • Kolpaya devam!..27 Ekim 2019 19:19

    İngilizleri 1000 senelik tarihi olan Nakşilerle dahası cahilliği iyicene dibe vurarak İsmailağa, menzil ve İngiliz üçlüsünü bağlayarak bir yorum yapıyorsun!.. Yuh be güzel kardeşim. Yazık parlak zihinlere. Fantezilere gerek yok... Boşver sen bu işleri devlet su işleri diyerek saçma bir espiri ile konuyu kapatalım bence... Konu ilerlerse sen daha başka şeyleri de bağlarsın ve ortalık iyicene batar :) Kal sağlıcakla ;)

  • bir yorum.27 Ekim 2019 18:45

    Yahu inönüyü tarihi iyi analiz yapmamız gerektiği için söyledim. Konuyla ilgisi budur. Bu menzil ile ismailağa ingilizlerin ortadoğuyu sömürge haline getirmek için ajan olarak kullandığı halidi bağdadi diye bir sahte şeyhle övünüp durmaktadırlar. Yani cübbeliye göre nakşibendi tarikatının halidi kolundan olan birisi kesinlikle cennetlikmiş. Yani sadece nakşi olmak da yetmiyor. Tabii sizin gibilere ne desek boş. 

  • XXX!..27 Ekim 2019 18:32

    Sen büyük bir yalancısın dahası cahilliğin ile saçma yorumlarını devam ettiriyorsun. Hala sana like atanlar var. O da ayrı... Koca iki devletin yıkılışını nelere bağlamışsın! Bir de araştır diyorsun. Kim olduğumu da bilmiyorsun ki önemli değil zaten. Bu aziz millet senin gibileri çok gördü. Senin gibiler hiç bitmez. Bitmeyin de zaten. Çünkü sizin gibi insanları gördükçe cehaletin ne olduğunu görüyoruz. İsmet Inönü'nün konu ile alakası nedir ki yazdın?!.. Konudan kaçma ve konuyu değiştirme... Senin gibiler anca iftira atsın ve yalan söylesin, bizler ise hakikati icra edelim... Saygılar...

  • AA 27 Ekim 2019 16:22

    Bu tarikatlar yüzünden mensupları amirleri takmıyor hertürlü disiplinsizliği yapıyorlar

  • bir yorum.27 Ekim 2019 15:57

    Bir şey daha var bu tarikat ve cemaat ehli insanlar neden boşu boşuna doktorlar şifa için gidiyorlar ki.Onların hocaefendileri mürşidleri Allahla direk görüşüyorlarmış.Şeyhlerine hocaefendilerine söylesinler.O dertten Allah onları kurtarsın değil mi.İşin en acayip tarafı ise Şeyhlerininde hocaefendilerininde hasta olduklarında doktorlara gitmesi.Ne garip bir şey değil mi. Cübbeli ekonominin sıkıntılı olmasını kadınların erkeklerle birlikte çalışmasına bağlıyor.Ama kendisi kadın doktora muayene oluyor. İşte bunların ne kadar sahtekar olduklarını bu örneklerden anlayabilirsiniz. Bunların içi yüzünü islam araştırmacısı Ali Akın bey çok iyi biliyor. Burada bana karşı olumsuz konuşanların onu dinlemelerini tavsiye ederim. 

  • Aaa28 Ekim 2019 09:04

    Anlat anlat. Kanseri yenen tarikat hangisi, nezle olunca kime gidelim

  • Nedim27 Ekim 2019 16:51

    Cahilliğin tavan yapmış salla salla dur! 

  • bir yorum.27 Ekim 2019 14:23

    Atatürk olmasaydı bu cemaat tarikat tasavvuf mezhepler yüzünden bugünkü manada bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti olmazdı.Bu ülkenin bütün vatansever insanları onun dahi derecesinde bir ileri görüşlü bir insan olmasına çok şey borçluyuz. Bugün bakıyorum Atatürkçü geçinenler onun ismi üzerinden nemalananlardır. Bugünkü yönetime şunu hatırlatak isterim. Bu tarikat cemaat tasavvuf mezhepler ve bunlara islam diye körükörüne bağnaz derecesinde bağlı olan bağnazlar yobazlar  yüzünden Selçuklular yıkıldı Osmanlılar yıkıldı Atatürk olmasaydı az kalsın çok az bir toprak parçasına mahkum kalacaktık. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ilelebet payidar kalması için Atatürkün ileri görüşlü düşüncelerini hayata geçirmeliyiz. Türkiye ancak böyle muasır medeniyetler seviyesine ulaşır.

  • : )27 Ekim 2019 18:11

     drilişle abdül hamit dizisi izleyn tarihci oluyor ... okumayan cahiller hala arapları dost bılıyor 

  • Kolpacı seni!.. 27 Ekim 2019 15:05

    Tarih bilgin sıfırın altında baya baya eksilerde... Selçuklu Devleti'nin neden yıkıldığını, Osmanlı Imparatorluğu'nun neden yıkıldığını saçma sapan, cahilcene yorumlara bağlayacak kadar geridesin... Atatürk senin şu yorumunu görseydi sana eminim tarih bilgin ve dar vizyonun için güzel tavsiyelerde bulunurdu... Saygılar...

  • Eyyp1978 27 Ekim 2019 14:18

    Bunlar hz muhammed torunları kimseye zarari olmaz din düşmanlığı yapıyor sözcü.

  • Tabi canım 27 Ekim 2019 15:11

    Peygamber torunları ama baya ticaret ağı kurmuşlar şeyh makamında, istanbulda. Bir de peygamber sav güzel insandı. Bu tipsizler onun akrabası olamaz. Kürt nasıl arap peygamberin torunu oluyor ?

  • Nedim27 Ekim 2019 14:12

    Bu tarikatla uğraşmalarının asıl sebebi pekeke nin itlerine dahil edemediler!  O civar halkından saygı görmekteler muhafazakar olması o alçakları çıldırtıyor.  Ayrıca mit feto zamanında da görev yapıyordu!  Ordu da en üst görevlere gelmesini kim engelleyebildi?  80 den  hemen sonra girmişler Askeri okullara!  Bir de sözcü gazetesi sahibi İngilizlerle yakınlığı ne?  O nu da açıklasın!  Sözcü ve Akit gazetesi 2 başlı yılandır Bu ülke içinde fitne sebebidir. Zıtlıklarla ustalıkla oıynayarak toplumda infial yaratmak için her haltı yerler.  Zıt gibi görünse de bunların kaynağı aynıdır. Bir kimse her hangi bir görevde olması için yeterli sertifika ve diploması  varsa güvenlik soruşturması yapıldıysa görevini de layıkı ile yerine  getiriyorsa gerisine halt etmek düşer..  Onların fikirlerini savunduğumdan değil ama vatana ihanet alçakalrdan olmadığı için onları savunuyorum!  Ana muhalefet gibi değil yani.

  • Yersen27 Ekim 2019 15:13

    Pkk ile savaşanlar hizbullah ve hudaparlılar. Bunlar kimseyle savaşmaz, para peşinde koşar, risk almaz, habire devletimizin, milletimizin yanındayız der nemalanır

  • foto27 Ekim 2019 14:31

    dünde feto bunlar gibiydi bugün it oldular degilmi yarın itin önde gideni olurlar

  • MKA.27 Ekim 2019 13:56

    Bunlarda terör örgutu olarak kabul edilmeli. Zira dün fetö de çok masumdu. Ayrıca devletin bu cemeatlerin parasal kaynaklarina el koyması lazım. Hesaplarında milyar dolarlar var.

  • mantık27 Ekim 2019 17:03

    Ya sen ne komik şeysin!  Hesaplarını ne zaman inceledin?  Ha belki de asıl terörist sensin!  Nereden bileceğiz. 

  • mustafa temiz27 Ekim 2019 13:40

    adam dini bir seyh mis ama masallah evide cok zengin havasi var hani luks satafat yasamak haramdi ama bunlara kizmamali bunlarin yanina su seferi yapan kuflenmis ekmek almaya calisan angutlar cok olduktan sonra

  • kafa27 Ekim 2019 13:20

    bugün legal yarın illegal.....Bunlardan.medat umanlar dune baksin...hadi bu yorumuda beğenmeyiz bu kafalar..

  • astor27 Ekim 2019 12:50

    adamdaki surata bak ya nur yok şeytan gibi.

  • Gudubetboy27 Ekim 2019 18:02

    Seni görmüş nedim aynası senin gibiler

  • Nedim27 Ekim 2019 17:37

    İnsan insanın aynasıdır!  Sen orada kendini görmüş olmalısın!

  • Ryu ken 27 Ekim 2019 12:18

    kırmızı dislike basmaya başlanmış. Atatürk ün Kastamonu nutkunu mutlaka okuyun arkadaşlar... Çok yakınımın yaşadığı bir adam kayırma olayı var.çok konuşmak istemiyorum. Öteki tarafta konuşacaz orda ifade özgürlüğü var en azından..

  • Ryu ken 28 Ekim 2019 00:55

    Ne hak aramasından bahsediyon...adamlar düzeni kurmuş ben kim çomak sokacam..Dolap içinde dolap.. Her türlü haklı çıkar üstelik suçlu olan sen olursun.. Davulun sesi uzaktan hoş demi?

  • Nedim27 Ekim 2019 16:32

    Adam kayırmak, iltimas, torpil asla Kuran ın kabul ettiği bir şey değildir. Peygamberimizin (S.A.V.)  Emaneti ehline veriniz. demiştir.  Haksızlık yapanlar zulmetmiştir. Allah mazlumun yanındadır!  Adalet toplumların ayakta kalması için öncelikli kuraldır. Kim haksızlığa uğrarsa hakkını da aramalıdır.  

  • erol g.27 Ekim 2019 11:45

    İSPANYA KURAN'IN TAMAMININ ÇEVİRİSİNİ 1474 YILINDA YAPMIŞ İTALYA 1517 YILINDA TERCÜME ETMİŞ 600 YILLIK OSMANLI İMPARATORLUĞU SÜRESİNCE OSMANLI KURAN''I TAMAMI MEAL/TERCÜME EDİLEMEMİŞ CUMHURİYET İLANINDAN SONRA MEALİ YAPILABİLMİŞ İSPANYOLLAR KURAN'I OKUDUKTAN SONRA 2 AĞUSTOS 1492 TARİHİNE KADAR KENDİ ÇOCUKLARININ PİPİ DERİLERİNİ KESMEYE KALKAN YAHUDİLERİN İSPANYA'YI TERK ETMELERİNİ İSTEMİŞ OLABİLİR ZİRA NİSA SURESİ 118-119 AYETLERİNE GÖRE HAYVANLARIN KULAKLARINI KESMEK DAHİ ŞEYTAN İŞİDİR OSMANLI TOPRAKLARINDA ARAPLAR MUTLAKA HARİÇTİR DİĞER MÜSLÜMANLAR KURAN'IN ANLAMINI TAM BİLMEDEN/ÖĞRENMEDEN YAŞAMIŞLAR HALA DA ÖYLE 2006 YILINDAN BERİ NAHL SURESİ ŞU ŞEKİLDE MEALEN OKUNMAYA BAŞLIYOR ŞÜPHESİZ Kİ ALLAH SİZE "ADALETİ" ANA BABAYA İYİ DAVRANMAYI YAKINLARA YARDIM ETMEYİ EMREDER KÖTÜLÜKLERDEN DE MEN EDER....BABAM VEFAT EDELİ 25 YIL ANAM VEFAT EDELİ 18 YIL OLDU-Sorum şu yakınlara iyilik edeceğiz de yakın olmayan insanlara kötülük/kötü mü edeceğiz/davranacağız ?

  • Nedim27 Ekim 2019 16:38

    Sen böyle anladıysan Allah akıl fikir versin!   Eyvahlar olsun sana!  Hiç fakire, ihtiyaç içinde olana  güler yüzle bile olsa sadaka verilmesi gerektiğini hiç mi okumadın?  Ya da yaptığın iyilik bir zerre kadar küçük bile olsa Allah onu bulur senin lehine ahirette sana hayır olarak karşına çıkaracağını hiç mi okumadın?  Okuduğun ayette öncelikle iyilik yapılması gerek kimselerden bahsetmiş ki o kadar asla bitmiyor.

  • Tc27 Ekim 2019 14:36

    Bütün insanlar aslında akrabadır aynı ana babadan geldiğimizden dolayı. Yakın akraba dediği çevremizdeki beraber yaşadığımız insanlar. Ben böyle düşünüyorum Saygılar

  • Kadı 27 Ekim 2019 11:39

    İslamiyete en büyük zararı ahlaksız, yoz dindar geçinen tayfa ve siyasi temsilcileri verdi. Cemaat, tarikat, mezhep, aşiret işleri islamda yok. Eskiden insanlar gerçekten iman ettiği için ibadet ederdi, sade yaşardı. Şimdi haram, lüks, israf , rant, ihale almış başını gitmiş. Eskiden başörtü sorunu vardı, dindar tayfa başa gelince ahlak, adalet, huzur gelir dedik ama nerdeee. Başörtü sorunu çözüldü geri kalan ne varsa kötüye gitti.

  • Allah'ın istediği tek şey!..27 Ekim 2019 19:30

    Bir yorumcu, cehaletini saçmışsın, yaz yaz bitmiyor! Allah'ın istediği tek şey diye birşey yok İslam'da. Müslüman olan bunu çok iyi bilir. Yüce Rabbimizin kullarından istediği birçok şey vardır. Tek şey yoktur!.. Bırak artık yazmayı da doğru şeylere yönel. Hakikat çamur atmayla, yalan konuşmayla, cahilane yorumlarla ortaya çıkmaz. Böyle şeylerle de kimseyi kandıramazsın... Saygılar...

  • Bir yorum27 Ekim 2019 16:45

    Kimsenin bir halttan haberi yoktu!  Şimdi eğer herkes gerçekten samimi olarak Dini öğrenme gayretine girerse o bahsettiğin din bezirganları kaybolup def olup gidecektir. Allah ın istediği tek şey insanların ibadetinden az da olsa  samimi olması ve büyük günahlardan uzak kalmasıdır. Bir yerde haklısın İnsanların yoluna bir çok din beziganları çıkmış zorlaştırmak için elinden geleni yapıyorlar. Örneğin kadın düşmanlığı, oruç konusunda tavizsiz!  Fitre ve sadakaya gelince bilmem kaç gr kuru üzüm verid mi her şey tamam! HALT  ETMİŞLER!

  • Ye gari 27 Ekim 2019 11:31

    Surat korku filmi gibi. Bu mu mümin ? Eline de pembe gül almış ama ifade mafya babası. Allah bu din kafirden önce sizden korusun

  • Numan 27 Ekim 2019 11:13

    Yakında hastahanelerde muska ile hasta bölümleri de kurulur. Yola devam

  • Grap27 Ekim 2019 11:54

    Nuska gene iyi en fazla paran gider. Esas badeleme yaparlarsa o kötü , hem para gider hem de. Allah uzak etsin bunlardan

  • Ryu ken 27 Ekim 2019 10:58

    Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz... Atatürk bu nutukta herşeyi anlatmış okuyun...1925 yılında olayı çözmüş başkomutan ancak yıl 2019 halen daha aynı kafa devam ediyorsa demek ki bazı şeyler müstehak.

  • DOĞRU27 Ekim 2019 10:43

    hastahanelerde çalışan sekreterler memurlar hemşireler talimatları doktorlardan değil menzilcilerden alıyorlar ayrıca hastahane müdürleri sağlıkcı değil çoğu cemaatten gelme...

  • liyakat sorunu27 Ekim 2019 10:32

    bu ülkede ciddi liyakat sorunu var. hak etmeyen insanlar haksız yere yüksek maaşlı işler, yada ihaeleler almak için devletten gizli yapılar ve ilişkilere kayıyorlar. sonuçta kaybeden biz normal vatandaşlar oluyoruz. ülkenin geleceği çalışıyor. haksız kayırmacılık 200 yıl öncesi MASONLARA kadar dayanıyor. FETÖ Masonarı taklit ediyor. bu tip cemaatler de onların suyunun suyu.. beceremiyorlar bile. Peki FETÖ artık devlet arşivinde TERÖR oluşumu. Ya Masonlar. Atatürk yasakladı ama şimdi tüm iş dünyasında parazit gibi ele geçiren MASONLARI kim kazacak?. 80 milyonu kim uyaracak?

  • bir yorum.27 Ekim 2019 10:09

    Kur'andaki İslamda ne tarikat ne cemaat ne mezhep yoktur. Kur'andaki İslamda ümmet olun yani birlik beraberlik şuuru içinde olun denmektedir. BU mezhep cemaat tarikat tasavvuf hepsi insan uydurmasıdır. İslamdan hiç bir şey taşımaz. Mevlitler,beraat miraç mevlid geceleri gibi kutsal sayılan geceler İslamdan değildir.Bunlar insanların uydurduğu geleneklerdir ve sonradan islama maledilmiştir. Hadislerinde çok büyük bir kısmı uydurmadır. Resulullah Muhammedin günümüze gelen yaklaşık 300 hadisi vardır. Bunlarında ne olduğu Kur'an ayetlerine göre çözümlenebilir. Yani hadisler Kur'an ayetleriyle kesinlikle çelişmemelidir. Eğer çelişiyorsa onun hadis olması mümkün değildir.

  • Kolpacı yorum!.. 27 Ekim 2019 19:26

    La sen ne adamsın!.. :)))) Kabe'de kavga olmuşmuş vs vs :))))) Yalan söyleyene birşey yapmıyorlar ya ondan oluyor bunlar x)))) Cevapmış diyen kardeş 1000 senelik tarihi olan bir tarikatı kirletmeye çalışarak birşey elde edemezsiniz. Bence saçma sapan yalanlarla dolu kitaplar okuyup ve bilgiler edinip buralara saldırırsanız dar dünya görüşünüzle yok olur gidersiniz. Biraz da karşıt görüşleri okuyunda tez + antitez = sentez gerçeği ile doğruları tayin edin... Saygılar...

  • bir yorum.27 Ekim 2019 16:49

    Yoruma cevaba sen alice harikalar ülkesinde yaşıyorsun herhalde.Yahu aynı cemaatin ismailağaya bağlı olan iki şeyhin müridleri Kur'anın kutsal saydığı Kabenin bulunduğu yerde birbirlerinin kafalarını gözlerini dağıtmadılar mı.Yani nasıl birliktesiniz sosyal yardımlaşma ve dayanışma içindesiniz anlamadım gitti be hey zırcahil. Biz ülkemizi seviyoruz cemaatleri tarikatleri değil.Sizler bu ülkeyi kara cehaletinizle parçalamak istiyorsunuz. 

  • Cevapmış27 Ekim 2019 15:15

    Toplumu bölerek bizim hocamız üstün, biz doğru yoldayız diğerleri fasık, münafık diyerek, menfaat kavgasına düşerek, kalabalığın gücünü kullanarak siyasi güç elde ederek mi topluma islam hizmeti yapacaklar. Bir de yoruma cevap diye boş yapmışsın.

  • Yoruma cevap!..27 Ekim 2019 14:48

    Senin gibiler cehennemde kuyusunu hazırlasın!.. Tarikatın ne olduğunu, amacını, tarihini, içeriğini ve dahi işlevlerini bilmeden böyle konuşman... Ya da sen de bilerek kötüleyen, İslamiyeti zayıflatmaya çalışan tayfadansın... Ne yaparsanız yapın İslamiyet ve onun harika getirileri dünyanın sonuna dek sürecek. Senin uydurma dediğin, Peygambet efendimiz (sav) döneminde olmayan ve sonradan çıkan şeylerin amaçlarının ne olduğu açıktır. Maksat toplumsal birliktelik, toplu ibadet, sosyal yardımlaşma-dayanışma ve müminler arasındaki sohbetin artmasıdır... Ne yaparsanız yapın bunları engelleyemeyeceksiniz!..

  • Sdk27 Ekim 2019 09:44

    Nerede Hz Muhammedin yaşamı...Nerede Hz Ömerin yaşamı... Bunlar dini tarikati kendi menfati için kullanıyorlar... 40 şirket müthiş şatafatlı yaşıyor bu adam...

  • Aykut 27 Ekim 2019 09:43

    Devir tarikatlar hoca efendiler devri.

  • Davut27 Ekim 2019 09:42

    Her devlet kurumunda bir tarikat hakimiyeti kurmuş. Yola devam.

  • KILIÇ27 Ekim 2019 09:37

    DİNİMİZ KİTABIMIZ BİR AYNI ÜLKENİN EKMEGNİ YİYORUZ BU MELANETER ÇIKAR ÖRGÜTÜ BUNLARDAN UZAK DURULMASINI İSTİRHAM EDİYORUM.MENZİL DENEN ÖRGÜT GELEN MALLARI MARKETE SATIP İYİ BİR RANT ÇEVİRİYOR .

  • emre27 Ekim 2019 09:24

    lanet olsun tahrikatlara bunlar resmen hak yemek için türemişler...