E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMENA borsalarında iyimser hava---

MENA borsalarında iyimser hava

MENA borsalarında iyimser hava
04 Ağustos 2014 - 16:27 borsagundem.com

Bugün Birleşik Arap Emirlikleri’nde Abu Dhabi ADX endeksi yüzde 0,17 gerilerken, Dubai DFM endeksi ise yüzde 1,31 yükseldi

''MENA piyasalarında iyimser hava…
 
Çin’de hafta sonunda açıklanan verilere göre hizmet PMI Temmuz ayında 55,0 seviyesinden 54,2 seviyesine geriledi. Çin hisse senetleri ise Çin hükümetinin kamu şirketlerinde reformları hızlandıracağı beklentilerinden destek buldu. Ayrıca geçtiğimiz hafta açıklanan ABD tarım dışı istihdam değişimi verisi de beklenti altında gelerek FED’in faizleri artırabileceği söylentilerini biraz olsun öteledi. Portekiz Merkez Bankası da Banco Espirito Santo’ya el koydu ve bankayı kurtarmak için 4,9 milyar Euro büyüklüğünde bir plan açıkladı. Çin’de Shangai bileşik endeksi yüzde 1,74 değer kazanırken, gelişmekte olan Asya’da Güney Kore wonu ve Malezya ringgiti dolar karşısında değer kazandılar. Endonezya’da ise 305 milyon dolar ile beklentilerin altında gelen Haziran ayı dış ticaret açığı verisiyle Endonezya rupiahı dolar karşısında değer kazandı. Jakarta bileşik endeksi ise yüzde 0,60 yükseldi.
 
Türkiye’de Temmuz ayı enflasyon verileri açıklandı. Bugün açıklanan verilerde yıllık enflasyonun yüzde 9,32 ile piyasa beklentisi üzerinde geldiğini görmekle birlikte, aylık enflasyonun da yüzde 0,45 ile beklenti üzerinde arttığını görüyoruz. Haziran ayında yıllık enflasyon yüzde 9,16, aylık enflasyon ise yüzde 0,45 olarak gerçekleşmişti. Haziran ayında yüzde 9,65 olan çekirdek TÜFE de Temmuz ayında yüzde 9,75 olarak gerçekleşti. Geçtiğimiz aylarda durağanlaşan aylık üretici fiyatları artışı da yeniden hız kazanmış görünüyor.
 
Bugün dolar karşısında Hint rupisi yüzde 0,41, Endonezya rupiahı yüzde 0,36, Güney Kore wonu yüzde 0,34 değer kazanırken; Rumen leyi yüzde 0,14, Macar forinti yüzde 0,14, Tayland bahtı da yüzde 0,12 değer kaybettiler.
 
Yarın ABD’den açıklanacak ekonomik veriler öncesinde WTI ve Brent petrolde zayıf seyir devam ediyor. ABD’de Temmuz ayında hizmet PMI 60,8 beklenirken, fabrika siparişlerinin de yüzde 0,6 artması bekleniyor. Ayrıca yarın Amerikan Petrol Enstitüsü’nün (API) haftalık stok verileri de açıklanacak.
 
Aldar Properties 2. çeyrek net gelirini 189 milyon dirhemden 506 milyon dirheme çıkardığını açıkladı. Analistlerin beklentileri 583 milyon dirhem olacağı yönündeydi. Satılan kuleler ve Reem adasındaki mülkler sebebiyle çeyreklik hasılatı yüzde 76’lık bir artışla 1.5 milyar dirhemden 2.19 milyar dirheme yükseldi.
 
Dubai’deki ekonomik toparlanma hem kredi veren kuruluşları hem de kredi alanları Dubai World’de 25 milyar dolarlık bir yeniden yapılandırmaya itti. Bu Orta Asya’da bugüne kadar olan en büyük borç anlaşması olarak kayıtlara geçti.
 
Dubai Investments varlıkların satılmasından sonra 2. çeyrek karını yüzde 240 arttırdı. Firma yıl sonunda kredi notunun en az BBB seviyesine yükseltilmesini bekliyor.
 
Bugün Birleşik Arap Emirlikleri’nde Abu Dhabi ADX endeksi yüzde 0,17 gerilerken, Dubai DFM endeksi ise yüzde 1,31 yükseldi.
 
Investment Dar, firmanın yerel mahkemenin verdiği hükme göre kredi veren kuruluşlara karşı olan korumasının kaldırıldığını bildirdi.  Firma yaptığı açıklamada mahkemenin verdiği bu kararın kendileri ve yatırımcıları açısından hayal kırıklığı olduğunu ancak Kuveyt yargıçlarının kararına saygı duyacaklarını söyledi. Katar QE endeksi yüzde 0,98 primli işlem görmektedir.
 
Diğer ülke borsalarından Bahreyn yüzde 0,19, Mısır yüzde 1,31, İsrail yüzde 0,31, Kuveyt yüzde 0,29, Umman yüzde 1,42 ve Suudi Arabistan yüzde 0,69 değer kazanırken; Ürdün yüzde 0,28, Lübnan yüzde 0,53, Fas yüzde 0,11 ve Tunus yüzde 0,52 geriledi. ''
ALB MENKUL ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)