E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinMemoli'ye linç kampanyası---

Memoli'ye linç kampanyası

Memoli'ye linç kampanyası
12 Ağustos 2013 - 16:35 borsagundem.com

Gezi eylemleri sırasında yaptığı paylaşımlar sebebiyle hedef gösterilen, Mehmet Ali Alabora'ya için Twitter 'da yeni bir linç kampanyası başlatıldı.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'da başlatılan #mehmetalialaborasilivriye hashtag'iyle yapılan paylaşımlar son 1 gün içerisinde trend listesinin ilk sırasına kadar yükselirken, oyuncu hakkında ise yüzlerce tehdit ve hakaret içeren mesajlar paylaşılmaya devam ediyor. Oldukça kısa bir süre içerisinde Twitter'da en çok konuşulan konulardan biri haline gelen linç kampanyasına destek verenler, Alabora'yı ülkeyi anarşiye sürüklemekle ve bölücülükle suçlarken, aralarında " Ak Parti " kullanıcı adlı hesapların da paylaşımlara destek verdiği görülüyor.
'YERİNİ ŞİMDİDEN HAZIRLADIK MEMOLİ'
Yapılan bazı paylaşımların tehdit ve hakaret boyutlarına kadar vardığı gözlenirken, en çok dikkat çeken paylaşımlar ise şu şekilde: "Mesele nedir içerde anlatırlar sana!", "Şimdi nüfus sayımı yapılsa seni de adamdan sayacaklar ya ona yaniyorum.", "Memoli Sen sanatçı değilsin.Sana sanatçı diyenler seni kandırmış..." ve "Yerini şimdiden hazırladık memoli, devlet düşmanı komiser memoli". Ayrıca, yönetmenliğini ve oyunculuğunu üstlendiği ‘Mi Minör’ oyunu nedeniyle Yeni Şafak gazetesi tarafından Gezi Parkı eylemlerinin provasını yapmakla suçlanan ve hedef gösterilen tiyatrocu Memet Ali Alabora, bu gazete aleyhine 1 TL’lik tazminat davası açmıştı.
ÖLÜM FERMANI ÇIKARILDI
Geçtiğimiz ay, Kamuoyunda “İslamcı yazar” olarak tanınan İsmail Nacar, Gezi Parkı eylemleri sırasında hedef gösterilen tiyatro oyuncusu Memet Ali Alabora için “bazı odaklarca ölüm fermanı çıkarıldığı” iddiasında bulunmuş ve ünlü sanatçı hakkında şu ifadeleri kullanmıştı:
Şimdi Mehmet Ali Alabora için aynı fermanı çıkardılar. Bu yönde duyumlarım, tespitlerim var. Gezi Parkı protestolarında simge haline gelmiş durumda. Kendisine karşı bir girişim var. Nerede ne zaman uygulamaya kalkarlar bilmiyorum. Türkiye ’yi yeniden kaosa sürüklemek istiyorlar. Bunun kamuoyuna açıklanması gerek.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • karayip14 Ağustos 2013 13:16

    hiç bir sanatçıdan bu kadar tiksinmemiştim.

  • vural13 Ağustos 2013 15:17

    cnn'e ülkeyi şikayet edeceğine erdoğana gidip elini masaya koysaydın adam derdim. şimdi adi bir ispiyoncu diyorum. sana yazacak çok şey var ama editör yayınlamaz.

  • helalll13 Ağustos 2013 09:06

    Halami gezi yorumu siz onun suyunu icip sisesini kaybetmedinizmi be kardesim birakin bu isleri millet uyandi artik yok laiklik yok ataturk cani sikilan bu iki kelimeye sarilip yangin cikarmaya calsiyo tuzu kuru olan zirzoplar aniriyo ..o gunlerde kizana gelmistim cok bekledim kapi onunden bi gezici gecsin diye gecmedi

  • DEPREM.13 Ağustos 2013 03:14

    MERAK ETMEYİN BU İÇERİDEKİİNSANLAR ZAMANI GELDİĞİNDE İNSAN HAKLARI MAHKEMELERİNE BAŞ VURUP öyle bir tazminatlar isteyeceklerki belkide ülkenin çöküşü olacaktır.ama bunların teksormulusu sayın başbakandır.insaların içine kin vede nefreti bir anda sığrırdın.bundada başarılı oldun seni seven insanlar bile artık senden soğumaya başladılar.sen gitte APOylan ittifak kur.

  • Yandaş Karalaması12 Ağustos 2013 17:01

    Akp yandaşlarının paralı erlerinin internet ortamında Gezi'yi karalama kampanyalarının sadece bir ayağı. Halkımız artık bunları yemiyor ey Yandaşlar...

  • kutalmış12 Ağustos 2013 16:51

    bu ülkede ortalığı karıştırarak kendine menfaat kapılarını açmaya çalışanlar..amacına ulaşamayacaklar. bu ülke insanı kimin ne olduğunu gördü artık..