E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMeksika'da esrar içmek artık suç değil---

Meksika'da esrar içmek artık suç değil

Meksika'da esrar içmek artık suç değil
29 Haziran 2021 - 07:45 borsagundem.com

Meksika'da Yüksek Mahkeme, esrarın yetişkinler tarafından özel olarak keyif için kullanımını serbest bıraktı ve yürürlükteki kısıtlayıcı yasaların anayasaya aykırı olduğuna hükmetti

Meksika'da keyif için esrar içmek ve yetişkinlerin kendi dişi hint kenvirlerini yetiştirme serbest bırakıldı. 

Meksika'da Yüksek Mahkeme'sinde 3'e karşı 8 oyla alınan kararda, yetişkinlerin kendi dişi hint kenvirlerini yetiştirme ve esrar tüketme izni için başvuruda bulunabilecekleri belirtildi. Kamusal alanlarda ve çocukların önünde esrar içmekse yasaklandı.

Kararda esrarın ticari ürün olarak kullanılmasından ise bahsedilmiyor. Karar, esrarı yasallaştıran bir tasarının Kongre'de takılmasının ardından geldi.

Yüksek Mahkeme Başkanı Arturo Zalvidar "Bugün özgürlükler için tarihi bir gün" dedi.

Ancak bazı gruplar kararın, kısa vadede büyük değişiklikler getirmeyeceğini söylüyor.

Sivil toplum kuruluşu Suça Karşı Birleşmiş Meksika, kararın bulundurma ve nakliyat gibi "tüketimin gerçekleşmesi için gereken faaliyetleri" suç kapsamından çıkartmadığına dikkat çekti.

Meksika'da parlamentonun alt kanadı geçen Mart ayında, esrarın keyif amaçlı kullanımını serbest bırakan bir yasayı kabul etmişti. Ancak tasarıyı Senato'nun da onaylaması gerekiyor.

Tasarı, kullanıcılara 28 grama kadar esrar taşıma izni ve evlerinde kişisel kullanım için sekize kadar dişi hint keneviri yetiştirmelerine izin veriyordu. Şu anda ülkede beş gramdan fazla esrar taşımak yasak.

Tasarının destekçileri, düzenlemenin ülkede her yıl binlerce kişinin ölümüne yol açan uyuşturucu kaçakçılığı bağlantılı şiddeti biraz olsun azaltmasını umuyor. (BBC Türkçe)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kapkara29 Haziran 2021 14:40

    Desenenize bizim keşlere yol görünüyor ..

  • Nedim29 Haziran 2021 10:55

    Dünya yı batırmak istiyorlar.  Kötülerin hakim olduğu rezil bir Dünya amaçlanıyor.  Malum bizim Kripto  Kemal gece  24;00 dan sonra  yasak olan müzik yayınına takmış  ''bu karar ideolojikmiş.''  Yani Kemal e göre sabaha kadar dans cümbüş  devam etmeli imiş.  Ezan dan şehit cenazelerinde atılan sloganlardan rahatsız olanlar da hep bunların içinde biliyorsunuz.  Ve daha neler neler.  Şimdi bu Kemal Kripto mu değil mi?  Pkk nın insan ticaretinden  uyuşturucu  ticaretine  kadar yemediği halt yok.  Fakat bu Kemal Diyarbakır annelerini bir türlü görmez.  Bu Kemal Kripto olabilir mi?

  • Bika29 Haziran 2021 09:36

    Afganistan'da uyuşturucu yasak mı ki!

  • RAMO CANCAN29 Haziran 2021 10:21

    sen neden afganistan taktın ki.bir ülkeyi zorbalık ile zab eter elini kolunu bağlarsan onlardan bir yerden para kazanmak zorundalardır.

  • Osman29 Haziran 2021 09:11

    Tüm zehirli maddeler alkol , sigara uyuşturucu , bilmem değişik  isimlerde haplar hatta çay ve kola bile içerdikleri bazı maddeler sayesinde vücuda keyif veriyor görünüyor fakat vücudu yıkım ve tahribat sonrasında geliyor.Ölen beyin hücreleri nöronlar , çürüyen karaciğer , kalp ritim bozuklukları , dengesiz tansiyon ve şeker bunlardan bazıları sonuç ölüm.Elinizi vermeyin hayatınızı kaptırsınız.

  • Davut29 Haziran 2021 11:05

    Dünyayı cehennem yapan iktidarlar nedense hep alkol ve sigara karşıtı.sanki onlardan daha az zararları varmış gibi ötüyor lar.