E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMeksika'da büyük miktarda fentanil ele geçirildi---

Meksika'da büyük miktarda fentanil ele geçirildi

Meksika'da büyük miktarda fentanil ele geçirildi
09 Temmuz 2022 - 10:38 borsagundem.com

Meksika'nın Sinaloa eyaletinde ordu ve ulusal muhafızların Culiacan kentindeki bir depoda icra ettikleri ortak operasyonda, yarım tondan fazla fentanil ele geçirildi.

Meksika'da ordu ve ulusal muhafızların ortak operasyonunda Sinaloa eyaletinde, yarım tondan fazla fentanil ele geçirildi.

Meksika basınında çıkan habere göre, yetkililer, el konulan fentanilin miktar açısından tarihi olduğunu belirterek, operasyonunun Culiacan kentindeki bir depoda icra edildiğini bildirdi.

Kamu Güvenliği Müsteşarı Ricardo Mejia, açıklamasında, el konulan fentanilin ​​​​​​​için, "Bu ölümcül ilaca yapılan baskın tarihin en büyüğüdür." ifadesini kullandı.

Mejia, uyuşturucu karteline mensup 10 kişinin gözaltına alındığını kaydederek, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü duyurdu.

Sentetik ağrıkesici olarak bilinen fentanil, yapılan tıbbi çalışmalarda morfinden 100 kat daha güçlü olduğu ve iki miligram alındığı taktirde ölümcül olduğu ortaya çıkmıştı.

ABD'de on binlerce kişinin ölümüne yol açan fentanilin, neredeyse tamamının Çin'den kaçak olarak getirtilen öncü kimyasallar sayesinde Meksika'da üretildikten sonra ABD'ye yasa dışı yollarla sokulduğu biliniyor.

Ünlü şarkıcı aşırı dozdan hayatını kaybetmişti

Dünyaca ünlü şarkıcı Prince, 21 Nisan 2016'da, 57 yaşında iken yanlışlıkla aşırı dozda fentanil aldığı için hayatını kaybetmişti.

En ölümcül göç güzergahı: ABD-Meksika sınırı

Hindistan'da bir uçakta kaçak saf altın ele geçirdi

Nijerya'da 700 bin dolar değerinde çalıntı petrol ele geçirildi

Jandarma İstanbul'da 120 kilogram eroin ele geçirdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)