E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMehmetçik’e kesintisiz ateş gücü---

Mehmetçik’e kesintisiz ateş gücü

Mehmetçik’e kesintisiz ateş gücü
05 Mayıs 2019 - 16:55 borsagundem.com

Türk savunma sanayii geliştirdiği, "Taşınabilen Esnek Mermi Yolu Sistemi" ile güvenlik güçlerine kesintisiz ateş gücü sağlayacak.

Operasyon esnasında en kritik anlarda personelin mayon değiştirme ile zaman kaybetmesini engelleyen sistem, kesintisiz atış gücü sağlayarak baskı ateşini en üst seviyede tutmaya ve hedefleri etkisiz hale getirmeye olanak sağlayacak.

Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. (STM), Türk Silahlı Kuvvetleri'nin harekât sahasındaki etkinliğinin en üst seviyede tutulması amacıyla ürün geliştirme faaliyetlerine devam ediyor. Bu kapsamda geliştirilen, "Taşınabilen Esnek Mermi Yolu Sistemi" ile güvenlik güçlerine kesintisiz ateş gücü sağlanacak. Son test aşamasına giren ve çok yakında tanıtılması beklenen sistem, askerlerin bir seferde çok daha fazla sayıda mühimmatı taşımasına imkan sağlıyor. Silahı beslemesine olanak sağlayan sistem, ihtiyaçlara göre farklı mermi boyutları için de kullanılabiliyor. Kendisi için özel tasarlanan bir çantaya bağlı olarak sunulan sistem, kesintisiz atış gücü sağlayarak baskı ateşini en üst seviyede tutmaya ve hedefleri etkisiz hale getirmeye olanak sağlayacak.

ZAMAN KAYBINI AZALTACAK

Sistem, personelin ihtiyaç duyduğu kadar mermiyi yerleştirebileceği bir kutu, kutu ile silah arasında mayonun yönlendirilmesini sağlayan mermi şeridi ve silah bağlantı aparatından oluşuyor. Sistem kendisi için özel tasarlanmış ve personelin kısa veya uzun mesafeli her türlü intikalde en rahat şekilde taşıyabileceği su geçirmez ve dayanıklı bir çantadan oluşuyor. Sırt çantasından çıkan mermi ikinci bir personelin yardımına ihtiyaç duymadan silaha yönlendiriliyor. Operasyon esnasında en kritik anlarda personelin mayon değiştirme ile zaman kaybetmesini engelleyen sistem, ayrıca sağladığı geniş hareket kabiliyeti ile etkinliği artırıyor.

SABİT MEVZİLERDE DE GÖREV ALACAK

Taşınabilen Esnek Mermi Yolu Sistemi 5.56 ve 7.62 boyutlarındaki mermiler için tasarlandı. Yine sistem içerisinde kullanılacak toplam mermi sayısı TSK ihtiyaçlarına göre ayarlanabilecek. Esnek bir yapıya sahip olan ve personel sırtında taşınabilir modele ek olarak söz konusu sistem; sabit mevziler, hava ve deniz platformları üzerinde de kullanılabilecek. (Seyfettin Ersöz/Milliyet)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)