E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMehdi Eker'den patates açıklaması---

Mehdi Eker'den patates açıklaması

Mehdi Eker'den patates açıklaması
17 Ocak 2014 - 03:34 borsagundem.com

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı, Nevşehir ve Niğde'deki depolarda 700 bin ton patates tespit ettiklerini, endişeye gerek olmadığını söyledi

Son aylarda fiyatları aşırı yükselen patates ve kuru fasulye için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker endişe edilecek bir durum olmadığını söyledi.

Kuru fasulye ithalatında gümrük vergisinin sıfıra indirildiğini belirten Eker, söz konusu düzenleme için, “O iş bitti artık, tamam. Endişeye gerek yok. Fiyat artışına yol açacak herhangi bir durum söz konusu değil. Bunu birileri spekülatif maksatla kullanıyor” dedi. Patatesle ilgili olarak da bakanlık çalışanlarının Nevşehir ve Niğde’de bulunduklarını ve sadece bu illerdeki depolarda 700 bin ton sofralık patates tespit ettiklerini vurgulayan Bakan Eker, “Diğer illerdekilerle birlikte sofralık patatesin 800 bin tonun çok üzerinde. Bugünlerde Türkiye’yi kaosa sürüklemeye çalışan bir operasyon var. Bu kapsamda tarım ürünleriyle ilgili bir takım haberler de çıkıyor” dedi.

PATATESİMİZ YETER

154 bin tonu sertifikalı olmak üzere 400 bin ton da tohumluk patates olduğunu söyleyen Eker, üretici fiyatıyla tüketici fiyatı arasında bir oynama olduğunu belirtti. Eker, “Arkadaşlarımız il il market fiyatlarını, ortalama üretici-tüketici fiyatlarını alıyor. Sektörle ilgili etkisi olabileceğini düşündüğümüz aktörlerle temaslarımız oldu. Üretimde bir problem yok. Türkiye’nin aylık sofralık patates talebi yaklaşık 250 bin ton. Şu anda depolarda yeterinden daha fazla sofralık patates var” dedi. Bakanlık olarak üretici-tüketici fiyatı arasındaki makasa doğrudan müdahale etme imkanına sahip olmadıklarını vurgulayan Bakan Eker, Türkiye’nin geçen yıl 195 bin ton kuru fasulye ürettiğini belirtti. Medyada bunun aksi bilgilendirmelerin yapıldığını dile getiren Eker, bu durumlara anında müdahale ettiklerini söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yapilan aciklamalar bizi iyice aptal saniyola...17 Ocak 2014 09:03

    Kilosu olmus gecen hafta aldim pazar gunu 4 lira2.5 kilo 10 lira ..bu bakan da cikmis depolar dolu ulan ben almisim 4 liraya yerim senin deponu dolu olsa ne yazar bos olsa ne yazar

  • mrt olk17 Ocak 2014 08:54

    Daha önce kırmızı et üreten bir firma malını piyasa sürmeyerek fiyatları şişirmeye çalışmıştı.Bazı zındıklar hükümeti zor duruma düşürmek için türk halkına ihanet ediyor olabilir uyanık olalım.

  • Fakiir17 Ocak 2014 08:49

    Öyle de gelen bahar. Stoklardaki patetes bozulmaya yüz tutar . adamlar bu patetes ne diye tutuyor. Semt pazarlarında bile 5 sınıf patetes 2.5 lira. Artık vatandaşın sorunlarına dönün.