E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMcConnell: Suriye'den çekilme kararı büyük bir stratejik hatadır---

McConnell: Suriye'den çekilme kararı büyük bir stratejik hatadır

McConnell: Suriye'den çekilme kararı büyük bir stratejik hatadır
19 Ekim 2019 - 18:49 borsagundem.com

Amerika Birleşik Devletleri Senatosu'nun Cumhuriyetçi Başkanı Mitch McConnell Washington Post gazetesinde yayınlanan makalesinde Suriye'deki Amerikan askerlerini çekmenin büyük bir stratejik hata olduğunu söyledi.

McConnell askerleri çekme kararının Amerika'yı ve halkını daha az güvenli hale getireceğini, düşmanları cesaretlendireceğini ve önemli müttefikleri zayıflatacağını vurguladı. McConnell bu çekilmenin Obama yönetiminin Irak'tan plansız bir şekilde çekilmesiyle IŞİD'in yükselişine olanak sağlanarak yapılan hatanın tekrar etme riskini doğurduğunu ifade etti.

11 Eylül saldırıları sonrası İslamcı terörle mücadele konusunda 3 başkanla çalıştığını hatırlatan McConnell buradan edindiği 3 prensip olduğunu belirtti. McConnell bunları; tehdidin gerçek olduğu ve yokmuş gibi davranarak geçiştirilemeyeceği, Amerika'nın liderliğinin bir alternatifi olmadığı ve terörle mücadelede çok uluslu girişimleri ancak ABD'nin yönetebileceği ve ABD'nin bu savaşta tek başına olmadığı şeklinde sıraladı.

McConnell Obama yönetiminin kararıyla Amerika'nın ikinci planda kalmasını nasıl kanlı bir maliyeti olduğunun Suriye ve Libya'daki durumu ispatladığını vurguladı.

IŞİD ve Taliban'la mücadelede son yıllarda giderek daha fazla yerel güçler aracılığıyla mücadele edildiğini vurgulayan McConnell, Trump Afganistan ve Suriye'den çekilme sinyalleri verdiği andan itibaren buna erken ve planlı çekilmeye karşı çıkmak için senatoda adımlar attıklarını belirtti.

Askerlerin çekilmesi ve "Türklerle Kürtler arasındaki çatışmaların" ABD için stratejik bir kabus olduğunu ifade eden McConnell 5 günlük ateşkes başarılı olsa bile geçen hafta yaşananların IŞİD'le mücadele konusunda ABD'yi bir hayli geriye götürdüğünü vurguladı.

Eğer durdurulmazsa geri çekilmenin zalim Esad rejimi ve onun İranlı destekçilerinin bölgede etkinliğini artıracağını hatırlatan McConnell ayrıca Rusya'nın da bölgede giderek güçlenen elinin göz ardı edildiğini belirtti.

Türkiye'nin operasyonunun yanlış olduğunu belirten McConnell yine de bölgeyi NATO müttefikimiz Türkiye yerine Rus, İran ve Suriye güçlerinin kontrol etmesini tercih edip etmeyecekleri sorusunu sordu.

McConnell Türkiye'nin geçerli güvenlik endişelerine saygı duymakla birlikte onu yola getirmek için hem havuç hem sopa kullanılması gerektiğini vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tuğbey20 Ekim 2019 10:34

    ogünler çok çok geride kaldı havucuda sen yersin sopayıda.ABD imparatorluğunun sonu yaklaşıyor.ABD den 52 devletçik çıkacak paramparça olacaksınız.sen onu düşün.

  • VS20 Ekim 2019 10:31

    BÖTÜN YİYOSA GEL SEN ORADA TÜRK ASKERİNE KARŞI KOŞ DÜBÜK

  • :)19 Ekim 2019 22:53

    asıl hata nato güçlerinin..kürecik..incirlik gibi natonun en tehlikeli doğu kanadı türkiye rest çekerse sizlere olarak.. tükrkiye yıllardır, ruslarla bu kadar yakınlaşmadı.. Türkiye yi kendinizden uzaklaştırdınız...hem avrupa.. hem abd... bunu başardınız.. rusya kuzet avrupaya 5 uçak gönderince, görecez o norveşi, finlandiyayaı, hollandayı vb... ttuşunca natoyu toplarsınız... rusya gelir elde etmek istiyor. yeraltı kaynakları harici ar ge yapmak için dunyaya silah satıyor.. türkiye rusyadan silah aldıkça sermeyesi ile yeni yeni üretecek ve aynı urunlerı yedek parça bakım vb. satacak... rusya kar elde edecek. abd  ve avrupa silah  arge yapsada icat edilen ve satamadıkları silahlar için kar marjı düşecek ar ge ve üretim olmayınca malıyetleri artaca... Türkiye ye ambargo..kendilerine ambargodur.. Türkiye ruslardan dan silah alabilir. envanter gelişsin..Allah muhafaze ciddi bir savaş gelse başımıza askerimizin silah ve mühimmatı 3-5 ülkeye bağlanmamalı 

  • Vecihi19 Ekim 2019 20:31

    Abd nin Suriyede olması hata belasını arıyor inşaalah en yakın zamanda bulur

  • Samimi19 Ekim 2019 20:10

    Amerika da bir tabir var. Bir köyde piyasadaki maymunları Michael toplar 10 liradan, sonra azalınca 20 lira para verir, sonra iyice azalınca 30 lira verir. Bu fiyat giderek 40-50-60-80-90 diye artar. En sonunda ortalıkta maymun kalmamıştır. Sonra başka biri Jackson gelir ve bende maymun var isterseniz 70 liradan vereyim der köylüye. Köylü tamam der baya alır. 90 liradan Michael a satar. Sonra daha çok lazım der hepsini alicam der köylüye. 200 lira vercem maymun başına der. Köylü Jackson dan maymun isteyince 160 lira der ve hepsini verir köylüye. Köylü Michael in gelmesini bekler ama hiç gelmez. maymun elde kalmıştır. Doğaya salar ve dünya kadar zarar etmiştir. Michael ve Jackson 2 ortak Amerika lidir. Amerika lilar istediklerini almak için her türlü oyunu uygular lar.

  • Bika19 Ekim 2019 21:49

    Köylü, BIST'te yatırım yapan küçük yatırımcıymış.