E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiMB'den TÜFE'ye endeksli tahvil için yeni adım---

MB'den TÜFE'ye endeksli tahvil için yeni adım

MB'den TÜFE'ye endeksli tahvil için yeni adım
06 Haziran 2022 - 10:35 borsagundem.com

Merkez Bankası, bankaların yoğun ilgi gösterdiği TÜFE'ye endeksli tahvile yönelik yeni bir adım attı. TCMB, daha önce sinyalini verdiği teminatta TL'nin ağırlıklarını artırdı.

Enflasyonun yüzde 70'in üzerine çıkmasının ardından son dönemde bankaların yoğun talep gösterdiği TÜFE'ye endeksli tahvillerle ilgili bir düzenleme yapıldı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan (TCMB) banka genel müdürlüklerine gönderilen ilgili yazıda 24 Haziran tarihi itibariyle TÜFE'ye endeksli kıymetlerin iskonto oranının yüzde 15'den yüzde 30'a çıkarılması kararlaştırıldı.

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vatandaş07 Haziran 2022 02:51

    Ali cengiz işleri ile bu olaylar düzelmez eskiden zamana yayılırkervan yolda düzelir mantığı ile başarılı olunmuş bir kaç örnekten sonra bu seferde böyle olur diye işleri zamana bırakmak kontrılün kaybedilmesine yol açacak gibi.

  • Ali06 Haziran 2022 20:36

    Dolar her gün binde 5 yüzde 1 arası artıyor gerçeklerden kopuk yaşamaya devam ederlerse uzun çubuklar oluşabilir. Ciddi bir faiz artışı lazım gerisi laf kalabalığı.

  • azmi06 Haziran 2022 17:24

    Hah , sıra leyleğe geldi. KKM nin günahını enflasyona endeksli bono / tahvil mi ödeyecek !  Tabii ki Hazine , yani biz , tabii ki vergilerimiz

  • Ali Ak06 Haziran 2022 15:53

    Bist100 DEVAM....!!!

  • maarif06 Haziran 2022 15:35

    iflas ettirdiler merkezi

  • ALİ06 Haziran 2022 14:27

    Üfeyi ve tüfeyi siz keyfinize GÖRE ayar verip...sonra tahvili kim alır...Hiç kimse...

  • mertcan06 Haziran 2022 13:10

    MERKEZ BANKASI VE EKONOMİDEN ANLAMAYAN BECERİKSİZLER, BATTIK SEÇİME KADAR BİTERİZ HERHALDE

  • Mucise Reis ;)06 Haziran 2022 12:29

    Ben karşılıksız para basıcam. Piyasa ile swaplar ile oynuyacağım. Karşılıksız paralar enflasyon yapmasın, usd ye ve kayıt altı altın olarak dönmesin.... Siz elinizdeki TL leri bana verin onları uyutayım.. TAHVİL İLE UYUSUN, DONDURAYIM, TL KORUMALI HESAP İLE UYUSUN DONDURAYIM. elime ayağıma dolaşmasın. Ben bazen para basar, bazen borç swap bulur, bazen benzin ve zamlar yapar vergiler ile piyasada egemen olayım ... ne oldu _ ? EKONOMİ UZMANI OLDUM YÖNETİYORUM : )) 85 milyonluk devlet ekonomi olamayacak saçma, zaman geçiren sistem bu. Herkes bu paralarını üretime, fabrikaya, iç piyasaya, küçük esnafa, vb döndürmeli. neden kimse parasını diğer alanlara çevirmiyor ? EKONOMİ GÜVEN ile alakalı. Garanti para, paradan para ülkezi oldu ekonomimiz. Allah fakiri fukarayı korusun. üretmeden şişen bu balonlar sönmez... usd 17 lere dayandı.  Herşey zamlandı pahalılandı...