E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıMayıs ayı Bitcoin'in son 10 yıldaki en kötü ayı oldu---

Mayıs ayı Bitcoin'in son 10 yıldaki en kötü ayı oldu

Mayıs ayı Bitcoin'in son 10 yıldaki en kötü ayı oldu
29 Mayıs 2021 - 11:35 borsagundem.com

Mayıs ayı boyunca yüzde 36 düşen Bitcoin 2011 Eylül’den bu yanan en kötü aylık performansı göstermiş oldu

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bitcoin yatırımcıları Mayıs ayında kripto para sattı. Bitcoin fiyatları Cuma günü % 8 düştü ve Mayıs ayında yaklaşık %36 düşmüş oldu. Bu Eylül 2011'den bu yana en kötü aylık performansı.

Sürekli bir kötü haber seli, Nisan ayında 64.000 doların üzerinde tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığından beri Bitcoin'i aşağı doğru itti.

Tesla CEO'su Elon Musk son derece enerji yoğun olan bitcoin madenciliği çevresel etkileri hakkındaki görüşlerini belirtmesi de aşağı doğru gidişi destekledi.

Musk o zamandan beri duruşunu biraz yumuşattı. Bu yazılım CEO’su ve MicroStrategy’den kripto evangelisti Michael Saylor’un teşviki sayesinde oldu. Enerji kullanımı endişeleri hakkında konuşmak için Kuzey Amerika merkezli birkaç bitcoin madencisinin başkanlarıyla görüşmeyi kabul etti.

Çin ayrıca kripto üzerindeki baskısını artırdı ve Amerika Birleşik Devletleri Hazine departmanı, Bitcoin’i daha ağır bir şekilde vergilendirmek için yeni planlar açıkladı, Federal Rezerv ise dijital bir dolar olasılığını ima etti.

Mayıs birçok kripto için acımasız oldu

Bitcoin çöküşü diğer kripto para birimlerine de sıçradı. Binance coin, XRP ve Polkadot bu ay büyük kayıplar yaşadı.

Diğer kriptolar, özellikle de ethereum, bitcoin’den sonra ikinci en büyük ve birçok popüler takas edilemez token (NFT) anlaşmasının omurgası - daha iyi dayandı. Eter yalnızca yaklaşık % 6 düştü. Musk'ın defalarca tweet attığı Meme token dogecoin, Mayıs ayında biraz düştü.

Devlet destekli para birimlerine bağlı olan Tether ve USD Coin gibi sözde stabilcoinler ay boyunca sabit kaldılar.

Bitcoin herkesin bildiği gibi oynak ve fiyatlar bu yıl Mayıs ayındaki erimeye rağmen %25'ten fazla arttı. Uzun vadeli hayranlar bu yoldan daha önce defalarca geçtiler.

5,2 milyar dolar değerinde bir kripto araştırması, yatırım ve kredi girişimi olan Blockchain.com'un CEO'su Peter Smith, "Kripto yatırımcısı olmak gerçekten çok kolay. Kripto tüccarı olmak son derece zor" dedi. "Çok yüksek volatiliteye sahip bir piyasa ve sizi kolayca ezebilir."

Bitcoin fiyatları Aralık 2017'de yaklaşık 20.000 dolardan düşerek, toparlanmadan önce 2019'un başlarında 3.500 doların altına düştü.

Ve bitcoin'in Eylül 2011'deki yaklaşık %40'lık düşüşü, aslında fiyatların her ay %35'ten fazla düştüğü o yılın Ağustos-Ekim ayları arasındaki üç aylık bir düşüşün ortasıydı.

Yine de o çalkantılı dönemi atlatan herkes son gülüyor. Bitcoin fiyatları Ekim 2011'de 2 dolara düştü ve şu anda 37.000 dolar civarında işlem görüyor.

Apple’da düşüş beklentisi

 

Hint mutasyonu İngiltere’ye sıçradı

 

ABD borsaları haftanın son işlem gününde yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Atakan29 Mayıs 2021 18:03

    borsada kazanmadığımı bıtcoınde kazandım bora benım için bıttı

  • Aqua29 Mayıs 2021 15:50

    Balinaların, köpekbalıklarının vs büyükten küçüğe istedikleri zaman yukselttikleri istedikleri zaman düşürdükleri kâr zamanları

  • Gercekler29 Mayıs 2021 13:26

    Bunlar daha iyi günler. İnsanlar iyice söğüşlenince hepsinin fişi çekilmiş geleceğin parası imiş gelecekte bu paralar kullanılırmış finasal devrim imiş! Deyip durdu ekranlara çıkarılan ekonomistler! Sevsinler onların ekonomistliğini profesörlüğünü! Hepsinin akademik title ları elinden slınmalı! Kişilerin ğretyiği paralar asla değişim aracı olamaz! Sadece devletlerin paraları kullanılır! İnsanlar buna izin vermez!! Teknik detaylarına girmeyeceğim şimdi