E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaApple’da düşüş beklentisi---

Apple’da düşüş beklentisi

Apple’da düşüş beklentisi
29 Mayıs 2021 - 11:17 borsagundem.com

Analistlere göre, iPhone satışları yavaşsa Apple hisse senedi %30 düşebilir

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Apple, iPhone serisini her sonbaharda günceller. Bazen, iPhone 12'nin 2020 lansmanında olduğu gibi, beklenti yükselir ve talep artar. Mart çeyreğinde, yeni 5G özellikli telefonların tam üç aylık kullanılabilirliğini içeren ilk sonuçlara göre, Apple İPhone satışları %66 arttı ve güçlü talep en azından birkaç çeyrek daha devam etmeli.

Ancak iPhone 12'nin - iPhone 12'lerin (veya belki iPhone 13'ün) sonbaharda piyasaya sürülmesi yaklaşıyor. Bir yıl önce iPhone 12 ile yaşanan durumun aksine, iPhone'ların bir sonraki turu hakkında çok fazla ses gelmiyor. Muhtemelen yalnızca artan iyileştirmeler görecek gibi görünüyor. Bu, talebin yumuşaması için zemin hazırlayabilir.

Cuma günü New Street Research analisti Pierre Ferragu tarafından ortaya atılan tez kazanç tahminlerinin buradan düşeceğini tahmin ederek, hisse senedinde %20 ila %30'luk bir düşüş potansiyeli görüyor ve hedef fiyatını 135 dolardan 90 dolara indiriyor.

Ferragu'nun görüşü, İPhone 12’nin, 2014’teki İPhone 6’nın piyasaya sürülmesinden bu yana Apple telefonları için en güçlü satış büyümesini sağlayan bir " süper döngüyü " gerçekten teşvik ettiği yönünde. Ancak, mevcut satış artışının kurulu tabanı "canlandırdığını" ve potansiyel olarak talebi engelleyeceğini düşünüyor. Sonraki telefonlar için daha sınırlı iyileştirmelerle birlikte yeni telefonların gelişinden kaynaklanan riskleri görüyor ve aynı zamanda, ekonomi yeniden açıldığında tüketicilerin elektroniğe daha az harcama yapmasını bekliyor. Kısacası, Ferragu, sonbahardaki karşılama gücünün "ılıktan soğuğa" olabileceğini düşünüyor.

Ferragu, piyasa konsensüsünün Eylül 2022 mali yılında iPhone birim satışlarının 234 milyon olmasını öngördüğünü belirtiyor ki bu, 2021 mali yılındaki konsensüs görüşüne göre % 2 artış anlamına geliyor. Analist, sevkiyatların 180 milyon ila 200 milyon aralığında olacağına yönelik mevcut fikir birliğinin en az % 15 altında olacağını öngörüyor. Ve şirketin hem Eylül hem de Aralık çeyrekleri için piyasa tahminlerini kaçıracağını düşünüyor.

Düşüş eğilimine rağmen Cuma günü Apple hisseleri % 0.3 artışla 125.70 dolara yükseldi.

Hint mutasyonu İngiltere’ye sıçradı

 

Sedat Peker adına kripto para çıkarıldı

 

ABD borsaları haftanın son işlem gününde yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Aqua29 Mayıs 2021 15:45

    Düşüş normal,piyasada uygun fiyata çok kullanışlı cihazlar var i phone biraz daha maliyet çalışmasıyla daha büyük kitlelerin ulaşabileceği satış stratejileri uygulamalı yoksa düşüş kaçınılmaz

  • Rafet29 Mayıs 2021 14:17

    Nasılda zorlamislar yazıyı. Ses çıkmıyor yenilik olmayacak satış düşecek hisse düşecek.... Halamın bıyığı çıkınca amca diyecem.

  • ŞEMSETTİN KARLIDAĞ29 Mayıs 2021 11:49

    ÇİN teknoloji alanında artık abd geçmiş ve yakında da hepsini batıracaktır.