E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMarmara'da 3 günde 733 metreküp müsilaj toplandı---

Marmara'da 3 günde 733 metreküp müsilaj toplandı

Marmara'da 3 günde 733 metreküp müsilaj toplandı
11 Haziran 2021 - 12:00 borsagundem.com

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Marmara Denizi Eylem Planı çerçevesinde başlatılan "Müsilaj Temizleme Seferberliği" kapsamında 3 günde 733,1 metreküp müsilaj toplanarak bertarafa gönderildi

Marmara Denizi Eylem Planı çerçevesinde 8 Haziran'da "Marmara hepimizin" sloganıyla deniz temizliği seferberliği başlatılarak, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Yalova ve Tekirdağ illerinde belirlenen bölgelerde temizlik çalışması yapıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 8-9 Haziran'da yaptıkları müsilaj temizliğini, 10 Haziran'da 52 bölgede sürdürdüklerini söyledi.

Pakdemirli, 10 Haziran'da toplanan 341,1 metreküp müsilajla birlikte toplamda 733,1 metreküp müsilajın bertarafa gönderildiğini belirtti.

İstanbul'da 174,6 metreküp müsilaj toplandı

Üç günün sonunda ise, İstanbul'da 174,6 metreküp, Kocaeli'de 77,5 metreküp, Bursa'da 63 metreküp, Tekirdağ'da 28 metreküp, Balıkesir'de 114 metreküp, Çanakkale'de 118 metreküp, Yalova'da 158 metreküp müsilaj toplandı.

"Çocuklarımıza denizlerimizi temiz, ülkemizi yeşil ve sağlıklı bırakacağız"

Bakan Kurum, "Ülkemizin tek iç denizi, nazar boncuğu Marmara Denizi'mizi görüntü kirliliğinden ve kötü kokudan kurtarmak için tüm ekiplerimizle sahada 7 gün 24 saat çalışıyoruz. Çocuklarımıza denizlerimizi temiz, ülkemizi yeşil ve sağlıklı bırakacağız." dedi.

Müsilaj için Meclis Araştırması Komisyonu kuruldu

TBMM Genel Kurulunda, 5 parti grubunun ortak önergesiyle, Marmara Denizi'nde ortaya çıkan müsilaj (deniz salyası) sorununun nedenlerinin araştırılarak, alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla Meclis Araştırması Komisyonu kuruldu.

Müsilaj toplantısının sonuç bildirgesi yayınlandı

 

Müsilaj sorunu için Meclis Araştırması Komisyonu kuruldu

 

Müsilaj temizleme seferberliği başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • pazarci11 Haziran 2021 15:04

    deniz temizleme araci varmi?niye yapilmadi bu gune kadar .....TC de coook ciddi cevre kanunu ve duzenlemesi gerek aksi taktirde bu yapilanlar tamamen gunu kurtarir ve avlanma yasalarinin tamamen sertlestirilmesi gerek ,hele birde gece isikli dalanlar ve zipkinla av adi altinda katliam yapanlar bunlarin yasaklanmasi gerek.....umariz bunlar gerceklesir, guzelim Yurdum.....