E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket Haberleri​Marmarabirlik'ten ortaklarına ilk ödeme---

​Marmarabirlik'ten ortaklarına ilk ödeme

​Marmarabirlik'ten ortaklarına ilk ödeme
21 Kasım 2013 - 19:06 borsagundem.com

Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Asa: "Bugüne kadar gerçekleşen alımların yüzde 70'e yakını iri kalibre olduğundan tutar olarak büyük rakamlar oluştu"

Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Marmarabirlik), 2013-2014 sezonu ürün alımları kapsamında üretici ortaklarına ilk ödemeyi yarın yapacak.

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, yaptığı yazılı açıklamada, 1-15 Kasım tarihlerinde alımı tamamlanan ürün bedellerinin yüzde 60'ının karşılığı olan 29,5 milyon liranın, üreticilerin banka hesaplarına aktarıldığını bildirdi.

Ortakların, paralarını yarın alabileceğini belirten Asa, şimdiye kadar 22 bin 800 ton ürün aldıklarını ve bunun parasal değerinin 81,5 milyon lira olduğunu duyurdu.

Asa, zaman zaman alım fiyatlarının eleştirildiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bugüne kadar gerçekleşen alımların yüzde 70'e yakını iri kalibre olduğundan tutar olarak büyük rakamlar oluştu. Ürün alım fiyatlarıyla ilgili eleştiriler, belirli bir kesim tarafından amaçlı yapılıyor. Bu kişiler, eleştiri yapmadan önce piyasada oluşan salamura ve taze ürün güncel alım fiyatlarını araştırmalı. Fiyatlar memnun etmeseydi kooperatiflerimize kısa sürede bu miktarda ürün gelmezdi. Ürün alımlarımızda son üç yılda ortaklarımız mağdur edilmediği gibi bu yıl da mağdur edilmemiştir. Ortaklarımızı düşünürken diğer taraftan kurumu da mutlaka düşünmeliyiz. Ciddi çalışmalarımız sonrasında satışlarımız, tüm zamanların en yüksek rakamına, 30 bin tona ulaştı. Bu yıl alınacak ürün miktarı düşünüldüğünde çok daha yüksek satış rakamlarına ulaşmamız gerektiğini görüyoruz. Ürün almak kolay ancak piyasa koşullarında rekabet edebileceğimiz şartlarda ürün alınmadığı takdirde satışların olumsuz etkileneceği aşikardır. Ürün alım miktarlarını, fiyatları ve ödemeleri bir yıllık düşünürsek olaya kısa vadeli bakarsak yanılırız."

Kampanyanın ilk 20 günü değerlendirildiğinde, alım miktarı ile parasal tutarın yüksek olduğunun görülebileceğine işaret eden Asa, bundan dolayı peşinat haricinde kalan yüzde 40'lık ödemelerin süresinin uzayabileceğini, kota harici ürün teslimatlarına ait bedellerin ise hiçbir şekilde bir yıldan önce ödenemeyeceğini ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 6,75
En Yüksek: 6,92
En Düşük: 6,60
Değişim 0,60 %
FK: 1,55
PD / DD: 0,44
İşlem Hacmi 3.022.146.543
Toplam Adet: 449.730.770
Ağırlıklı Ort.: 6,74
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)