E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMansur Yavaş'tan hem çiftçiye hem 30 bin aileye destek hamlesi---

Mansur Yavaş'tan hem çiftçiye hem 30 bin aileye destek hamlesi

Mansur Yavaş'tan hem çiftçiye hem 30 bin aileye destek hamlesi
07 Aralık 2019 - 13:08 borsagundem.com

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentli çiftçilerin elinde kalan soğan, nohut, mercimek ve pirinç başta olmak üzere farklı çeşitteki bakliyat ürünleri satın alacak. Alınan ürünler, Belediye'den sosyal yardım alan 30 bin aileye ücretsiz dağıtılacak

Sosyal belediyecilik anlayışı ile hareket eden Ankara Büyükşehir Belediyesi, hem çiftçiye destek verecek hem de maddi durumu olmayan ailelerin mutfak ekonomisine katkı sağlayacak yeni bir projeye imza atıyor.  

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın talimatıyla hazırlanan ve örnek model teşkil edecek çalışma kapsamında; Başkentli çiftçilerin elinde kalan soğan, nohut, mercimek ve pirinç başta olmak üzere farklı çeşitteki bakliyat ürünleri satın alınacak. 

ÇİFT YÖNLÜ DESTEK  

Büyükşehir Belediyesi tarafından çevre ilçelerde üretim yapan çiftçilerin elinde kalan soğan başta olmak üzere diğer bakliyat ürünleri; Ziraat Odaları, Tarım Birlikleri ve Kooperatifler üzerinden usulüne uygun olarak satın alınacak. 

Ankara’da kırsal kalkınma projelerini birer birer hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, tohum desteğinden sonra şimdi de üreticilerin elinde kalan ürünleri satın alarak, ekonomilerine destek sağlayacak. 

Kırsal Hizmetler ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü projenin uygulanması için çiftçilerin üye olduğu Ziraat Odaları, Tarım Birlikleri ve Kooperatiflerle görüşmeler başladı. 

İlk etapta satın alınması planlanan soğan, 20’şer kiloluk çuvallar halinde Büyükşehir Belediyesi’nden sosyal yardım alan 30 bin aileye ücretsiz dağıtılacak. 

BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇİFTÇİLERE ÇAĞRI 

Başkent ekonomisinin güçlendirilmesi için çiftçilerin satamadığı elinde kalan ürünleri satın alarak, çiftçinin yüzünü güldürecek olan Büyükşehir Belediyesi, bazı ürünler için doğrudan alım da yapabilecek. 

Toptancılardan almak yerine çiftçilerin ürettiği ürünleri aracısız alacak olan Büyükşehir Belediyesi, üreticilere ve muhtarlara çağrıda bulunarak, ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere, çiftçilerin ellerinde kalan ürünlerin listesini bildirmelerini istedi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (22)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Saruhan08 Aralık 2019 21:01

    başkan en doğrusunu yapıyor eskiden at gözlüğü vardı şimdi havadan bonzai çekenler var yorumları okudum da timarhananeden yatanlar bunlardan akıllı

  • Vatan sağolsun08 Aralık 2019 10:02

    Yazıyı dikkatli okuyun. Diyorki çiftçinin elinde kalan. Hani Türkiye de üretim yoktu demekki üretim var hatta fazlası var. Ama satılmış stokcular da var nerde soğan patates edebiyatı yapanlar evime almaya korkuyorum hırsız girer diye algı yapanlar. Secim zamanı her Allahın günü fox TVde soğan patates haberi yapanlar utanıyormu acaba..Yazık çok yazık bu ülke hepimizin.

  • Fırıldak avukat07 Aralık 2019 21:32

    Nerede bozulmaya yüz tutmuş piyasada alıcısı olmayan ürünleri toplar alın yenin der ihtiyaç sahiplerine.Yardım alıp bu olumsuzlukları afişe ederse bir yoksul yüzsüze bak yardım almış beğenmiyor diye linç ederler. CHP li bir belediyenin 80 yıldır hangi sosyal belediyecilik faaliyeti başarılı olmuş .tarihte bir başarısı olmayan zihniyetin reklam kokan hareketleri.Böyle bir çalışmaya gönlün olsa kurarsın beldiyede bir müdürlük yaparsın istediğini .muhtarlara çağrı yapıyormuş miş . Ölme eşeğin ölme 2024 seçim var .4 sene sürer bu işin kurulma çalışmaları...

  • Saruhan08 Aralık 2019 21:04

    Gerçekten firildakmissin dansöz desem bu işi yapanlara haksızlık olur

  • Türkoğlutürk 08 Aralık 2019 10:12

    Melihin kazığını ı özledin. 1.5 şeritli yolunu my

  • düzenbazlar08 Aralık 2019 00:11

    çalmasın yeter tabi sen fırıldak olduğun için hırsızlığa normal dersinn işe yaramaz kaldırım bankamatikçisi

  • Süleyman Kırpak07 Aralık 2019 20:09

    iyi şeyler yapanlar baş tacımdır hangi parti den belediye başkanı olursa olsun, milletin bir kuruşunu da yiyenler iflah olmasın burnundan fitil fitil gelsin.kim olursa olsun hangi partiden olursa olsunlar.ALLAH  tan bulsunlar.

  • A. A.07 Aralık 2019 20:08

    Bu hizmet güzel de, bakalım reklam mı? Başkan şu evsiz çocuklara tahsis edilen evleri niye kapattı onu anlamadım. Bir de ihaleler kimlere gidiyor acaba. Bu konuda bilgisi olan var mı?

  • Sev sevme07 Aralık 2019 20:00

    Adam dogru icraat yapiyor tebrikler

  • Hizmet sevdalısı07 Aralık 2019 19:26

    Umarım sizin bu hizmetiniz belediyelerin asli görevi sosyal hizmet amaçlı kuruluşlar olduğunu unutan belediye başkanlarına örnek olur. Hizmetin sadece şatafatlı yapılar yapmak olmadığını asıl amacın ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını gidermek te olduğunu unutmamak gerektiğini hatırlattığın için teşekkürler sayın Başkan.

  • veri07 Aralık 2019 18:55

    bu ülkenin senin gibi az konuşup çok iş yapan insanlara ihtiyacı var ,yolun açık olsun sayın başkanım.

  • Ali07 Aralık 2019 18:47

    Mansur Yavaş çok başarılı.. Ankara için doğru seçim olmuş..

  • Pala07 Aralık 2019 17:41

    Helal

  • Alperen07 Aralık 2019 15:56

    Böyle yöneticilerin sayısının çoğalmasını görmek istiyoruz , Allah yolunu açık etsin başkanım.

  • ALPTUĞ07 Aralık 2019 15:10

    Seninle uğraşanlar utansın , makam mevki koltuk herşey değil böyle bozkurt olsun ,böyle ÜLKÜCÜ olsun  başkalarının kuyruğunda yalaka olmasın helalı hoş olsun sana verdiğimiz oylar.

  • Agah var07 Aralık 2019 14:47

    Bu kadar basit sen yeterki vatandaşı düşün

  • emre07 Aralık 2019 14:24

    büyüksün başkan ....

  • vatandaş07 Aralık 2019 14:13

    helal olsun 

  • doğru07 Aralık 2019 14:06

    mevcut belediye başkanlarının içinde en başarılısı...

  • Makul akpartili07 Aralık 2019 13:35

    Tebrikler Başkan! Malum parlatılan diğer başkan şov yapmaya devam ediyor kimide icraat nede olsa ülkücü

  • Ankara 07 Aralık 2019 14:34

    Kardesım doğru söylüyor sun hele İstanbul bak reklam reklam bas hicbirsry bilmiyor 5aylık baskan chp parti baskan gıbı

  • corleoneo07 Aralık 2019 14:30

    öbür başkan icrağatın babasını yaptı hükümetin yuzde 6 yla borçlandığı dönemde gitti yüzde 2 yle para buldu ve metro inşağatı devam edecek