E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMansur Yavaş Ankara'nın borcunu açıkladı---

Mansur Yavaş Ankara'nın borcunu açıkladı

Mansur Yavaş Ankara'nın borcunu açıkladı
25 Mayıs 2019 - 14:28 borsagundem.com

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş: Büyükşehir Belediyemizin toplam borcu 9,5 milyar lira.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Basın Yayın Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı'nın Mogan Tesisleri'nde düzenlediği iftar yemeğinde gazetecilerle bir araya geldi. Yavaş, Büyükşehir Belediyesinin toplam borcunun 9,5 milyar olduğunu açıkladı. İstanbul seçimlerine ilişkin de konuşan Yavaş, “Bu seçimde İmamoğlu lehine açık fark olacağını düşünüyorum” derken, “Önce İstanbul'u halledelim 6 ay sonra Ankara'yı da halledeceğiz sözleri Ankara'nın her yerinde yayılıyor. Resmi olarak da ağızdan ağıza yayılıyor. Ben buradayım” diye konuştu.

Göreve başlar başlamaz uygulamaya başladığı projeler ile hayata geçirmeyi planladığı projeleri detaylarıyla anlatan Yavaş'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

BORÇ 9.5 MİLYAR:
Belediye borçlarının 9.5 milyar olduğunu belirten Yavaş; “Büyükşehir Belediyemizin toplam borcu 9,5 milyar lira. EGO, ASKİ ve şirketlerin toplam borçları bunlar. Sadece Şirketlerin borcu 1 milyar liraya yakın ama ben asla bir enkaz devraldım diye şikayet etmedim” diye konuştu.

TASARRUF DÖNEMİ BAŞLIYOR:
Gereksiz harcamalara son verileceğini belirten Yavaş, “Bundan sonra tüm otopark ve bilbordları belediye işletecek. Hafriyat gelirleriyle birlikte tasarruf etmeye başlayınca daha da rahatlayacağız. Gereksiz makam araçlarını kaldırıyoruz. Kiralık olanları da iade ediyoruz. Zabıta, İtfaiye ve bir de görevli polis haricinde benim makam aracım dahil hiçbir belediye aracında ‘çakarlı araç' kalmayacak” dedi.

CİPİN 1'İ GÖKÇEK'TE KALDI: 
Büyükşehir Belediyesi birimlerinde uygulamalardaki dengesizliğe de dikkat çeken Yavaş “Sekreterlerin altında araba var, müdürde yok. Belediyede 3 cip var biri zırhlı, yaklaşık değerleri 1 milyon. Melih Gökçek'e tahsis edilmiş. İade istedik ikisi geldi. Satacağız. İhtiyacımız yok. Zırhlı araç kendisinde kaldı, iki personelle” dedi.

PERSONEL DEĞİŞMEDİ:
Seçimlerden önce aleyhinde yürütülen personeli işten çıkaracağı propagandalarına da değinen Yavaş, “Personelde önemli değişiklikler olmadı. Belediyede görevlendirmek için istediğimiz muvaffakiyetler yüzde 95 oranında verilmedi ama gitmek isteyenlerin önünü de açtık. Rakibim 25 bin işçi çıkartılacak dedi, haksız çıktı. Kimse haksız yere işten çıkartılmadı” dedi.

100 BİN TOP ÇIKTI:
Belediyede yapılan dikkatsiz harcamalara da örnek veren Yavaş, “Mesela sadece bir yerden 100 bin top çıktı. Basket ve futbol topları. Bayramda dağıtacağız artık başka çaresi yok” dedi.

ARKAMIZDA ANKARA VAR:
Bazı asılsız iddialar nedeniyle üzüldüğünü vurgulayan Başkan Yavaş “İstanbul'u halledelim sonra Ankara'yı da halledeceğiz sözleri dolaşıyor. Son seçim iptalinden sonra artık bir şey diyemiyorum. Olursa da başımız üzerine. Biz işimize bakıyoruz. Arkamızda Ankaralılar var” diye konuştu.

İMAMOĞLU FARK ATAR: 
Ekrem İmamoğlu'nun açık farkla İstanbul seçimlerini kazanacağını düşündüğünü belirten Yavaş, “Seçim çalışmayla kazanılır. Ekrem İmamoğlu'nda yüksek motivasyon gördüm. Yolda gezerken bile halkın ilgisi çok çok fazlaydı. Herkes bu seçimde de üstüne düşen görevi yapacak. Bu seçimde İmamoğlu lehine açık fark olacağını düşünüyorum” dedi.

HİTİT GÜNEŞİ SEMBOLÜ:
Ankara'nın en eski sembollerinden Hitit Güneşinin geri getirilmesi yönündeki yoğun taleplerin hatırlatıldığı Başkan Yavaş, şu bilgileri verdi: “Meclis aritmetiği 43'ye karşı 105. Bu haliyle geri getirmek sembolü çok zor. Lüzumsuz yere de enerji harcamak istemiyoruz. Yine de Hitit Güneşi sembolünü her yerde kullanmaya çalışıyorum ama resmi sembol olarak kullanamıyoruz” (Yavuz Alatan/Sözcü)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (17)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ..26 Mayıs 2019 12:34

    Okadar harcanan, israf yapılan paralarda, 1 değil,5 değili 100 lerde yol...100 lrde köprü, yüzlerce yeşil alan, binlerde hizmet, yüzbinlerce fakir fukaraya destek, milyonlarca insanada istihdam sağlanırdı. ne oldu ? 2 köptü +2 otoban ki onlarında hisseleri özel sektörde, onlarında 1. taksit ödendi 25 yıl ödeyecez. ee nereye gitti bu paralar ? bir avuç insan trilyoner oldu.

  • mert26 Mayıs 2019 11:11

    ZEHİR ZIKKIM OLSUN 9.5 MİLYAR BORCU YAPANLAR  NEREYE GİTTİ BU PARALAR   O DÖNEMİN BELEDİYE BAŞKANI ACIKLASIN   ÖMÜR BOYU   HAKKIKIMI HELAL EDMİYORUM

  • erol g.25 Mayıs 2019 23:35

    BORÇLAR AÇIKLANIRKEN ALACAKLARI DA AÇIKLAMALI Kİ ANLAMLI OLSUN BELEDİYENİN ALACAKLARI NE KADAR ?

  • mehmet a25 Mayıs 2019 23:28

    Haram zehir zıkkım olsun vergilerimden alınanlar.

  • Kadri25 Mayıs 2019 23:07

    Parsrl parsel satmış yemişler

  • ALAATTİN CAMGÖZ25 Mayıs 2019 19:37

    chp nin başında adam gibi adam olsa.21.yüzyıla entrgreli genel başkan ve milletvekilleri olsa ve birde ATATÜRK ün izlediği yolda gitse , terösitlere veya destekcilerine kuçak açmasa ve ittifak yapmasa, ak partinin yapacağım dediği projere daha üstün alternatifler sunsa ak partiyi çoktan silmiş idi.bunlar olmadığı sürece 100 senede geçse chp ikdidara gelemezzzzzzzzzzzzzzzzzz

  • memet konuşuyoır26 Mayıs 2019 12:32

    mehmet konuşuyor, gönderdik imralıya, bizim memet...  SEN NE DERSİN EY

  • Katekullici olmayın delikanlı olun26 Mayıs 2019 00:18

    Camgöz daha çok yenidir sizlerin Atatürke hakaret etmeniz yada edenlere karşı koymamanız. Atatürk sevgisi arttı maşallah sizde rüzgar nerden eserse. Bir çözüm süreci, ardindan mhp ile koalisyon. Ne ayak olduğunuz belli değil, toplumun ahlakını da bozdunuz

  • Rizeli25 Mayıs 2019 22:57

    sen bi habur yazsana bi dolmabahçe yazsana sen bi hocam yalvarırım gel diye yalvarmaları arama motoruna yazsana yazda bi bak bakalım kim kimmiş hadi

  • Bizde sana inandık .25 Mayıs 2019 19:20

    Mansur geldi Ankara bı uyandiki uzay şehri olmuş. Evet teneke konuşmalar başladı borç belli gelir ne kadar bunuda soyle birde verdiğin ihaleleri kim almış kaça almış onlarida bütün şehre as bizde görelim saklama.

  • MUSTAFA25 Mayıs 2019 18:43

    GÖKÇEKK O KALAN CİPİİİ .C  .... GERİ GÖNDER

  • fafa25 Mayıs 2019 18:13

    Yüz bin topu ne yapacaklarmış?Olacak iş değil israf,daha bilmediğimiz neler vardır?                                                                                                                        Görevden alma meselesi,şevkinizi,gayretinizi bozmak için uydurulmuş söylenti olabilir;ama yine de -ne yazık ki -Ankara'da hakimler var diyemiyorum.

  • ...25 Mayıs 2019 18:04

    Belediyenin gelirini neden söylemiyorsun. Az olsaydı hemen söylerdin. De bakalım gelir ne kadar.

  • KILIÇ25 Mayıs 2019 16:08

     EL İNSAF BU KADAR BORÇ NASIL YAPILIR BORÇ EDENDEN HESAP SORULMALI.

  • Alabao25 Mayıs 2019 19:23

    Alt gecitler yeni yapilan yollar kanalizasyon bindigin otobus zararlari sadece geliri olan otobusler 1 mikyar borc yapmis otobualerin geliri giderini karsilamaz bu isler ne ile yapiliyor saniyorsun. 2-3YIL faaliyetler duracak borc azalacak yani 4 futbol takiminin borcu kadar borcu varsa sorun degil 5 milyonluk sehirde sorun olmaz heralde

  • Bika25 Mayıs 2019 14:51

    Borç tek başına bir şey ifade etmez, yıllık geliriyle orantılı düşük faizli borç alıp yeni yatırımlarla Ankaralıların yaşamını kolaylaştırıcı yatırımlar yapmak önemli. İstanbullu için Ankara'nın en güzel yanı İstanbul'a dönüşüdür.

  • vatansever25 Mayıs 2019 14:49

    her toplum hak ettigi sekilde yonetilir,gerisi bos laf