E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemManşette öne çıkanlar: Piyasaların gündemi---

Manşette öne çıkanlar: Piyasaların gündemi

Manşette öne çıkanlar: Piyasaların gündemi
22 Haziran 2021 - 08:53 borsagundem.com

Yurt içinde Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nden yasakların kaldırılması kararı çıkarken, Tüketici Güven Endeksi ve Hazine ihaleleri izlenecek

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı sonrasında kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Temmuz itibariyle sokağa çıkma yasaklarının tamamıyla kaldırılacağını açıkladı. "Diğerleri ile uyumlu şekilde turizm sektörüne verdiğimiz KDV desteğini de bir ay daha uzatıyoruz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre,  görüşmede, Türkiye-AB ilişkilerini geliştirecek adımlar ve bölgesel meseleler ele alındı.

Almanya Başbakanı Merkel, üç milyonu aşkın Suriyeli sığınmacıyı barındıran Türkiye'ye mali desteğin sürmesi ve mülteci mutabakatının güncellenmesi gerektiğini vurguladı. Konu AB zirvesinin de gündeminde olacak.

Yerleşik kişilerin EBRD ve IFC'den sağlayacakları kredilerde KKDF oranı '0' olarak belirlendi

New York Fed Başkanı John Williams, pandemiden toparlanma konusunda belirsizliğe işaret ederek Fed'in ekonomiye sağladığı desteği geri çağırmaya başlamasına hazır olmadığını söyledi.

Almanya'da anketler CDU/CSU muhafazakâr ittifakının 26 Eylül'de yapılacak seçimler öncesinde Yeşiller ile farkı açmaya devam ettiklerini gösteriyor.

New York Fed Başkanı John Williams, para piyasası fonları ve diğer şirketlerin ellerindeki nakdi ters repo kolaylığının kullanarak Fed'e park etmelerinin ve ters repo hacminin rekorlar kırmasının kendisini endişelendirmediğini söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden ile Beyaz Saray'da bir araya gelen ABD finans sisteminin regülatörleri, sistemin iyi durumda olduğunu ve bankacılık sistemindeki güçlü likiditenin finansal riskleri azalttığını ifade ettiler.

Fed Başkanı Jerome Powell, ekonominin pandeminin etkilerinden toparlanmaya devam ettiğini belirterek önümüzdeki aylarda istihdamda büyümenin toparlanmasını ve geçici enflasyon baskılarının hafiflemesini beklediğini söyledi.

ABD Başkanı Biden'in Demokrat ve Cumhuriyetçi senatörlerin ortaklaşa hazırladıkları altyapı yatırım planı konusunda endişeleri var. Biden, plandaki yatırımların nasıl finanse edileceği konusunda hala soruları olduğunu ifade etti.

Avrupa Parlamentosu'nda konuşan Lagarde, "ABD ve Avrupa net bir şekilde farklı durumdalar. İki ekonomi arasındaki pek çok fark dikkate alındığında karşılaştırma yapmak çok da mantıklı değil" dedi.

Çin-ABD ticaret anlaşmasının uygulanmasında yavaşlama Mayıs'ta da sürdü.

Bloomberg'in haberine göre anlaşma kapsamında Çin Mayıs ayında ABD'den 10 milyar dolarlık ithalat gerçekleştirdi. Rakam, 2020 yılı Ekim ayından bu yana en düşük seviye olarak kayıtlara girdi.

YURT İÇİ GÜNDEM

TÜİK ve TCMB tarafından ortak hazırlanan Tüketici Güven Endeksi verileri açıklanacak (10.00). Tüketici Güven Endeksi Mayıs ayında yüzde 3,6 düşüş göstererek 77,3 olmuştu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, ayın son iki ihalesini gerçekleştirecek. 2 Yıl vadeli sabit kuponlu tahvil ile 5 yıl vadeli TLREF'e endeksli tahvil yeniden satışa sunulacak. Bir önceki 2 yıllık tahvilde faiz yüzde 18,59 TLREF'e endeksli tahvilde faiz yüzde 4,99 olmuştu.

YURT DIŞI GÜNDEM

Yurt dışında en önemli gündem Fed Başkanı Jerome Powell'ın yapacağı sunum olacak. Powell, Temsilciler Meclisi Seçilmiş Komitesi'ne korona virüs salgınının ekonomiye etkilerine ilişkin bir sunum yapacak (21.00).

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester (17.30) ve San Francisco Fed Başkanı Mary Daly (18.00) diğer konuşma yapacak Fed yetkilileri olacak.

ABD'de Philadelphia Fed İmalat Dışı Aktivite Endeksi (15.30), Richmond Fed İmalat Endeksi, 2.el konut satışları (17.00) ve API petrol stokları (23.30) verileri izlenecek.

Euro Bölgesi Öncü Tüketici Güven Endeksi verisi gelecek (17.00).

Japonya 5 yıllık, ABD 2 yıllık tahvil ihaleleri düzenleyecek.

Macaristan ve Fas merkez bankaları faiz kararlarını açıklayacaklar.

Günün önemli şirket haberleri 22/06/2021

 

Yabancıların radarındaki hisseler

 

Dolarda yükseliş geçici mi?

 

Kripto paralarda Çin depremi sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)