E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisMaliye'den AA'ya baskı iddiası!---

Maliye'den AA'ya baskı iddiası!

Maliye'den AA'ya baskı iddiası!
15 Kasım 2013 - 08:27 borsagundem.com

Taraf'ın, “Sayıştay’dan 30 milyarlık suçlama” haberini alışılmadık haberine gelen yalanlama sonrası işler karıştı...

Taraf gazetesinin geçtiğimiz gün yaptığı "Sayıştay'dan 30 milyarlık suçlama" haberi krize yol açtı. Taraf'ın yaptığı bu habere Maliye Bakanlığı Anadolu Ajansı vasıtasıyla bir yalanlama geçti. Bunun üzerinde bugün Hüseyin Özay Taraf gazetesinden Anadolu Ajansı ve Maliye Bakanlığı ile ilgili çarpıcı iddialar ortaya attı.

İşte Taraf'tan Hüseyin Özay'ın o haberi;

Gezi Parkı Eylemleri sırasında gündeme gelen “Penguen Haberciliği”, her geçen gün farklı boyutlara taşınıyor. Penguen haberciliğinin ilginç bir boyutu da Maliye Bakanlığı ile Anadolu Ajansı arasında önceki gün yaşana krizle ortaya çıktı.

Maliye Bakanlığı, Taraf Gazetesi’nin 13 Kasım tarihli sayısında yayınlanan, “Sayıştay’dan 30 milyar liralık suçlama” başlıklı yazısına, bir açıklama ile cevap verdi. Açıklama, Maliye Bakanlığı Basın Müşavirliği tarafından tüm yayın kuruluşlarına ve Anadolu Ajansı’na da geçildi. Bakanlık, ajans yönetiminden açıklamanın, “gazetenin ve muhabirin” ismi ile birlikte yayınlanmasını istedi. Ajans yönetimi ise, “böyle bir uygulamalarının olmadığını, bugüne kadar yapılan tüm açıklamalarının, bir gazetede yayınlanan haber olarak nitelendirildiğini” bildirdiler. Maliye Bakanlığı ise gazetenin ve muhabirin teşhir edilmesi konusundaki ısrarlarını sürdürdüler.

Devletin resmî ajansı, Maliye Bakanlığı’ndan gelen baskılara daha fazla direnemedi ve iki saat sonunda açıklamanın, gazete ve muhabir isimleri ile birlikte yayınlanması kararlaştırıldı.

AYNEN YAYINLADI
Ajans, Maliye Bakanlığı’nın açıklamasını haberleştirmek yerine, virgülüne dahi dokunmadan yayınlama kararı aldı. Ve ajans tarihide ilk kez bir kamu kurumunun açıklaması tam metin olarak yayınlandı.

İŞTE KRİZE YOL AÇAN HABER
SAYIŞTAY’DAN 30 MİLYAR LİRALIK SUÇLAMA

Maliye Bakanlığı ile Anadolu Ajansı arasında “açıklama” krizine, TARAF’ın 13 Kasım tarihli sayısında “Sayıştay’dan 30 milyar liralık suçlama” başlığı ile yayınlanan haber yol açtı. Sayıştay’ın, Maliye’nin 2012 yılı hesapları ve 2012 yılı bütçesi ile ilgili hazırladığı raporlardan yola çıkarak hazırlanan haberde, Maliye Bakanlığı’nın yedek ödeneği yıl içinde 30 milyar liraya çıkardığı ancak bu işleminin, mevzuata aykırı olduğu anlatıldı. Haberde Sayıştay’ın konuyla ilgili değerlendirmeleri de yer verildi.

MALİYE, AÇIKLAMASINDA HABERİ DOĞRULADI
Maliye Bakanlığı tarafından yapılan ve dört maddeden oluşan açıklamada, haberdeki iddialar 1. Maddede yalanlanırken, 4. Maddede ise iddiaların dolaylı olarak doğru olduğu kabul edildi. Maliye’nin açıklamasının 4. Maddesinde şu ifadelere yer verildi: “Sayıştay Başkanlığı tarafından 2012 yılı Genel Uygunluk Bildiriminde yedek ödenek işlemlerine ilişkin olarak yapılan eleştiri sadece 5018 sayılı Kanunun 23’üncü Maddesi kapsamında yedek ödenekten yapılan aktarmalara ilişkin her yıl ocak ayında kamuoyuna yapılan açıklamanın kapsamına ilişkindir. Bu hususta ise Sayıştay Başkanlığına Bakanlığımız yaklaşımını gerekçeli olarak bildirilmiştir.”

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tülin15 Kasım 2013 19:21

    Bugüne kadar dünya siyasi ve ekonomi konjüktürü akp nin yararına idi.Ekenomi koşulları aleyhine dönüyor. Sİyasi koşulları da havardaca kullandılar.Sokak ağzıyla dış politika yürütmeye kalktılar,çakıldılar. Hırçınlıkları, ağızlarının bozulması ondandır. Yakında bakanlar da küfrederlerse şaşmam.

  • Vatandas15 Kasım 2013 18:40

    Ne efendim,?Yol yapiyoruz, Demir yolu yapiyoruz hava tasimaciligini artiriyoruz,Bunlarin 30,40 yil once yapilmis olmasi gereken seyler. Milletin agzina bir parmak bal,Obur taraftan vekiller deveyi amutuyla gotursun ooooooooooh ne ala bedava beles hayat ,vekiller Gobek ense buyutsunler

  • YILMAZZ15 Kasım 2013 10:26

    Öyle bir rüzgar esiyorki,kasırganın yaklaştığını göstere göstere işaret ediyor!!!dolar 2 liranın üstünde borsa 93000 den 70.000 li rakamlara inmiş,emekli ve emekçi perişan,işsizlik artıyor.!!ülkede kutuplaşma zirve noktasına taşınıyor..parayı bulda nasıl bulursan bul devri ticari ahlakı zayıflatmaya devam ediyor.!!

  • MURAT HATAYİLLİ15 Kasım 2013 09:48

    ZATEN 2012 BÜTÇESİ TBMM,NE GETİRİLMEDİ VE ONAYLANMADI BUNA RAĞMEN MİLLETTE VE MUHALEFETTE BU KONUDA TIK YOK MİLLETİ AFYONLAMAYA DEVAM

  • SERKAN Ç15 Kasım 2013 09:40

    OLSUN AMA HER YER DUBLE YOL. GÜZEL DEĞİL Mİ???!!!!!