E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMakedonya ile işbirliği yapılacak---

Makedonya ile işbirliği yapılacak

Makedonya ile işbirliği yapılacak
05 Eylül 2013 - 14:04 borsagundem.com

Türkiye ile Makedonya arasında çalışma, sosyal güvenlik ve istihdam alanlarında işbirliği anlaşması imzalandı

Anlaşmaya Türkiye adına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Makedonya adına da bu ülkenin Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Dime Spawow imza attı.
Bakan Çelik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yapılan törende yaptığı konuşmada iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin siyasi ilişkiler düzeyinde olmasının olumlu fakat yetersiz olduğunu ifade etti. Ülkeler arasındaki 378 milyon dolara çıkan ticaret hacminin daha da arttırılması için çalışmalar yapılması gerektiğini belirtti. Makedonya'da 100 civarında Türk yatırımcının olduğunu kaydeden Çelik, bu yatırımcıların yatırımlarının 500 milyon doları bulduğunu söyledi.
VİZELERİN KALDIRILMASI TİCARET HACMİNİ GELİŞTİRECEK
Vizelerin karşılıklı kaldırılmasının ticaretin geliştirilmesine katkı sağlayacağının ifade eden Çelik, "Vizelerin kalkması turizmi de etkileyecek. 128 bin olan Makedon turist sayısının daha da artacağını düşünüyorum." dedi. Çelik, TİKA katkısı ile 1995 yılından bu yana Makedonya'ya 145 milyon Euro'luk destek aktarıldığını da kaydetti. Yurt Dışı Türkler Başkanlığı vesilesi ile de 250 Makedon öğrenciye burs verildiğini de bildirdi. Çalışma hayatı ile ilgili 1998 yılında yapılan anlaşmanın iki ülke arasındaki ilişkilerin sorunsuz bir şekilde günümüze gelmesine katkı sağladığını ifade eden Çelik, bugün imzalanacak ikili işbirliği anlaşmasının da çalışma hayatı arasındaki konuları iki ülke arasında ele alınmasına imkan sağlayacağını vurguladı. Bu ülkede yatırımları olan 100 iş adamının nitelikli eleman ihtiyacı olduğunu, anlaşma ile iki ülke arasındaki çalışma vizesine kolaylık getirilmesine katkı sağlayanabileceğini kaydetti.
SPOWOW: İŞBİRLİĞİMİZ YAŞAM STRATEJİK ALANLARI ARTTIRACAK
Makedon Bakan Spawow da ülkesi ve Türkiye arasında imzalanan anlaşmanın 13 yıldan bu yana başarı ile uygulandığını söyledi. Bu anlaşma ile Çalışma ve Sosyal Güvenlikleri Bakanlıkları arasında işbirliği sağlanacağına işaret eden Spowow, "Anlaşma, iki dost ülke arasında daha iyi ve ileriye dönük işbirliği yolunu açacaktır. İşbirliğimiz, önümüzde bulunan alanları kapsayacağı gibi, stratejik alanları ve vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artırmak için bize imkan sağlayacaktır. Bugün bakanımız Faruk Çelik'le iyi bir görüşmemiz oldu." diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)