E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMahkeme 12 ayı gecikmeden saymadı---

Mahkeme 12 ayı gecikmeden saymadı

Mahkeme 12 ayı gecikmeden saymadı
19 Mart 2014 - 04:22 borsagundem.com

Yasaya göre 3 ayda bitmesi gereken işe iade davasının 15 ayda bitmesi nedeniyle Adalet Bakanlığı hakkında açılan dava mahkemece reddedildi

Tekel eylemine katıldığı için TÜBİTAK tarafından işten çıkarılan Aynur Çamalan’ın işe iade davasının geç bitirildiği iddiasıyla Adalet Bakanlığı’ndan istediği tazminatı Ankara 6. İdare Mahkemesi reddetti. Mesut Hasan Benli'nin Hürriyet'teki haberine göre ret gerekçesi, 12 aylık sürenin yeterince uzun olmaması.

“İşe iade davası 3 ayda bitirilmeli” şeklindeki yasa maddesine rağmen mahkemenin red gerekçesi “Dava 12 ay 3 gün gecikmeyle tamamlandı. Bakanlığın bir hizmet kusuru yok ve 12 aylık süre makul” oldu. Aynur Çamalan, 2010 yılında yapılan TEKEL eylemine katıldığı gerekçesiyle TÜBİTAK tarafından işten çıkarıldı. Bir süre TÜBİTAK önünde oturma eylemi yapan Çamalan, daha sonra Ankara 13. İş Mahkemesine işe iade davası açtı. Mahkeme, davayı 6 ay 25 günde tamamladı ve Çamalan’ın işe iadesine karar verdi. Kararın temyiz edilmesi üzerine de Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, 8 ay 8 gün sonra yerel mahkemenin kararını onadı. Böylece iş kanununa göre 3 ayda sonuçlanması gereken dava 15 ay 3 gün sonra bitirilebildi.

Çamalan’ın Avukatı Saliha Şahin, 3 ayda bitmesi gereken davanın 15 ay 3 gün sonra karara bağlanmasının, hizmet kusuru olduğu gerekçesiyle Adalet Bakanlığı’ndan tazminat istedi. Ankara 6. İdare Mahkemesi davayı, oy çokluğuyla reddetti. Gerekçesi ise dava süresinin yeterince uzun olmaması oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)