E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMaduro’dan Venezüella ordusuna seferberlik talimatı---

Maduro’dan Venezüella ordusuna seferberlik talimatı

Maduro’dan Venezüella ordusuna seferberlik talimatı
30 Kasım 2019 - 23:02 borsagundem.com

Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Kolombiya ve ABD tarafından provokasyonlar hazırlandığını açıklayarak, askeri birliklerin seferber edilmesi için talimat verdi.

Ulaştırma çalışanları ile buluştuğu toplantıda konuşan Maduro, Kolombiya ve ABD tarafından provokasyonlar hazırlandığı uyarısında bulundu ve askeri birliklerin seferber edilmesi için talimat verdi. 

“Kolombiyalı yetkililerin ABD Ordusu Güney Komutanlığı ile birlikte Venezüella ve Kolombiya sınırında bir provokasyon daha hazırladıkları bilgisini aldım. Bolivarcı Silahlı Kuvvetleri’nin tüm personeli teyakkuz durumunda olmalı” diyen Maduro, provokasyonların sınırda askeri bir çatışma başlatarak dikkatleri ülke içine yapılan protestolardan uzaklaştırmayı amaçladığını sözlerine ekledi.

Venezüella’daki iktidarı değiştirmeye çabalayan ABD ve bölgedeki müttefikleri ülkeye baskı yapıyor. Geçen yıldan beri ağır ekonomik krizin yanı sıra siyasi çalkantılar yaşanan Venezüella'da muhalefetin kontrolündeki Ulusal Meclisin Başkanı Juan Guaido, 23 Ocak'ta kendisini "geçici devlet başkanı" ilan etmiş, başta ABD olmak üzere birçok Latin Amerika ve Batı ülkesinin desteğini almıştı.

Rusya, Meksika, Çin, Türkiye, Endonezya ve diğer birçok ülker ise Venezüella’nın meşru lideri Nicolas Maduro’yu desteklediklerini açıklamıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kamil01 Aralık 2019 17:12

    Emperyalist abd yine işbaşında. Sömüreceği ülkeyi önce bir şekilde karıştırır, kendine müdahale zemini hazırlar ( örnek Afg, Irak,Suriye Vb ) sonra işgal eder veya uydu yönetimi işbaşına getirir veeee

  • Vatansever01 Aralık 2019 02:00

    Abd inşallah bir gün battığını sefil yoksul bir hayat görürsün görmeden ölürsem gözüm açık gider

  • belirsizlik01 Aralık 2019 00:03

    Amerika diş geçiremediği Venezuellayı kardeş ülke Kolimbiya ile savaştırmak için uğraşıyor , sebep ne peki Venezüellanın değerli petrolü. Venezüella halkı yemesin Amerika sömürsün tek dertleri bu.

  • Antisosyalist 30 Kasım 2019 23:49

    Kahrolsun sömürgeciler ve HAİN ABD. We are Maduro ...

  • Miroğlu 30 Kasım 2019 23:17

    Sömürgeci ABD , Venezuela nin yer alti madenlerini sömeremedigi icin darbe yapiyor. Vahşi bati da izliyor..ortak cikarlari. Siyonistler in aktiv Roll oynadiği nekadar Asikär. Allah belälarini versin. Amin