E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMaden sahasında toprak kayması: 7 gözaltı---

Maden sahasında toprak kayması: 7 gözaltı

Maden sahasında toprak kayması: 7 gözaltı
14 Şubat 2024 - 19:17 borsagundem.com

Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen toprak kayması olayıyla ilgili gözaltına alınan kişi sayısı 7'ye yükseldi

Erzincan'ın İliç ilçesinde dün altın madeni sahasında toprak kayması meydana geldi. Soruşturmayla ilgili saha sorumlusunun da aralarında bulunduğu gözaltına alınanların sayısı 7'ye yükseldi.

Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin 2010 yılı Aralık ayından beri altın üretimi yaptığı Çöpler Maden Sahası'nda çıkarılıp istiflenen toprak, dün saat 14.28'de kaydı.

Yaklaşık 10 milyon metreküp toprak, saniyede 10 metre hızla 800 metrelik bir alana yayıldı. İlk belirlemelere göre 9 işçi toprak altında kaldı.

GÖZALTI SAYISI 7'YE ÇIKTI

İliç'teki maden ocağında yaşanan toprak kaymasına ilişkin başlatılan soruşturma sürüyor.

Toprak altında kalan işçileri bulma çalışmaları sürerken saha sorumlusunun da aralarında bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı. Erzincan'da madendeki toprak kaymasıyla ilgili yürütülen soruşturmada firma sorumlusu 3 kişi daha gözaltına alındı. Gözaltı sayısı 7'ye yükseldi.

Altın madeninde toprak altında kalan 9 kişi aranıyor

 

Erzincan'da altın madeninde toprak kayması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ZÜLFİKAR KIZILKAYA14 Şubat 2024 23:47

    Tamamda devletin hiç mi suçu yoktur.Devlet burayı denetlemiyormu müfettişler, yetkilileri neden kontrol etmiyorlarmı.Sonra buranın patronlarına şirket sahiplerine hiç bir şey olmuyor olan alttaki üç kuruşa evinin rıskını kazanmaya çalışan asgari ücretli  üç beş kişi yedi kişi veya onlarcada kişi de olabilir hemen suçun faturasını kesin.şirkete şirket sahiplerine faturayı kesmeyin.hep olan garibanlara neden fatura kesilmektedir.iktidar da kim olursa olsun malesef ülkenin kanunları cumhuriyet kurulduğundan beri yüz yıl geçmiş olmasına rağmen düzgün ne kanunları var ne anayasası var.milletvekilleri yüzyıldır kendi rantları perişdeler.iktidarlarda muhalefet partileride aynı sorumluluklardadır.