E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem​Maden ocağı tamamen boşaltıldı---

​Maden ocağı tamamen boşaltıldı

​Maden ocağı tamamen boşaltıldı
18 Mayıs 2014 - 16:00 borsagundem.com

Soma Kömür İşletmeleri Maden Ocağı, arama kurtarma çalışmalarının dün sona ermesiyle bu sabahtan itibaren görevliler dışında tümüyle boşaltıldı

Eynez mevkisindeki maden ocağı sahasına girişler, arama kurtarma çalışmalarının sonlanmasıyla basın mensupları da dahil görevli olmayan herkese kapatıldı. Madende görev yapan gazetecilerin sabah saatlerinde çıkarıldığı sahada, sadece İş Teftiş Kurulu Başkanlığı müfettişleri ile jandarma personeli ve maden çalışanları bulunuyor. 

İş Teftiş Kurulu Başkanlığının aldığı kararla tüm madencilik faaliyetlerinin durdurulduğu sahada, facianın nedenini ortaya koyacak deliller aynı kalmak koşuluyla yangının yol açtığı tahribatın giderilmesi için başlatılan çalışmalar sürdürülüyor. 

Bu arada, yangının kısmen devam ettiği gözlenen madende, ayrıca kuzey batı kesimdeki 2 ocak ağzının tuğlayla örülmeye başlandığı görüldü.

İlçeye girişler güvenlik kontrolüyle yapılıyor
Bu arada, Manisa Valiliğinin her türlü gösteri ve eylem düzenlenmesine yasak getirdiği Soma'da, ilçeye girişler güvenlik kontrolüyle yapılıyor.

Soma'da maden faciası gerekçe gösterilerek eylem düzenlenmesi nedeniyle, Manisa Valiliğince alınan "gösteri ve eylem yasağı" çerçevesinde ilçeye girişler güvenlik güçlerince kontrol altına alındı. 

İlçeye, İzmir Bergama ve Manisa Kırkağaç yönünden girişi sağlayan yollarda kontrol noktaları oluşturan güvenlik güçleri, araçları durdurarak gerekli görmesi halinde güvenlik taraması yaptıktan sonra ilçeye girişlerine izin veriyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • YÜREĞİMİZİ YAKTINIZ.19 Mayıs 2014 00:19

    GÖZÜNÜ RANT, PARA BÜRÜMÜŞ, İŞÇİ DÜŞMANI, PATRONUN BİR NUMARALI DOSTU BU AKP HÜKÜMETİNDEN HER ŞEY BEKLENİR...SOMA'DA ÖLEN İŞÇİLERİN ÖLÜMÜNDEN SORUMLU OLAN, İLO SÖZLEŞMESİNİ İMZALAMAYAN AKP HÜKÜMETİDİR ŞİRKET FALAN DEĞİL. ŞİRKET BU İŞDE SADECE PİYONDUR. HÜKÜMET, BU ÖLÜMLERİ HİÇ BİR ŞEKİLDE ÖRTEMEZ. BEDELİNİ ÖDEYECEKSİNİZ İSTİFA EDECEKSİNİZ.

  • yazıklar olsun!18 Mayıs 2014 23:52

    Masum insanları katlettikten sonra delilleri yok etmek için her şeyi yaparlar. Madenci işçi geçen gün şöyle diyor ; Madene inen işçinin KÖPEK kadar değeri yok!

  • omer18 Mayıs 2014 22:44

    Sendikalar işçinin aidalariyla saltanat surecegine işyerlerineddenetleme deggörev alsinlar eksikleri devlete şikayet etsinler