E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMaden faciası soruşturmasında metan gazı verileri ortaya çıktı---

Maden faciası soruşturmasında metan gazı verileri ortaya çıktı

Maden faciası soruşturmasında metan gazı verileri ortaya çıktı
21 Ekim 2022 - 18:07 borsagundem.com

Türkiye'yi yasa boğan Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden faciasıyla ilgili soruşturmada gelinen nokta paylaşıldı. Maden ocağında eksi 300 kotundaki grizu patlamasında ölçülen metan gazı verilerine ulaşıldı.

Maden sahasında, oluşturulan 7 kişilik bilirkişi heyeti ile incelemelere katılan Bartın Baro Başkanı Ferhat Parlatır, hazırlanacak ön rapor ile olay anı ve sonrasındaki maden işçilerinin görüşleriyle birlikte, kusurlu kişilerin şüpheli olarak ifadelerinin yakın bir zamanda alınabileceğini düşündüğünü söyledi.

6 SAVCI GÖREVLENDİRİLDİ

Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü'ne ait maden ocağında 14 Ekim'de meydana gelen grizu patlamasında 41 işçi hayatını kaybetti, 11 işçi yaralandı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı, 6 ayrı savcı görevlendirildi. Bu süreçte farklı disiplinlerden gelen mühendisler ile iş güvenliği uzmanlarından oluşan bilirkişi heyeti de kuruldu. 

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Bartın'daki maden kazasının araştırılması için TBMM'de komisyon kuruldu

 

Enerji Bakanlığı: Maden ocağındaki patlamada herhangi bir karanlık nokta yok

 

Bakan Dönmez'den maden faciasına ilişkin açıklama

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : (22 Ekim 2022 09:40

    Metan gazı belirli bir oranda olduğunda patlıyor. Bilim böyle diyor. kader ne der bilmem... Bilim diyor ki, ga zçıkışlarını otomaitk algılayan makınalar sistemler yapın. Havalandırma sistemleri ile oluşan metan gazını topran altından, toprak üzerine çıkartın atın. toprak üzerinden derin  kazıklar çakılıp dışarıya metan gazı verilecek sistemler yapın. havalandırma  güçlü olduğunda metan gazı patlayacak seviyelere gelmesi  olmaz. metan gazı patlasada bazı özel evler yapın. bina içinde bu evlerde oksisen dışarıdan özel gelsın. bu evler yaşam evleridir. en altta kalsanda ev lerde yaşayarak özel kıayfetleri giyerek yaşamını sürdürebilirsin.  Bilimin dediklerini yapmadığında, kader diyerek suçu malesef Allaha atarsın. Allahın ne suçu günahı var ? yaradan bir düzen sistem kurmuş ... Gaz ile+ Ateşi yaklaştırdınmı patlama olur düzeni kurmuş. Aklın fikrin yok mu ? Evren patlamalardan böyle doğmuş.

  • baran22 Ekim 2022 19:22

    Lafı sözü esnetmeé!  Her ülkenin kanunu da var  Bu olayında sorumluları ve ihmal olup olmadığı araştırılacak tabi ki. İstediğin kadar zırvala!  Hiç bir tedbir akıbeti engellemez!  Bu Yusuf suresinin son ayetlerinde izah edilmekte. Kader gerçektir ancak kul da sorumludur. Örneğin zulüm eden cinayet işleyen de (Allah istemeseydi ben de yapmazdım) diyebilir diyor da zaten ama kendisini aldatır.Şirk koşmuş olur. İnsan önce kalbini ve niyetini düzeltmesi gerekir. İşini doğru yapıp tevekkül etmek Müslümanlığın gereğidir. 

  • Mucise Reis : )22 Ekim 2022 16:45

    o dediğin olayalar, kazalar, başıma gelince SUÇLU ÇIKAR MI ortaya ? :D yoksa kader diyip, HERKESLERİ SALSINLAR yapanın yanına, kar kalsın.... Suçlular dışarda gezer mi :D döndü dolaşdı dediğim yere geldi ... Suçlusu Allah mı ? adam işçiş içmiş otomobille seni altına almış... Adam trene binmiş demiy olları kontrol etmemiş sel felaketi rayları oynatmış kaza olmuş... Teknolojıyı yapan insan, aklı veren Allah, kontrolü yapması gereken görevliler ve yetkililer... sorun ortada suçlu yok, İşçimi suçlu ? Allah 'ı da savunuyor bide :D ihtiyacı varmış gibi yaratanın bunun savunmasına :D mal ya haha ... Uçaktan beni atsınlar ee suçlu kim ? madene indim grizum patladı ee suçlu kim ? adam öldür , cinayet işle, kaderi bumuş de :D oldu gülüm ne güzel 3 dünya ülkesi oluyoruz ....

  • baran22 Ekim 2022 13:37

    Bay çatlak! Gazın basıncı miktarı zayıf bulduğu çatlaklardan sızınca ölçümlerin bir faydası olmaz. Malum her gün kazılarak kömür çıkarılıyor.  Ha bir de aptal ve münafık yorumlarını Allah senin kafanda patlatır!  (Allah ın suçu günahı diye) diye bir ifade senin alçaklığından kaynaklanmakta!  Allah senin canını alınca kimseye suç ithaf edilmeyecek!  Sadece tıpış tıpış hak ettiğin yere gideceksin. Teknoloji ve bilim bunun bir çaresini bulur!  Bu demek değil ki senin canın alınmayacak? Sadece sıranı bekleyip vesile ve sebepler Dünyasından sebepleneceksin.  Mesela Otomobil tren altında kalabilirsin Ya da seni uçaktan atabilirler!  Düşerken kimse de kabahat arama!  

  • mercan22 Ekim 2022 08:44

    idam gelmeli diyenler nerede? soma madeni ve amasra madeni kazasında soumluluğu bulunanlar maden yönetimi ve bu yönetime izin veren bakan ve bakanlık müfettişleri idam edilmeli