E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriMaden buldu!---

Maden buldu!

Maden buldu!
17 Temmuz 2013 - 15:33 borsagundem.com

Ünlü işadamı, baba yatırımı madencilik alanında yeniden büyüme hedefinde

Dedeman Grubu, ilk faaliyet alanı olan madencilikte yeni yarımlar yapıp, halka arz ve azınlık hissesine ortak alma gibi yeni stratejilerle büyümeyi planlıyor. 66 yıldan bu yana maden alanında ağırlıklı olarak krom, kurşun ve çinko olmak üzere altın, gümüş gibi madenleri çıkaran grubun 67 maden sahası bulunuyor.
Dedeman Grubu, Türkiye’nin kent otelciliğinde büyük yerli turizm zincirlerinden biri olan Dedeman Otelleri ile ön plana çıkan bir grup. Oysa Kemal Dedeman tarafından kurulan grubun, 66 yıl önce başladığı madencilik sahasının, turizmden önce geldiğini holdingi yakından tanıyanlar iyi bilir.
Dedeman Madencilik, sektöründe Türkiye’nin en köklü şirketlerinden biri olurken, ağırlıklı olarak krom, kurşun ve çinko olmak üzere altın, gümüş dahil bir çok aktif ve aktif olmaya hazır işletmelere sahip.
Turizm, madencilik ve gayrimenkul alanlarında yaklaşık 2 bin 400 çalışanı ile faaliyet gösteren grup, ilk gözağrısı olarak adlandırılan madencilik alanında yeni yatırımlar, halka arz ve yabancı ortak alma gibi stratejilerle büyüme hedefine odaklandı.
Dedeman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dedeman, ocak ayında, içinde bulunduğumuz yıla ilişkin 130 milyon dolar ciro beklediklerini, 100 milyon doları madencilik, 20 milyon doları da turizm sektörüne olmak üzere 120 milyon dolarlık yatırım yapmayı planladıklarını açıklamıştı.
YENİ MADEN YATIRIMLARI
Dedeman Hotels & Resort İnternational  Yönetim Kurulu Üyesi Rıfat Dedeman, önümüzdeki dönemde özellikle Balıkesir-Balya’da yer alan kurşun çinko sahalarında ve Adana’daki krom sahalarında yeni yatırımlar gerçekleştirilmesi planladığını söylüyor. Dedeman, “Şirketimiz önümüzdeki üç yılda söz konusu tüm yatırımlarını bitirip Türkiye ya da yurt dışında hisselerini halka arz etmeyi planlıyor. Bu arada, şirketin büyüme hedeflerine ulaşmasına know-how olarak katkı sağlayabilecek stratejik ortak adayları ile azınlık hisse vermek kaydıyla görüşmelere de açığız” diyor.
Grup, Dedeman ve Dedeman Park markaları ile yurt içi ve yurt dışında, 14 şehirde 16 oteli ile turizm sektöründe faaliyet gösteriyor.
1947’DE KURULDU
1947 yılında, Kayseri’ye bağlı Pınarbaşı Toruntepe’de temelleri atılan Dedeman Madencilik, gelişimini sektörün ihtiyaçlarına göre şekillendirerek, Türkiye’nin maden zenginliğini yeryüzüne çıkarmak ve ekonomiye kazandırmak için tan 66 yıldır faaliyet gösteriyor. Dedeman Maden Grubu ‘çağdaş işletmelerde çevreye saygılı üretim’ felsefesi ile Türkiye’de 67 maden sahasında üretim yapıyor.
Türkiye’de üretim ve pazar payı ile özel sektör krom madenciliğinin öncülerinden olan grup, önümüzdeki yıllarda krom ve çinko-kurşun sahalarında kapasite arttırıcı çalışmalarıyla krom cevheri üretimini ise yılda 250-300 bin tona ve  çinko-kurşun üretimini ise yılda 400-500 bin tona yükseltmeyi hedefliyor.
Yıllık ortalama 150-200 bin ton cevher satışı gerçekleştirilirken, 2006 yılında Dedeman bünyesine katılan Adana Aladağ işletmesi 40-50 bin ton/yıl kapasitesi ile üretime önemli katkıda bulunuyor. Grubun çinko-kurşun madenciliğinde Kayseri, Niğde, Ordu, Balıkesir, Çanakkale, Sivas, Çorum illerinde, toplam 26 adet çinko-kurşun, bakır madeni sahası bulunuyor.
YENİ OTEL MARKASI YARATTI
Türkiye’nin en eski gruplarından biri olan Dedeman Holding, turizm, madencilik ve gayrimenkul alanlarında yaklaşık 2 bin 400 çalışanı ile faaliyet gösteriyor. Her geçen yıl büyümeye dönük çalışmalar yapan grup, 2013 yılında 130 milyon dolar ciro hedeflerken, kent otelciliğinde yeni marka yarattı. Dedeman markası ile turizm alanında faaliyet gösteren grup, geçtiğimiz yıl 4 yıldızlı turizm markası olan Dedeman Park’ı da yaratarak turizmde çeşitlenmeye gitmişti.
Levent Gökmen/Ekonomist
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yusuf duvar 08 Ağustos 2014 02:56

    Teşekkürler dedeman madencilik allah razi olsun sirketimizden

  • yusuf duvar08 Ağustos 2014 02:53

    Dedeman madencilik!IgE çok teşekkürler ediyorum çalışanı olarak hakkımızı sonuna kadar veriyor m,kemal dedemana allahtan rahmet diliyorum mekanı cennet olsun