E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMacron'dan Putin'e: Rus gazının ruble ile ödenmesi imkansız---

Macron'dan Putin'e: Rus gazının ruble ile ödenmesi imkansız

Macron'dan Putin'e: Rus gazının ruble ile ödenmesi imkansız
29 Mart 2022 - 20:43 borsagundem.com

Fransa Cumhurbaşkanı Macron ve Rusya Devlet Başkanı Putin telefonda görüştü. Görüşmede Macron, Rus gazının ücretinin ruble ile ödenmesinin imkansız olduğunu söyledi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişimi ikinci ayında devam ederken, bugün İstanbul'da yapılan tarihi görüşmenin ardından Fransa lideri Emmanuel Macron, Rus lider Vladimir Putin'le telefonda görüştü.

İki lider savaşın başından beri sık sık telefonda görüşürken, Putin'in ihraç edilen Rus gazının ödemelerini ruble ile istemesi konuşmanın konularından biri oldu. Macron, Putin'in bu talebini reddetti.

Rusya'nın kuşatması altında olan Ukrayna kenti Mariupol'le ilgili de Putin'le konuşan Macron, kentten sivillerin tahliye edilmesi için insani koridorlarda koordineli çalışmayı teklif etti. Ancak şartların henüz uygun olmadığı belirtildi. Elysee Sarayı Rusya'nın kentteki pozisyonunun hala güç olduğunu ifade etti.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Ukrayna'nın Mariupol kentini terk etmek isteyenler için Türkiye ve Yunanistan ile insani operasyon düzenleyeceklerini bildirmişti.

İstanbul’daki tarihi müzakerede Rus heyetinden ilk açıklama

 

Rus rublesi, dolar karşısında yükseliyor

 

Kremlin: Bulgaristan beğense de beğenmese de Ruble ile ödeme yapacak

 

Rus Bakan: Rezervlere erişemezsek dış borçları ruble ile öderiz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)