E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMacron emeklilik reformu için konuştu: Geri adım yok---

Macron emeklilik reformu için konuştu: Geri adım yok

Macron emeklilik reformu için konuştu: Geri adım yok
01 Ocak 2020 - 06:43 borsagundem.com

Fransa Cumhurbaşkanı, yeni yıl mesajında ülkede tartışmalara ve grevlere neden olan emeklilik reformuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, yeni yıl konuşmasında süresiz greve neden olan emeklilik reformunun elden geçirileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Macron, geleneksel yeni yıl gecesinde yaptığı konuşmasında, hükümetin emeklilik reformuyla ilgili sendikalarla hızlıca uzlaşmasını beklediğini ancak bakanların ortaya konulan ilkelerden ayrılmaması gerektiğini ifade etti.

Hükümetin hazırladığı yeni emeklilik reformuna karşı sendikalar, 5 Aralık'tan bu yana süresiz grevde. Noel ve yılbaşı tatilinde de grevin sürdüğü Fransa'da özellikle ulaşımda büyük aksaklıklar yaşanıyor. Başkent Paris'te metro hatlarının büyük bir bölümü çalışmazken, diğer hatlar ise belirli saatlerde ve güzergahın bazı kısımlarında sefer yapıyor.

Yeni yıl konuşmasında İngiltere'nin Brexit sürecine de değinen Macron, “İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılması ülkemiz için bir sınav. İki ülke arasında sağlam bir ilişki sürdürmek için çaba göstereceğim” ifadelerini kullandı. (euronews)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Volkan01 Ocak 2020 14:38

    Tüm dünyada deniz bitti. Önceden başkalarını sömürüp kendi halkını iyi durumda tutmak mümkündü şimdi Güney Kore, Çin, Tayvan vs var ve pastadan büyük dilimleri kapıyorlar.

  • Napolyon 01 Ocak 2020 09:36

    Ülkene o kadar yabancıyı doldurursan olacağı bu.

  • Endişeliyiz01 Ocak 2020 08:56

    Fransadaki bu durum endişe verici. Diktatör Macrondan insan haklarına karşı duyarlı olmasını bekliyoruz.