E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizMACD'ın pozitif olması alım fırsatına işaret ediyor---

MACD'ın pozitif olması alım fırsatına işaret ediyor

MACD'ın pozitif olması alım fırsatına işaret ediyor
25 Nisan 2019 - 09:04 borsagundem.com

MACD halen pozitif tarafta ve satış baskısı devam etse de alım fırsatı olabileceğine işaret ediyor.

"Güne hafif negatif eğilimle başlayan BIST-100 endeksi bankacılık endeksindeki %1,99 yükselişin desteğiyle günü %0,20 yükselişle 96.142’den kapattı. Endekste bir üçgen formasyon görüntüsü oluştu.

Endeksin negatif eğilimden çıkması için oluşan üçgeni yukarı yönde kırması ve aynı zamanda 50-200 GHO’ların da geçtiği 98.200-98.300 aralığını yükselen hacimle yukarı kırması gerekiyor.

Endeks kısa vadede bu aralık altında kaldıkça ve formasyonun alt sınırı olan 95.800’ün altındaki kapanışlarda düşüşünü 94.000 ara destek olmak üzere üçgen formasyonun minimum düşüş hedefi olan 92.800’lere kadar devam ettirmesi beklenmektedir.

Gün içinde endeks 95.800 üzerinde tutundukça tepki yükselişi eğiliminin sınırlı da olsa korunması beklenir. Gün içinde 96.700’lerin güçlü direnç olarak çalışması beklenir.

Bu seviye üzerinde tepkinin 97.500-97.900 aralığına doğru güç kazanması beklenir. Kısa vadede bu aralığa düşük hacimli yükseliş ise trade amaçlı satış fırsatı olarak takip edilebilir.

Endeksin 95.800 altında düşüşünü güçlendirmesi beklendiği için kısa vadeli pozisyonlar için bu seviye zarar-kes (stop-loss) olarak takip edilmelidir. Teknik göstergelerdeki zayıf görünüm tepki yükselişleri oluşsa da sınırlı kalabileceğine ve satış baskısının devam edebileceğine işaret ediyor. Ancak MACD halen pozitif tarafta ve satış baskısı devam etse de alım fırsatı olabileceğine işaret ediyor. Endeksin güne hafif negatif eğilimle başlaması ve gün içinde karılık görünüm sergilemesi bekleniyor."

Şeker Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)