E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMaaş promosyonuna 'enflasyon düzenlemesi'---

Maaş promosyonuna 'enflasyon düzenlemesi'

Maaş promosyonuna 'enflasyon düzenlemesi'
03 Eylül 2022 - 10:07 borsagundem.com

Çalışanlara bankalar tarafından verilen maaş promosyonlarında enflasyon düzenlemesi yapılmasına ilişkin başvurular KDK tarafından incelemeye alındı

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), çalışanlara bankalar tarafından verilen maaş promosyonlarında enflasyon düzenlemesi yapılmasına ilişkin başvuruları incelemeye aldı. Kurum, gerekli incelemeleri yapacak ve ilgili kurumlarla görüşmelerde bulunacak.

KDK'den yapılan açıklamaya göre bir çalışan, 2021'de Sosyal Güvenlik Kurumu ve birçok kurum ile bir banka arasında 3 yıllığına imzalanan ve süresi devam eden maaş promosyon sözleşmelerinin, enflasyon ve ekonomik gelişmeler nedeniyle yenilenmesi için KDK'ye başvurdu.

Başvuruda, banka ile yapılan promosyon protokolünde, 111 liranın aylık bedel olarak belirlendiği, bunun 3 yıllık karşılığı olan yaklaşık 4 bin liranın da çalışanlara peşin ödendiği belirtildi.

Sözleşmenin imzalanmasının ardından dünyada yaşanan ekonomik gelişmeler sonucu enflasyon oranlarında artış yaşandığı ifade edilen başvuruda, banka promosyon tutarında da enflasyondaki artışa göre artış yapılması, çıkacak farkın protokolün bitiş tarihine kadar olan dönem için yapılacak hesaplamaya göre tek seferde çalışanlara yatırılması istendi.

Ayrıca banka maaş promosyon tutarlarında sürekli artış sağlanması amacıyla yaptığı başvurunun daha önce Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından uygun bulunmadığı belirtilen başvuruda, promosyon sözleşmelerinin bankalarca revize edilmemesi halinde tek taraflı olarak sözleşmenin feshedilmesinin kurumlara herhangi bir mali külfet getirmeyeceği savunuldu.

KDK, başvuruya ilişkin gerekli incelemeleri yapacak ve ilgili kurumlarla görüşmeler gerçekleştirecek.

Emekli maaşı promosyonunda çılgın yarış

 

Emekli promosyonu yarışı: Hangi banka ne kadar ödüyor?

 

Emekli promosyonları ile ilgili flaş karar!

 

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren banka promosyonları

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • borsacı05 Eylül 2022 06:50

    emekliyi perişan eden kamu bankaları emekliyi kaçırdı 250 tl promosyon verip emekliye çek git dedi çalışanada 25 bintl yakın promosyon verdi.acaba hökümet adamı yöneticilerden olmasından mı.

  • Şahin k04 Eylül 2022 19:15

    Devlet bankaları sanki düşman bankası biz özel sektör çalışanı için kredi vermez maaş exremi almak için 17 tl para aldılar vakıfbank aynı maaş exresini özel bankadan ücretsiz veriyorlar. Yazıklar olsun. Haram olsun birgünde bizim olduğunuzu hissettirin be

  • Atakan04 Eylül 2022 17:04

    Emekliler birleşseler dernek sandık olarak başvursalar 20 bin civarı promosyon alır

  • Emekli04 Eylül 2022 10:44

    Özel bankalar emekliye 7500 TL ye varan promosyon verirken, kamu bankaları kredi veriyor.

  • Vatandaş04 Eylül 2022 16:00

    Özel bankalar canlı para, kamu bankaları kredi🤔

  • b.kemancı04 Eylül 2022 10:44

    keşke karışmasaydı daha erken ve daha fazla bir şey beklenirdi ,şimdi iş en az 2 ay uzar sonucuda komik olur kızışmanın önünü kesmek keserkende  bizim iyiliğimiz için hesabı dürüst  bir şekilde  bir şey  isteniyorsa ,biremre bakar reis,10 bin çıkarın dese hayır yapamayız diyecek bir erkek varmı.?saygılar.

  • Basit04 Eylül 2022 06:26

    Her sene enflasyon farkını ödemeliler bu kadar basit 3 sene sıfır enflasyon olacaksa o zaman ödemelerine gerek yok.

  • Sai04 Eylül 2022 04:07

    Yav ortalığı bulandırmayın kamu para veremeyince bunlar özellere promosyon limiti getirir bin tl den fazla para verdirmez susun. Bunların çalışma stili daha iyisini getirmek değil önünü kesmek sadece.

  • borsacı03 Eylül 2022 12:44

    akıl tutulması bir sistem var kamu bankaları emekliye 250 tl promosyon verirken çalışana 25 bin tl varan promosyon variyor .özel bankalar emekliye 8000 bin tl promosyon verirken kamu bankaları  emekliyi dışlamışdır acaba emekli vekillerin yönetimindeki kamu bankaları  sorgulanmalımı diye düşünyorum.