E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemLukyanov: S-400 alım süreci bile politik olarak Türkiye’ye yararlı---

Lukyanov: S-400 alım süreci bile politik olarak Türkiye’ye yararlı

Lukyanov: S-400 alım süreci bile politik olarak Türkiye’ye yararlı
06 Haziran 2019 - 20:04 borsagundem.com

Rusya ve Türkiye arasındaki işbirliğinin seyrini değerlendiren Rus uzman Lukyanov, iki ülke arasındaki ilişkilerin karşılıklı çıkarlara dayandığından çok sağlam olduğunu belirtti.

Valday Uluslararası Tartışma Kulübü Kalkınma ve Destek Fonu Bilimsel Araştırma Direktörü, Dış ve Savunma Politikası Konseyi Başkanı Fyodor Lukyanov, Sputnik’e açıklamasında, "Rusya ve Türkiye, başta Suriye bazı önemli konularda birlikte çalışmamanın mümkün olmadığı partnerlerdir. Rusya ve Türkiye’nin Ortadoğu’daki çıkarları her zaman örtüşmüyor ama bir süre sonra, bir ülke olmadan diğerinin, bu üçgene İran da dahil edilebilir, kendi çıkarlarını hayata geçiremeyeceği anlaşıldı. Bu yüzden ilişkilerimiz çok sağlam, çünkü karşılıklı çıkarlara dayanıyor. Ama her somut vaka, ayrı ciddi çalışma için bir alan. Bu, kökleri çok derine inen bir partnerlik" dedi. 

'TÜRKİYE BİR POLİTİK OYUNA ÖNCÜLÜK EDİYOR'

S-400 hava savunma sistemi dahil özel projelerin ikili işbirliğindeki rolüne dikkat çeken Lukyanov, bu konuda şu yorumda bulundu:

"Stratejik projelere gelince Türkiye, S-400 konusunda, bu anlaşmaya ilgi duyan veya son derece duymayan tüm taraflara etkisini güçlendirmek için bir politik oyuna öncülük ediyor. S-400 görüşmelerinin daha uzun zaman boyunca gündemde kalacağını düşünüyorum, çünkü alım sürecinin kendisi bile politik olarak Türkiye için yararlı. Bu yolla politik olarak ABD’ye, kendi çıkarlarını güden bağımsız oyuncu olduğunu, Rusya’ya ise teknoloji alanında onunla işbirliği niyetinde olduğunu göstermek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için önemli. Bunun sonucunda Türkiye, S-400 dışında Rusya’dan başka bir şeyler daha alabilir. Ankara risk ediyor ama Cumhurbaşkanı Erdoğan artık riskten korkmuyor. Ayrıca Türkiye için hem Rusya hem de ABD önemli. Bu çok zor bir pazarlık. Büyük yararlara da küçük yararlara da yol açabilir. Ama aktörler, pazarlık sürecine bile ilgi duyuyor." (SPUTNIK)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nihat07 Haziran 2019 08:18

    Rusya le ilişkiler çok daha gelişecek ancak derin devletin henüz tam pasifize  edilmediğini görüyoruz!   Amerika, Almanya Kanada, Hindistan Pakistan ve Çin de zaten kasırga gibi esiyor.  bütün derin devletleri yönetimi de tek bir merkezdedir.  Orası da  malum sömürgeci İngiltere dir!  Bize basit  ve somut görünen olayların arkasında bile ne dolaplar döndüğünü sonradan anlayabiliyoruz.  Gezi süreci, mavi marmara, 28 şubat vs,.  Pakistan da devlet başkanlarına yapılan suikastların sayısını ben unuttum.  Yani hiç bir olay kendi kendine ve müstakil olarak gelişmiyor zaten gelişemez!  tetikçisi ve organize edeni muhakkak var.

  • Ali06 Haziran 2019 22:30

    Ey Rusya herşey iyi de neden hala Türklere vize var? Uçak düşeli 4 sene oldu. Biz Ruslara vize uygulamıyoruz

  • Ali aktaş06 Haziran 2019 22:02

    EVET TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE S400 İŞİ BİTMİŞDİR.DURMAK YOK YOLA DEVAM

  • HALİL TÜRK06 Haziran 2019 21:22

    ülkemizdeki tüm pislikleri abd yapmıştır.ayrıcada tüm şehitlerimizi abd öldürmüş ve öldürmeye devam etmekte ve ülkemizi parçalamak için her gün şiddetli şekilde çalışmaktadır.abd bizim baş düşmanımızdır.korkmayalım.