E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinLufthansa'dan grev uyarısı---

Lufthansa'dan grev uyarısı

Lufthansa'dan grev uyarısı
03 Kasım 2015 - 07:22 borsagundem.com

Lufthansa ile yolculuk yapacak yolcular grevlere karşı uyarıldı

Lufthansa ile yolculuk yapacak yolcular grevlere karşı şimdiden hazırlıklı olma konusunda uyarıldı. Kabin görevlilerini temsil eden Bağımsız Uçuş Görevlileri Kuruluşu (Ufo), yaklaşık iki senedir Lufthansa ile sürdürdükleri görüşmelerin başarısız olması sonrası bir haftalık iş bırakma eylemi düzenleyeceklerini duyurdu. 
Ufo Başkanı Nicoley Baublies, Frankfurt yakınlarındaki Mörfelden-Walldorf'ta yaptığı açıklamada 6 Kasım Cuma gününden başlayıp 13 Kasım'a kadar sürecek iş bırakma eylemi 
gerçekleştireceklerini açıkladı. Ancak grev planıyla ilgili detaylı bilgi vermedi. 
"Biz konuşmaya hazırız." diyen Lufthansa sözcüsü ise toplu iş görüşmelerinin başarısız olmasını eleştirdi. Lufthansa'nın toplu sözleşme görüşmelerinde sektördeki en iyi teklifi sunduklarını söyleyen Lufthansa İnsan Kaynakları ve Hukuk Bölümü Başkanı Bettina 
Volkens, Ufo'nun yaptığı grev çağrısını 'tamamen anlaşılamaz' olarak nitelendirdi. Grevleri durdurmak için tüm yasal yolları denemeye hazır olduklarını da sözlerine ekledi. Yaklaşık iki hafta önce Lufthansa ile sürdürülen görüşmelerin başarısız olduğunu açıklayan ve 1 Kasım'a kadar süre tanıyan Ufo, 19 bin uçuş görevlisi için işyerinden verilen emeklilik maaşını muhafaza etmeye çalışıyor. 
Daha önce sendika, görüşmelerin Haziran sonunda başarısız olduğunu bildirmiş ve greve gitmeye hazır olduklarını duyurmuştu. Ancak Lufthansa, başarısız olan teklifin bazı noktalarını iyileştirmesi sonrası Ufo greve gitmekten son anda vazgeçmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)